SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Ailesi O AKP'li Vekili Dava Edecek

0
Güncellendi - 2017-11-02 22:25:34
İnönü Ailesi O AKP'li Vekili Dava Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk Başbakanı İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Mustafa Kemal, FETÖ'nün arkasındaki güç tarafından zehirlenerek öldürüldü" iddialarıyla ilgili olarak hakaret davası açacaklarını söyledi.

CHP'li Bilgehan, "Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet Paşa’yı asker kaçağı ilan etmişlerdi önce, yakınlarda Cumhuriyet'in kurucularına iki ayyaş dediler. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinden biri daha da ileri giderek Atatürk’ün zehirlendiğini öne sürerek İsmet Paşa’yı hedef gösteriyor. Daha neler? Cumhuriyet kahramanları sahipsiz değildir" dedi.

İsmet İnönü’nün diktatör bir anlayışa sahip olduğunu öne süren AKP'li Külünk, "Mustafa Kemal'in Kuvayı Milliye çizgisi ciddi anlamda 15 Temmuz'un arkasındaki aklı, küresel güç merkezini rahatsız ediyordu ve Mustafa Kemal'den kurtulmak istiyorlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Bilgehan, CHP’li milletvekilleriyle birlikte TBMM’de yaptığı açıklamada, Atatürk’ün 15 Temmuz'un arkasındaki akıl tarafından, FETÖ'nün arkasındaki güç tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia ederek İnönü’yü eleştiren AKP'li Külünk’e yanıt verdi.

"Deli saçması suçlamalara sessiz kalmayacağız"

Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre, "Sonunda 44 yıl önce aramızdan ayrılan İnönü’yü FETÖ’cü de yaptılar” diyen CHP’li Bilgehan, isim vermeden Külünk’ü eleştirdi ve şunları söyledi:

"Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet Paşa’yı asker kaçağı ilan etmişlerdi önce, yakınlarda Cumhuriyet'in kurucularına iki ayyaş dediler. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinden biri daha da ileri giderek Atatürk’ün zehirlendiğini öne sürerek İnönü’yü, İsmet Paşa’yı hedef gösteriyor. Daha neler? Cumhuriyet kahramanları sahipsiz değildir. Bu deli saçması suçlamalara sessiz kalmayacağız elbette. İnönü ailesi olarak milyonlarca Atatürk ve İnönü’nün torunu adına bu haddini bilmez milletvekiline millete hakaret davası açıyoruz. Evet biz de haklarımızı sonuna kadar kullanacağız Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi. Kendinize gelin diyoruz, Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun, size oy verenleri de incitiyorsunuz. Suçluların telaşı içindesiniz. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp ertesi gün Cumhuriyeti kuranlara saldırıyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz?”

t24.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Özkan (6 yıl önce)
    Rahmetli İnönü çok zalımdı. ABD yi başımıza o çıkardı. Oda yetmezmiş ki Fetö yü Türkiye nin başına musallat etti. Bu günkü hükümetin hiç suçu yokki
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Babayi anneyi vatani bilmeyen kisiler halen var ve de hep olacaklar Keskem yunan yenilmeseydi diyen beyinsizler gibileri Rahmetlik inönü izmirde denize döktüklerinin torunlari simdi öc almaya calisiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Her türlü maddi manevi tazminat davası açılmalı. Bu kadarı da fazla.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Vekilim.gec.kaldiniz.gerekeni.yapmanizi.dilyorum
    0
    0
    Yanıtla