SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İnönü Caddesi'ni Trafiğe Kapatmayacağız..''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Caddesi’nin Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşaklarında yaptırılacak olan araç alt geçit inşaatlarının başlaması halinde, kentin bu en önemli ulaşım güzergahında trafik düzenlemesi yapıldığına ilişkin kamuoyuna bir bilgi verilmemesine yönelik eleştirel haberlerin ardından, belediye yetkilileri söz konusu bölgeler için bir trafik düzenlemesi olduğunu, bunun İl Trafik Komisyonu’na da iletildiğini ifade ettiler.

“İNÖNÜ CADDESİ HİÇ KAPANMAYACAK..”
Belediye yetkilileri, her iki kavşaktaki alt geçit çalışmalarının aynı anda; Sıtmapınarı kavşağı için Zapçıoğlu ve Terminal Caddelerinde, Kız Meslek kavşağı için de Milli Egemenlik ve Turgut Temelli Caddeleri’nde başlatılacağını belirterek, “Alt geçit inşaatlarına aynı anda başlamayı planladık. Çünkü, kavşaklardaki binaların zemininin sağlamlaştırılması için fore kazıklar çakılması gerekiyor. Müteahhit firma, bu işlemi yapacak makineyi getirip, aynı anda kullanmak durumunda. Kız Meslek Lisesi kavşağı için, bilindiği gibi İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı verildi. Buna karşı savunmamızı bildirdik. Bu kararın kaldırıldığı andan itibaren inşaat çalışmaları başlayacak.

İnşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte, İnönü Caddesi’nin trafiğe kapanması diye bir durum söz konusu değil. Hafriyat ve inşaat çalışmaları, tali caddelerden İnönü Caddesi’ne ulaşıncaya kadar, İnönü Caddesi tüm şeritleriyle trafiğe açık olacak. İnönü Caddesi’ne ulaşıldığında ise, yine caddenin trafiğe kapatılması söz konusu olmayacak, tek şeritten akış sağlanacak. Yapımı tamamlanan bölümün ardından bu bölümün üzeri ulaşıma yine tek şeritten açılıp, diğer şerit ulaşıma kapatılacak.

Tali caddelerdeki trafik düzenlemesi ise şöyle olacak:

Milli Egemenlik Caddesi’nden aşağıya doğru inişte, sağa yani kent merkezine girecek araçlar Hamidiye Camii yanındaki yolu kullanıp Galeria önünden ana caddeye bağlanacaklar. Sola girecek araçlar, Mimar Sinan Caddesi’ni kullanacaklar.

Gündüzbey, Yeşilyurt, Tecde ve Konak'tan Milli Egemenlik Caddesi'ni kullanarak il merkezine gelip Çevreyolu duraklarını kullanan araçlar ise kente gelişte Fahri Kayahan Bulvarı'nı takiben Beydağı Devlet Hastanesi (Eski SSK) civarından şehre giriş güzergahını kullanacaklar.

Turgut Temelli Caddesi’nden İnönü Caddesi’ne gelişte; sağa yani İstasyon yönüne gidecek araçlar, Şerbetçi Köşesi (Halep Caddesi devamı)’nı kullanacaklar. Sola dönüşte ise yine Barış İşhanı’nın yanından Halep Caddesi’ne dönüp Akpınar Meydanı’na doğru ulaşabilecekler.

Zapçıoğlu Caddesi’nden aşağıya inecek araçlar, Sağlık Müdürlüğü üstündeki girişden kent merkezine bağlantı yolunu kullanacaklar. Sola gidecek araçlar da yine bu girişin karşısında İstasyon Virajı’na olan hattı kullanacaklar.

Terminal Caddesi’nden ulaşımları ise, Köy ve İlçe garajının hemen yanındaki yol kullanılarak sağlanacak.”diye konuştular.

Belediye yetkilileri; her iki kavşakta alt geçit çalışmalarının 90 günde tamamlanmasının planlandığını, inşaata başlandığı gün her iki kavşağa da 90 günden geriye sayacak elektronik bir pano konulacağını ve çalışmaların 80 günde bitirilmesine çaba gösterileceğini sözlerine eklediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız