SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiltere Eski Başbakanı Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:43
İngiltere Eski Başbakanı Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher 87 yaşında hayatını kaybetti.

Thatcher'ın bugün sabah saatlerinde felç geçirdiği, ardından hayatını kaybettiği belirtildi.

Thatcher ailesinin sözcüsü Lord Tim Bell, "Mark ve Carol Thatcher anneleri Barones Thatcher'ın bu sabah geçirdiği felcin ardından huzurlu bir biöimde yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle duyurmuştur" dedi.

Ölüm haberinin ardından bir açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, üzüntülerini dile getirdi.

Cameron, “Çok büyük bir lideri, çok büyük bir başbakanı ve çok büyük bir İngiliz’i kaybettik” dedi. Cameron'ın sözcüsü de İngiltere Başbakanı'nın Avrupa ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini aktardı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth de üzüntüsünü dile getirerek Thatcher ailesine özel bir mesaj göndereceğini söyledi.

KİMSEYİ TANIMIYORDU

İngiltere’nin ilk ve tek kadın başbakanı olan ve arka arkaya üç seçim kazanan Margaret Thatcher 2002 yılında da felç geçirmişti.

Yıllardır ağır hafıza kaybı problemleri yaşayan ve toplum karşısına çıkmayan Thatcher’in son dönemlerinde artık yakın arkadaşlarını bile tanıyamadığı belirtilmişti. Eski Başbakan’ın hayatı 2011 yılında “Demir Leydi” adlı bir filme de konu olmuştu.

20'NCİ YÜZYILA DAMGA VURDU

1979 yılında başbakan seçilen ve 1990 yılına kadar bu görevi sürdüren Thatcher 20'nci yüzyılın en önemli politik karakterlerinden biriydi. Thatcher 19'uncu yüzyılın başından bu yana en uzun süre iktidarda kalan İngiltere başbakanı olmuştu.

Muhafazakar çizgisini politik yaşamı boyunca koruyan 'Demir Leydi' Doğu Bloku ülkeleriyle olan mücadelesiyle ve izlediği katı politikalarla biliniyordu.

Uzun iktidarı kadar tartışmalı kararlarıyla da hatırlanan Thatcher, daha başbakan olmadan önce Edward Heath'in kabinesinde Eğitim Bakanı'yken okul sütü uygulamasına son vermiş ve muhalefet tarafından "Milk Snatcher" (süt hırsızı) olarak nitelendirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız