SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü 1'inci Sıraya Yazılacak Üniversite"

0
Güncellendi - 2018-08-03 19:51:02
A- A+ PAYLAŞ

2018-2019 Eğitim ve Öğretim dönemi üniversite tercihlerinin yapıldığı süreçte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi tercihlerde birinci sıraya yazılacak bir üniversite” dedi.

İnönü Üniversitesinin 1975 yılında kurulmuş Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birisi olduğunu kaydeden Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin Malatya’da 43 yıldır eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, topluma hizmet veren bir üniversite olduğunu söyledi.

“Öğrenciler İçin Yurt İmkanımız Çok Geniş”

İnönü Üniversitesinin 40 bini aşkın öğrenciye sahip olduğunu ve barınma noktasında sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Rektör Kızılay, “Şuanda tahmin ediyorum Kredi Yurtlar Kurumuna başvuran her öğrenci yurtlarda kalabiliyor. Hem kızlar için hem erkekler için bu geçerli. KYK’nın Malatya’da çok sayıda yurdu var. Bu yurtlardan kız yurdu üniversitemizin kampüsü içerisinde. Bu yıl kampüsümüzün içerisindeki 2 bin 500 kişilik kız yurdunun yanında 3 bin 500 kişilik, kampüse yürüme mesafesinde, bisiklet mesafesinde olan bir yurt da hizmete girecek. 6 binin üzerinde kız öğrencimiz kampüsün içinde ya da yakınında kalmış olacaklar. KYK’nın yurt imkanları açısından Malatya’da çok büyük bir rahatlık var. Onun dışında özel yurtlar da var. Belki bir cümle ile özetlemek gerekirse, İnönü Üniversitemizi tercih edecek öğrenciler için yurt imkanı çok geniş. Bunun yanında üniversitemiz dışında ya da yakınında, şehir merkezinde ev kiralayabilirler. Malatya’da ev kiralama açısından geniş imkanlar vardır” İfadelerine yer verdi.

Fakültelerinin bir kısmının yeni açılan Turgut Özal Üniversitesi’ne geçmesi nedeniyle 14 fakültelerinin olduğunu ifade eden Kızılay, “6 enstitümüz, 4 tane meslek yüksekokulumuz var. 2 tane de yüksekokulumuz var. Bu fakültelerimiz çok köklü fakülteler. Ben bu yıl Üniversiteyi tercih edecek öğrencilerimize İnönü Üniversitesinin bu oturmuş, köklü fakültelerini tercih etmelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

“İnönü Üniversitesi Türkiye’nin En İyi Üniversitelerinden Biri”

Tercih esnasında öğrencilerin dikkat etmesi gerekenlere de değinen Rektör Kızılay, “Öğrenciler tercih ederken dikkat edecekleri en önemli konu; kendi imkanlarına göre barınma, sosyal imkanlar, şehir imkanlarıdır. Eğitim öğretim bakımından eksi veya artı koyacağımız husus ise, fakültelerin öğretim üyesi yetkinliği, öğretim üyesi kapasitesi, eğitim öğretim potansiyeli nedir? Bu açıdan İnönü Üniversitesi Türkiye’nin köklü en iyi üniversitelerinden biridir. Onun için tercih edecek öğrencilerimize bizim köklü, eğitim-öğretimi oturmuş, hoca kadrosu güçlü fakültelerimizi tercih etmelerini öneriyorum. Üniversitemizin gelecek vizyonu açısından hedefimiz dünyanın ilk 5 üniversitesi arasına girmek. Bunun için uğraşıyoruz. Öğrencilerimize uygulamalı eğitim vermek istiyoruz. Buna yönelik çalışmaları çok arttırdık. Öğrencilerimiz bitirdikleri zaman mesleki yönden en iyi şekilde yetişmiş ve kendilerini yetiştirmiş olacaklar. Biz en iyi şekilde donanımlı olarak yetiştirmiş olacağız. Hem de uygulamada elde ettikleri tecrübe ile hayata hızlı ve çok güçlü bir şekilde başlayacaklar. Kendi mesleklerinde çok kolay iş bulacaklar ya da iş kuracaklar, girişimci olacaklar. Girişimcilik de üniversitemizin çok önemli bir vizyonu. Bütün öğrencilerimizin girişimcilik derslerini alarak girişimci bir kültürle yetişmelerini istiyoruz” dedi.

“Kampüsümüz Dünyanın En Güzel Kampüslerinden Biri”

2017 yılında Endenozya Üniversitesinin hazırladığı listede İnönü Üniversitesinin yeşil kampüs açısından dünyada ilk 500 üniversite içerisinde seçilmesini değerlendiren Rektör Kızılay, “İnönü Üniversitemizin merkez kampüsü Türkiye’nin değil dünyanın en güzel kampüslerinden birisi. Dünyanın ilk 500 kampüsünden birisi, üç yüz küsürüncü sırada bir kampüs. 7 bin 400 dekarlık bir alanda, sadece bu kampüste öğrenci olmak yeter. Eğitim öğretim bakımından üniversitemiz çok güçlü ama asıl kampüsün sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanları ve imkanları açısından öğrencilerimizin ayrıca buraya tercih etmesini isterim. Çünkü kampüs yeşilliğiyle, tabiatıyla, doğasıyla, bitki çeşitliliğiyle Türkiye’nin en çok bitki çeşitliliğine sahip, bir numaralı kampüsü. Yeşil dokusu, doğası bakımından Türkiye’nin ilk sıralarındaki kampüslerinden birisi, en başta sayılabilecek kampüslerden birisi.” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi öğrencileri için üniversitenin burs imkanlarını anlatan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi Vakfı aracılığı ile öğrencilere burs imkanı sağladıklarını dile getirerek, “Burs veriyoruz ama sınırlı sayıda öğrenciye burs verebiliyoruz. Fakat sadece İnönü Üniversitesi Vakfıyla yetinmiyoruz. Öğrencilerimize çok farklı alanlarda burs imkanı buluyoruz” şeklinde konuştu.

“Malatya Türkiye’nin Güvenli Şehirlerinden Birisi”

İnönü Üniversitesini tercih etmek isteyen adaylar için Malatya’nın güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu vurgulayan Kızılay, “Üniversitemizi tercih bakımından birinci sırada yazılacak bir üniversite olarak görüyorum. Yani öyle alt sıralara veya aralara yazılacak bir üniversite olarak görmüyorum. Gençlerimiz üniversitemizi birinci sıraya yazabilir, yazmalılar, yazmalarını öneriyorum. Malatya hem kızlarımız hem de erkeklerimiz için Türkiye’nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden birisi. Gönül rahatlığıyla huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu bilerek Malatya’yı tercih etsinler. Olaylar açısından, şehrin gece, gündüz güvenliği ve huzuru açısından Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu tekrar tekrar vurguluyorum. Malatya Türkiye’nin otuz büyükşehrinden birisi. Ama birçok büyük şehrin de önünde. Malatya bu huzur ve güzelliğinin yanında müzeler şehri. Çok sayıda müzeye sahip, dolayısıyla kültürel aktivitenin zengin olduğu bir şehir. Üniversitemizde zaten çok sayıda kültür, sanat ve sportif faaliyetler aktiviteler var. Şehirde de çok sayıda var. Şehirde kültür sanat programları o kadar çok ki. Sosyal programlar da bir o kadar çok. Ayrıca şehirdeki bu programlara da katılmak isterlerse öğrencilerimiz çok geniş imkanlara sahip. Sanatsal kurslar var, çok geniş imkanlara sahip. Malatya’nın ilçeleri doğa güzelliği bakımından Türkiye’nin en güzel doğa harikalarına sahip ilçeler. Tarih açısından Malatya çok zengin bir tarihe, bir geçmişe sahip. Yani bir tarih kenti Malatya, doğa harikası bir kent. Meyve, sebze açısından kayısının başkenti olan bir şehir. Şehrin güzelliği açsından şehir merkezi çok güzel bir merkez. Her yönüyle huzurun hakim olduğu güvenin her alanda tesis ettiği bir şehir. Onun için ben üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimize şehrin bu güzelliklerinden de yararlanacaklarını garanti ediyorum” sözcüklerini kullandı.

Malatya dışındaki öğrencileri üniversitelerine davet eden Rektör Kızılay, “Gelsinler, tercih yapmadan önce gezsinler kampüsümüzü. Tercih yapmak istedikleri fakülteyi gezsinler. Üniversitemizin web sitesini ziyaret etsinler. Kültür sanat faaliyetlerini dinlesinler. Beni sosyal medyadan takip edebilirler. Geçmiş aktiviteleri oradan da paylaşıyorum. Rektör olarak sosyal medyadaki paylaşımlarıma bakabilirler. Üniversitemizin sosyal medya hesabına bakabilirler. İNÜHABER’i izleyebilirler. Dolayısıyla üniversitemiz hakkında öyle yarım saatlik bir saatlik bir inceleme ile bu alanlarda üniversitemizin kapasitesini, geçmiş birikimini kolayca görebilirler. Onun için bu köklü fakültelerimizi, öğretim üyesi bakımından oturmuş fakültelerimizi tercih etmelerini ve birinci sıraya koymalarını ben gençlerimize tavsiye ediyorum” diye konuştu.

iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Güldürmeyin insanları. Doktorları senelik izne gönderip, göz polikliniğini kapatan üniversite. Dünyada 2. si varsa söyleyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Başarı geçmişi kıyaslayarak ortaya çıkar. Geçmişini unutan bi rmillet olarak durumun vahim olduğunu ne zaman göreceksiniz. Trambuse feda edilen bir kampüs. Çalışmayan bankamatik hocalar, sadece makam odası döşeyen hocalar, ben yaptım benden başkası doğruyu bilemeyen hocalar, vesaire vesaire. Civar tüm üniversitelerden önde iken onların gerisine düşmüş bir üniversite. Yurt dışından gelen arkadaşın yorumunu iyi irdeleyin. Doğruya görmeyenler görmezseniz sonuç vahimmmmm. Yanlışlar ders almak için vardır. Çözüm işin ehline verilmesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    2006 yilinda basari siralamasinda 16 larda bilimsel arastirmalarda 7 8 lerde olan inonu suan 40 50.siralamalarda..16 bin ogrenci sayisindan 48 bin ogrenci sayisina ulasip tum turkiye universitelerinde oldugu gibi plansiz kontejyanlarla egitim kalitesi ve ogrenci kalitesi dusurulmus bir universite..2006 da 27 bin siralamayla tarih bolumune ogrenci alan inonu suan 200 bin uzerinde siralamayla bu bolume ogrenci aliyor.egitim isi en ciddi istir.egitim her seydir.egitim sistemi duzeltilmeli ve tümdengelim yontemi uygulanmali,yani en tepeden universiteden baslanmali...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Akademisyen ünvanlı üniversite hocaları, yeni gelin gibi!(o da kalmadı ya)kapalı kapılar arkasında gizlenmekten ne zaman güneş gibi karanlıklara doğacaksınız? Yoksa sönmüş birer yıldız olarak ömrünüzün sonuna kadar böyle gizli mi kalacaksınız. Böyle bir yaşam için kendinizi heba etmeyiniz. Bu yaşam için daha müsait yerler de var. Boşuna da oraları işgal etmeyin. Yazıktır. Günahtır. Değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Iyi olduğunu soylemekle universitenin degeri arttirilamaz faaliyetlerde bulunulmasi gerekiyor kampus de tek bir heyecan kipirti yok her yer sessiz fakultede ogrenci olup olmadigi bile belli degil universite zenginlestirilmeli. Burs imkanlari ise asla yeterli derecede degil bir cok universiteye verilen ayricalikli burslardan hic birine sahip degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (5 yıl önce)
    Bu kadar eleştiri yapan bu arkadaşlar üniversiteyeyse gelip görmüşler mi.Burdan sallamak kolay türkiyen en rahat en güzel kampüslerinden biridir.Ulaşım eskisi gibi değil trambüsle yazın klimalı soğuk,kışın sicak ulaşım imkanlarıyla.Herkesin rahatlıkla ev bulabileceği yurt imkanı.Eğitim öğretim imkanlarıyla kampüsde kavga dövüş olmadan yaşanılacak sosyal aktiveleride çok olan üniversitemizin neyini beğenmiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Valla seninle olmayacağı kesin üniversitenin Rektörlüğünden başka her türlü siyaset mevcut en iyi hocaları küstür gönder sonra ilk sıraya girecek üniversite de
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Yorumsuz. Trambüse kurban edilen diğinin ahırına dönmüş üniversite. Gazası dağlara gide hocanın. Klavuz karga hikayesi. Sonuç vahimmmm
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZGÜR (5 yıl önce)
    SAYIN REKTÖR ATANDIĞI GÜNDEN BERİ ZİYARETÇİ KABUL EDİP ZİYARETLERE GİDİYOR, BU KONUDA GİNESS REKORU ELİNDE. FAKAT HASTANENİN DURUMU İÇLER ACISI YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLU HASTALAR ÖZELLERİN ELİNDE VEFAT EDİYOR, YENİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇSIN, HASTANE ELDEN GİDİYOR ENFEKSİYONDAN HASTALAR VEFAT EDİYOR. HASTANEYE BİR AN ÖNCE EL ATILMALI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mışko (5 yıl önce)
    Sayin rektör üniversiteye büyük bir katkı yaptı. O da bıyık bırakmak... Ya adamın akliyla dalga geçmeyin, en son memurlar.net sitesinin 2014-2017 yılları arası web of Scienceda akademisyenlerin üniversitelerdeki uluslararası yayın yapma oranı yayınlandı ve inönü üniversitesi türkiyede 39. sırada kendine yer buldu. Sayin rektor hangi dünyada yaşıyor şaşırıyorum ve mevcut durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalegöl (5 yıl önce)
    Kalegöl oteli bile birine peşkeş çekiyorlarmış hemde çok cüzzü bir paraya devletin emeyine yazık kelegöl üniversitenin sosyal tesisi kime zararı ne
    0
    0
    Yanıtla
  • işine gelen yerleri çok cüzzü fiyatlara kndi adamlarına verebilyorlar,öte yandan kampüsdeki cafe vs araştrmadaki otopark çok yüksek fiyattan veriyorlar sonra adamların ocagını söndürüyorlar ,bu yönetim geldi geleli kaç kişi iflas edip gtti kaç kişi mahkemelik oldu bi araştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Dünyanın ilk 5 Üniversitesi mi.?yav önce Türkiye'de ilk 5 e girelim de...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş,Rektör 500 demiş,sen 5 anlamışsın.Arada 100 kat var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Ünü güzel ama son 2 senedir bi durgunluk var sayın hocam,ünüdeki kiracılarınız bir bir kepenk kapatıp gidiyor neden acaba kiralarımı düşük acaba ?çardak kapattı otoparkı alan arkadaş bırakdı 4 tane kiracınız icraya düşdü kiracılarnzla hep mahkemelik oldunz,sizden Önceki rektör her sene kiracıları toplayıp bi iştişare yapardı sizden de beklıyoruz bunu saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (5 yıl önce)
    Yok artık daha neler değil 1.sira hiç listeye dahi alınmaması gereken lüzumsuz bir okuldur İnönü üniversitesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal erdal (5 yıl önce)
    Reis ne dedi adını anmayacağım üniversite artık inönü üniverstesi bitti bizim için
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Malatya’daki tek bir okulda üniversitenizin sunduğu imkanlar ve cazibesi hakkında tek bir toplantı yaptınız mı Kabının dışına çıkmayan ilimizdeki değerleri dışarı gönderiyorsunuz. Tebrik ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)
    Bıyıklar sayın rektörümüzü daha olgun göstermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    inönü fatih hilmioğlu döneminde prestij kazanmış ,sonrası vasata dönmüştür.iyi demeyle iyi olmaz.otdü neden 1 numaradır.sıradan değildir de ondan..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi oğlu mu?? lütfen güldürmeyin ( :
    0
    0
    Yanıtla
  • bişey diyeymmi alp kardeş siyasi görüşü yapdıgı eziyet ler vs olmasa ondan ii rektör gelmemiş ünüye ,adamın bari ne olduğu belli biliyosun ya bizimıkler başa geldimi ilk önce bizi eziyorlar ve hilmioğlundan daha beterler emin ol
    0
    0
    Yanıtla