SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İNÖDER'den Hilmioğlu'na Destek

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İNÖDER)'nden, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na destek geldi.

Yönetim kurulu adına dernek başkanı Prof.Dr. Murat Özmen tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Üniversitemizde öğretim üyeliği, başhekimlik, dekanlık ve nihayet sekiz yıl rektörlük görevi olmak üzere uzun yıllar hizmet etmiş, bu hizmetleri süresince Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çağdaş, demokratik, laik ve üniter değerlerinden ödün vermemiş, yaptığı tüm uygulamalarda ve yönetimsel kararlarda kişisel bir çıkar hesabı yapmamış, her zaman toplumumuzun ve ülkemizin çıkarlarını gözetmiş, rektörlük yaptığı sekiz yıllık dönemde İnönü Üniversitesinin Türkiye ve Dünya ölçeğinde saygın bir yer edinmesi için çok büyük emek harcamış olan eski rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun 13 Nisan 2009 tarihinde gözaltına alınmasını, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu olarak üzüntü ve endişeyle izlemekteyiz. Aynı kapsamda gözaltına alınan ve kovuşturulan diğer mevcut ve eski rektörler ve saygın öğretim üyelerinin de aynı suç isnatlarıyla ilişkilendirilmesi son derece üzüntü ve kaygı vericidir.

Bu ülkenin aydın bilim insanları olarak, “ERGENEKON” soruşturması kapsamında suçluluğu belli olmayan ve binlerce gencin topluma kazandırılması adına Türk Üniversitelerinin bilimsel düzeyde gelişmesi ve Dünya çapında hak ettiği yere gelmesi için mücadeleden kaçınmamış, topluma her konuda örnek ve önder olmuş saygın bilim insanlarına uygulanan tutumu toplumun bütünlüğü ve ülkenin geleceği açısından endişe verici buluyoruz.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği olarak hukukun üstünlüğüne ve ülkemizde egemen kılınması gereğine olan inancımız tamdır. Ancak söz konusu soruşturma sürecinin işletiliş şekli ve soruşturmaya dahil edilen kişilerin kimler oldukları dikkate alındığında endişelenmemek mümkün görünmemektedir. Dileğimiz bu hukuki sürecin çeşitli vesilelerle ülkemize hizmet etmiş değerli bilim insanı ve aydınlarımızın kişilik hakları ve onurlarının korunarak, incitilmeksizin evrensel hukuk ilkelerine uygun bir şekilde tamamlanmasıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız