SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngilizler Mutlu Olmuşlar!..

A- A+ PAYLAŞ

İngiliz madencilik şirketi Kefi Minerals, Malatya'nın 75 kilometre kuzeybatısında 20 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Hasançelebi Projesini satın aldı.

Bilinen zengin altın yataklarına yakınlığıyla öne çıkan bölgede arama ruhsatı alan Kefi Minerals, yaptığı açıklamada Türkiye'nin zengin kaynaklarının fazla değerinin bilinmediğina dikkat çekti.

Kefi, halen Türkiye'de Artvin, Gümüşhane, Derinin Tepe, Karalar, Muratdağ ve Meyvalı'da arama çalışmaları yapıyor.

FİRMA MUTLU OLMUŞ..
KEFI Minerals şirketinin internet sitesinde (http://www.kefi-minerals.com/site/) konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. “Orta Türkiye’de bulunan Hasançelebi Projesinin alımını ilan etmekten mutluluk duyulduğu” belirtilen açıklamada proje alanının yüksek sülfürlü epitermal altın ve demir-oksit bakır-altın (IOCG) cevheri barındırdığı belirtildi. Malatya’nın 75 kilometre kuzeybatısında bulunan Hasançelebi Projesinin tek bir arama ruhsatı olduğu ve 20 kilometrekare alanı kapsadığı, KEFI Mineral şirketinin izleme sistemiyle belirlendiği ve sonrasında boş arazi için başvuru yapılıp alındığı anlatıldı.

Proje alanıyla ilgili teknik bilgilerin verildiği açıklamada yörede bulunan “anomali altının” daha önce bölgede araştırmacılar tarafından araştırılmadığı bildirildi. Projenin yaklaşık 8 kilometre güneybatısında bulunan rezerv 685 milyon ton. Bunun %19’u demir, az miktarda bakır ve altın bulunduğu belirtilirken, bu rezerv türünün Avustralya Olympic Dam’da bulunan IOCG sistemleriyle benzerliğinin bulunduğu anlatıldı.

Türkiye’de IOCG türü rezervlerin pek anlaşılamadığı ve bu tür sistemlerden daha çok keşfinin mümkün olduğu belirtildi.

KEFI Minerals İdari Müdürü Jeffery Rayner yaptığı değerlendirmede, bu tür arazilere ilişkin ellerindeki veri tabanının bu tür yerleri çabucak belirleme ve satın almada kendi jeologlarına imkan sağladığını söyledi.

Rayner “Önceki araştırmacıların topladığı verilere erişimimiz bize değerli keşif bilgilerini sağlamaktadır. Sonuç olarak KEFI mevcut mineral modellerinin ışığında daha önceden takip edilemeyen veya anlaşılamayan fırsatlardan yararlanabilmektedir. Keşifteki bu üstünlük KEFI Minerals şirketinin Hasançelebi Projesini uygun maliyetli ve zamanlı olarak değerlendirmesini sağlayacaktır” dedi.

Basın açıklamasının sonunda Jefrrey Rayner’in 533’lü telefonunun iletişim bilgisi olarak verildiği görülüyor.

KEFI Minerals şirketinin internet sitesinde Türkiye’nin özellikle son iki yılda kazancı bol maden yatakları ve maden arama işinde “destekleyici hükümetiyle” dünya çapında şöhrete ulaştığını belirtiliyor. Bu ortamın Madencilik Yasasında son yıllarda yapılan değişikliklerle sağlandığını belirten KEFI, Bulgaristan hükümetinin de benzer biçimde destekleyici olduğu bilgisini veriyor.

Şirketin web sitesinde Türkiye’deki yatırımcıların bilgi alması ve iletişim kurması için İzmir’de kurulmuş Doğu Akdeniz Mineralleri Limitet Şirketi adresi gösteriliyor. Sitede şirkete ait Ticaret Sicil ve Vergi Numarası da yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız