SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için ölümünün 37. yıl dönümünde memleketi Malatya'da anma töreni düzenlendi.

İnönü'yü anmak için ilk tören Malatya Valiliği önündeki İnönü anıtı önündeki resmi programla başladı. Törene Vali Vekili İnci Sezer Becel, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki idare amirleri, kurum ve kuruluş yöneticileri, vatandaşlar, öğrenciler ve CHP Malatya İl Başkanlığı yöneticileri ve partililer katıldılar.

Törende İnönü Anıtı'na Valilik, Garnizon, Belediye, İnönü Üniversitesi çelenkleri konuldu. CHP'nin çelengi ise tören sonunda anıta konuldu.

2. Ordu Tören Kıtası'nın da yer aldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

KONFERANSLAR..
2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için ölümünün 37. yıldönümü dolayısıyla Malatya'da bir anma etkinliği de düzenlendi.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğine; Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, askeri ve mülki erkan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Anma töreninde CHP İl Başkanlığı yöneticileri ve partililer salonda kendilerine yer ayrılmadığı gerekçesiyle, salonu terk ettiler.

Anma töreninde ilk olarak 2. Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Necdet Tuna, "İsmet İnönü'nün Askeri Kişiliği" hakkında bir konferans verdi. Tuna, yaptığı konuşmada, "Mükemmel bir ahlak, tavır ve davranışa takdire değer bir bilgiye sahiptir. Aslarına, üstlerine ve çevresine emniyet, güven ve sevgi aşılayan, daima bunda başarılı olan güvenilir bir subaydır" dedi.

Anma töreninde daha sonra Beydağı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hasan Arslan, "İsmet İnönü'nün Hayatı ve Kişiliği" konulu bir konferans verdi. Arslan, İnönü'nün savaşlar kazanmış muzaffer bir komutan olduğunu kaydederek, "İnönü, inatçı bir diplomat, Cumhuriyet kurmuş bir devlet adamı, ideal bir eş, örnek bir aile babasıdır" diye konuştu.

Konferansların ardından anma töreni sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız