SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Çocuk Üniversitesi Açıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış öncesinde Kongre Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Programa; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 2. Ordu İdari Kurmay Yar Başkanı Necdet Tuna, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Rektör Yardımcıları ve İnönü Üniversitesi Üstün Yaratıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil ile öğretim üyeleri ve İnönü Çocuk Üniversitesi'nde eğitim görecek olan öğrenciler katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Çocuk Üniversitesi'nin Türk üniversitesine model olacağını kaydetti. Çelik, üniversitelerin topluma, gençlere ve çocuklara karşı görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "10 yıl önce üniversiteli oldunuz ve bu konuda çok şanslısınız. Ve bu üniversiteyi bitirdiğiniz zaman Çocuk Üniversitesi diploması alacaksınız. Bu sizin için fevkalade önemli bir ayrıcalık. Ancak işin diğer boyutu daha büyük önem taşıyor. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Üniversitelerin topluma, gençlere ve çocuklara karşı görevleri vardır. Türk üniversitelerinin bu görevi tam olarak yerine getirdiğini söyleyemeyiz. Üniversitemizde Üstün Yetenekliler Merkezi var. TÜBİTAK ile birçok faaliyet yaptı. Sizler çok şanslısınız. Her biriniz onlarca farklı alandaki profesörle, öğretim üyeleriyle ve hocalarla tanışma ve ders alma şansına sahipsiniz" dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, öğrencilere sunulan fırsatın çok anlamlı ve önemli olduğunu kaydederek, "İlköğretim öğrencilerinin üniversiteye gelmiş olmaları, bir haftada olsa üniversiteli olmuş olmaları gerçekten hepimizi mutlu ediyor. Çocuklarımızı üniversiteyi tanımış olmakla ve bilimsel çalışmalara katılmış olmakla gelecekteki hedeflerini şimdiden koyma noktasında çok isabetli kararlar vereceklerdir. Bu nedenle bu çalışmanın öğrencilerimize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil de, "Üniversitemiz için bu tarihi günde İnönü Çocuk Üniversitesi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren yoğun geçecek olan bir haftalım sürece giriyoruz. Bu bir haftalık süre içerisinde her biri kendi alanında etkin ve yetkin hocalarımız, sizlerin merakını besleyip, daha çok soru sormanızı sağlarken, sizlerden de çok şeyler öğreneceğiz. Çocuk Üniversitesi, çocuklarımızın bilim ve teknoloji üreten bireyler olmalarını hedeflemektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İnönü Çocuk Üniversitesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Çocuk Üniversitesi'ni, üniversitede bir hafta eğitim görecek olan öğrenciler açtı.

Açılış programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız