SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü de Bizim, Özal da.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:49
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “4 yıldan beri her mevki de oynuyorum.Forvette oynuyorum, kalecilik yapıyorum, orta saha da oynuyorum, sol açık oynuyorum, sağ bek oynuyorum  oynamadığım pozisyon yok. Doksan dakika sürekli koşuyorum. Hak ettiğimiz sonucu alamıyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , partinin 2. Sıra Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ile birlikte Taraftarlar Derneğini ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Aslanoğlu," Geçmiş yıllarda, bir hafta futbolcularla beraber otelde kaldık. Bir kademe bir kademe atlayarak en sonunda şampiyon olduk.1.lige çıktık. Süper lige çıktık. Gurbetteki Malatyalılık daha zor. Şimdi siz  burada yaşıyorsunuz da biz orada Malatya spor maç kazandığı zaman daha da gururlanıyoruz. Çünkü gurbette iken Malatya'yı özlüyoruz. Tabi Malatyaspor'un düştüğü durum bizi  çok üzüyor. Futbolun içinden bir insanım bende oynadım. Çok arkadaşım var futbolcu. Hatta sene başında transferlerde de bayağı bir yardımcı olmak istedim.İsim söyledim, bazı futbolcuları ikna etmeye çalıştım Malatya spor'a gideceksin diye ama gerçekleşmedi.Ama ben her zaman  Malatyaspor'un yanında olmaya çalıştım.Hala da yanındayım. İnşallah Malatya spor yine süper lige çıkar. Malatya'mıza yine gurur verir. Bizde geliriz bütün maçlarında destek oluruz. En büyük görevi zaten siz yapıyorsunuz. Hep 12. adam derler. Ben her yerde görüyorum.Yani tribünde de olsun, deplasmanda da olsun, içerde de olsun gururla temsil ediyorsunuz. takımı. İnşallah Allah yardımız olsun. Malatya spor'un durumu pek iyi değil şuanda bana göre. İnşallah oda düzelir, yukarı doğru çıkarız. Hangi desteğimiz olursa olsun biz her zaman yanınızdayız" diye konuştu.

Dünyanın en güzel sarısı Kayısı sarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise her zaman Malatyaspor'un yanında olduklarını belirterek, "Malatya önemli bir kent. Türkiye açısından da önemli bir şehir Malatya. Biz kendi değerlerimizin kendi kıymetimizin çok farkına varmadıysak da Malatya aslında herkes açısından da Türkiye açısından da önemli bir kent. Herkesin hepimizin sahiplenmesi gereken değerlerimiz var. Malatya deyince akla kayısı geliyor , ama onun dışında başka değerlerimiz de var. Bir kenti kent yapan sadece şehrin büyüklüğü değil , bir kenti kent yapan sadece caddelerinin uzunluğu değil, bir kenti kent yapan o kentin yetiştirmiş olduğu değerlerdir. Bunların başında hiç kuşkusuz Malatyaspor geliyor. Malatyaspor'un sarısı hiç bir sarıya benzemez. Öyle her sarı kırmızının rengi de bizim sarımıza bizim kırmızımıza benzemez.Biz sarı rengimizi kayısımızın renginden aldık. Biz kırmızı rengimizi Yeşilyurt'un Dalbastı kirazından Doğanyol’un narından aldık. Bizim sarımız öyle kolay bir sarı değil.O sarımız bizim ekmeğimiz,  bizi var eden sarı o. Kayısının sarısı.Dünyanın en güzel sarısı. O da Malatyaspor'a vermiş rengini.” İfadelerini kullandı.

“Takımı iyi değilse şehir de iyi değildir”

Siyasetçilerin, Malatyaspor’a sahip çıkması gerektiğini kaydeden Ağbaba, “ Bakın ben her gittiğim yerde söylüyorum. Bir kenti kent yapan değerler vardır, durumlar vardır. Eğer bir kentin takımı 1. ligdeyse o kentte 1. ligde. Kimse kusura bakmasın bir kentin takımının durumu iyi değilse o kentinde durumu iyi değildir. Onun için biz Malatyaspor'u bu anlamda önemsiyor ve sahipleniyoruz. Zaman zaman haksızlıklar yapılıyor. Malatyaspor deyince sadece akla profesör ligde mücadele eden Malatyaspor gelmesin. Bütün o amatör kulüpler Malatya spor,44 Malatyaspor, Adafispor, Darendespor hepsi Malatyaspor'u beslemesi gereken takımlar.Büyütmemiz gereken amatör spor kulüpleri.”dedi.

O atılan tekme Ağbaba’ya ve diğer vekillere atıldı

“Geçmiş yıllarda Malatyaspor'un 60 yaşının üzerindeki bir teknik direktörü sahanın ortasında tekme tokat dövülüyor. Futbolcuları futbol odasına kaçırılıyor. Kendimden utandım. Tüylerim diken diken oldu.İkinci gün ortalığı ayağa kaldırdım.”diyen Ağbaba,  “Araya adam soktular, başkanları soktular, "yok kardeşim" dedim. Payas maçında "Aman büyütme olayı"  dediler. "Hiç kusura bakmayın" dedim. İsmail Tekin benim akrabam değil ama Malatyaspor'un antrenörü.  O atılan tekme sadece futbolcuya atılmadı. O atılan teme Veli Ağbaba'sına da atıldı, öbür milletvekiline de atıldı eğer bunu anlarsan. Niye böyle? Çünkü kent eskisi kadar güçlü değil. bakın bunu bir düşünün bakalım. 1990'da, 1991' de biri bir Malatyalıya bir fiske vuracağı zaman düşünmez miydi başıma bir iş gelir diye. Çünkü siyaseti güçlüydü, takımı güçlüydü.Şimdi neredeyiz? Malatyaspor'u Malatyasporlu futbolcu dövüyor.Konya'da son iki dakikada Malatya spor'un hakları elinden alınıyor. İki dakikada biz sezon emeği gidiyor. Bir hakem, bir gözlemci eskiden Malatyaspor'a bu kadar kolay haksızlık yapabilir miydi? Ben bu Malatya'ya bir şey yapsam başıma ne gelir diye düşünürdü. Şimdi Düşünüyor mu? Düşünmüyor. O zaman birazda hatayı kendimizde arayacağız.” Şeklinde konuştu.

“Kim kötü oynuyorsa oyundan çıkarın”

Veli Ağbaba konuşmasının devamında; “Kent iyi yönetilmeyince ne yapıyorsunuz? Aynı şekilde oy vermeye devam ediyorsunuz. Değiştirin. Ben 4 yıldan beri her mevki de oynuyorum.Forvette oynuyorum, kalecilik yapıyorum, orta saha da oynuyorum, sol açık oynuyorum, sağ bek oynuyorum  oynamadığım pozisyon yok. Doksan dakika ful koşuyorum ama beni 1 maç oynatıp 1 maç oynatmıyorsunuz. Hak ettiğimiz sonucu alamıyoruz. Adam yerinde sabit duruyor. Bir çok milletvekilinin  ses tonunu bilmiyorsunuz ama takıma sokuyorsunuz onu. Şimdi hata birazda bizde değil mi? Bu iş birazda futbola benzemiyor mu? Beğenmedin mi, koşmuyor mu Veli Ağbaba?  Oynamıyor mu Malatyaspor için, oynamıyor mu Malatya için? Arkadaş oynatmayın ‘dur’ deyin. Bakın CHP'li , MHP'li, AKP'li ayırmadan söylüyorum. 550 tane milletvekili var. Bu 550 milletvekilinin içerisinde  81'de il var.81 il içerisinde 550 milletvekili içerisinde kendi ilinin en iyi temsil eden istatistiklere göre konuşma olarak, hak arama olarak, kürsü olarak Malatya'nın milletvekili Veli Ağbaba. En çok çalışan milletvekiliyiz.En çok koşan milletvekiliyiz” ifadelerini kullandı.

“İnönü de bizim, Özal da”

Ağbaba , konuşmasının devamında, “Hepiniz fişleniyorsunuz. Passolig denilen bir ucube var. Deli Dumrul yasası.Köprüden geçenden 1  lira geçmeyenden 2 lira. Öncelikle bu uygulamaya kesinlikle son veriyoruz. Türkiye'ye 2 tane Cumhurbaşkanı yetiştirmiş. Hepimiz o hemşerilerimizle gurur duyacağız. Sağcımızla solcumuzla. İsmet İnönü Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, Malatyalı. Ölünceye kadar Ankara milletvekilliğini kabul etmemiş  Malatya milletvekilliği yapmış.Turgut Özal Malatyalı. Turgut Özal denince akla Malatya gelir.Malatya denince de akla Turgut Özal gelir.Sağcısı solcusu oy versin vermesin ama Turgut Özal'ı tartıştırmayacağız.İkisi de bizim hemşerimiz. İkisi de bizim canımız ciğerimiz.Ben Fenerbahçeli değilim Malatyasporluyum. Ama  Mehmet Topal'ı seviyoruz. Malatya'nın suyundan içtiği için seviyoruz. Bülent Korkmaz'a niye böyle sempatimiz var?Hamit Altıntop'u niçin seviyoruz.Göğsümüz kabarıyor Malatya'dan su içmiş diyoruz.Malatyalı diyoruz. Tartıştırmayacağız onlara sahip çıkacağız”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız