SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnönü de, Özal da Bizim.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:10
'İnönü de, Özal da Bizim..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, 1 sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ile 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmalarını sürdürdüler. Ağbaba, Malatya'da yetişen sanatçılar ve siyasetçilerin herkesin ortak değeri olması gerektiğini söyledi.

CHP adaylarının seçim çalışmalarına ilişkin basın bültenleri şöyle:

AĞBABA'NIN AÇIKLAMALARI..

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Özal'a, Recai Kutan'a, Hamido'ya birisi laf söylediğinde yakasından tutuyorsam, İnönü'ye de laf söyletmem" ifadelerini kullandı. 

Genel seçim öncesi çalışmalarını sürdüren Ağbaba, Halfettin Mahalle Muhtarı Murat Ceyhan'ı ziyaret etti. Ziyarete Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ile Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç da hazır bulundu.

“MALATYALI OLMAK BENİM İÇİN EN BÜYÜK GURURDUR”

Ziyarette bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2011 yılında yapılan genel seçimler sonrasında sadece CHP'lilerin değil herkesin milletvekili olduğunu belirterek, " Malatya'yı temsil etmek benim için bir onurdur. Oy almadığım köyünde oy aldığım köyünde hiç bir ayrım gözetmeden sorunlarını gündeme getirdim. Bugüne kadar beni arayarak, yanıma gelerek sorunlarını anlatan hiç kimseye kimsin diye sormadım bundan sonrada sormayacağım. Sağcı olsun solcu olsun hiç bir zaman ayrım yapmadım. " dedi. 

“MALATYA’NIN DEĞERLERİ TARTIŞTIRMAM”

Malatya'da yetişen sanatçılar ve siyasetçilerin herkesin ortak değeri olması gerektiğini söyleyen Ağbaba, "Hamido herkesin ortak değeridir. Hamido belki de 12 Eylül darbesinin yapılmasına bahane olarak katledilmiş bir değerimizdir. Ben, Malatya'nın değerlerini tartıştırmam. İsmet İnönü, Turgut Özal deyince akla Malatya gelir, Malatya diyince de akla İsmet İnönü, Turgut Özal gelir. Turgut Özal ile siyaseten uyuşmayabiliriz ama Turgut Özal Malatya'nın yetiştirmiş olduğu bir değerdir. Gittiğim her yerde ne Özal'ı ne de İnönü'yü tartıştırmadım. Diğer siyasetçilerden, Malatyalılardan da bunu beklerim. Genel Başkanın İnönü'ye küfür ediyorsa sen etmek zorunda değilsin.  Recai Kutan ile siyasi düşünce olarak bir araya gelmemiz mümkün değil ama Recai Kutan'a da kimse bir şey diyemez. Recai Kutan bu ülkeye hizmet etmiş birisidir. Recai Kutan'a saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yok ama İsmet İnönü'ye de saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yoktur. Birileri ne zaman sıkışsa İnönü'ye laf söylüyorlar. Malatyalıların bunu doğru bulmamaları lazım. İnönü’ye laf edildiğinde buna sadece Malatyalılar değil tüm Malatyalıların karşı çıkması gerekir.Nasıl ki Özal'a, Recai Kutan'a, Hamido'ya birisi laf söylediğinde yakasından tutuyorsam İnönü'ye de laf söyletmem" ifadelerini kullandı. 

“CHP HİÇ BİR ZAMAN PARALEL YAPININ İÇERİSİNDE YER ALMADI”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir şey yaşandığını söyleyen Ağbaba "Mahkemenin verdiği kararı savcı tanımıyor. Paralel yapı diye bir şey çıkardılar. Cumhuriyet Halk Partisi hiç bir zaman böyle bir yapının içerisinde yer almadı. CHP her inanca saygılıdır. Farklı inançlar, düşüncelerin hepsine saygımız var. AKP, şimdi paralel yapı dediği yapı ile 12 yıldan beri birlikte hareket ediyor. 17-25 Aralık'tan sonra çıkarların çatıştı. 12 Eylül'de Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı ve bu mahkemeler birçok sağcıyı solcuyu suçsuz yere cezaevine attı. Şimdi ise özel yetkili mahkemeler var. Özel Yetkili Mahkemeler yanlış derken birçok insan bize karşı çıkıyordu. Balyoz, Ergenekon, KCK, Odatv, Cübbeli Ahmet Hoca, Fenerbahçe davası gibi birçok davalar siyasi dava olduğunu söyledik ve Özel Yetkili Mahkemelerin siyasi mahkemeler olduğunu söyledik. Şimdi ise Sulh Mahkemeleri kuruldu. Bizler bu mahkemeleri de kaldıracağız. Hukuk sadece iktidara lazım değil. İki günden beri bir hukuk kepazeliği yaşanıyor. Bugün karşılarında ki cemaat ama yarın sen ya da ben olabiliriz.  Hukuku her yerde savunmamız lazım ve iktidara geldiğimiz gün bu mahkemeleri kaldıracağız. Türkiye'de özgürlükleri, hukuku getireceğiz diyoruz”  şeklinde konuştu. 

Halfettin Mahalle Muhtarı Ceyhan ise "Türkiye hepimizin vatanıdır. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor" dedi. 

Ağbaba ve beraberindekiler, Eski Buğday Pazarı civarındaki esnafları da ziyaret ederek bir vatandaşlarla süre görüştüler."

PORGALI'NIN ZİYARETLERİ..

"Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı, Darende ilçesi Aşağı Ulupınar Mahallesini ziyaret etti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’la birlikte Aşağı Ulupınarlılara seslenen Porgalı, CHP’den ikinci milletvekili çıkarmanın çabası içerisinde olduklarını belirtti.  

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime saygı duyuyorum. Hulisi Porgalı için üç oyunuzdan birini CHP’ye verin diyorum. Malatya için başımı bu yola koydum. 17 yıl yurt dışında kaldım. Edindiğim güzel tecrübelerim oldu. Ticaretle ve siyasetle uğraştım. Hakkımda en ufak olumsuz bir duyumunuz oldu mu? İçinizden çıkmış, dişiyle, tırnağıyla bugünlere gelmiş biri olarak bu memlekete bir şeyler verebilmek için destek istiyorum” dedi. 

Darende’nin güzide bir ilçe, çok kıymetli bir bölge olduğunu söyleyen Porgalı, “ Turizm’iyle, tarımıyla, başka birçok özelliğiyle, ana yol üzerinde olmasıyla il olur diye düşündüğüm Darende hak ettiği yerde değil. İktidara yeterince destek vermesine rağmen gereken desteği aldı diyemiyorum” ifadelerini kullandı. 

Bu bölgenin kayısıcılıkla uğraştığını biliyorum diyen Porgalı, “ Geçen sene kayısımız yandı, dondu 1 lira destek alamadık. Karadeniz’de fındığa nasıl dönüm başına 150 lira destek veriliyorsa bize de ödensin, bize neden dönüm başına 8 lira veriliyor. Bu yıl yine tohma kenarındaki kayısılar yandı ama destek vermemeye çalışıyorlar. Kimseyi karalama peşinde değiliz, bunlar Türkiye’nin gerçekleri” şeklinde konuştu. 

 Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “Yeni dönemde işsizlerimize iş verelim, asgari ücretten vergi almayalım, çiftçiye mazotu 2 liraya verelim, emeklilerin maaşlarını yükseltelim diyoruz, birileri bol keseden attığımızı iddia ediyor. Bizde kaynakların olduğunu iddia ediyoruz” sözlerini kaydetti. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “ Biz yeni bir Mevlüt Aslanoğlu çıkarma yolundayız. Bize destek ve güç vermenizi istiyoruz. İşsiz sayısı çığ gibi büyüyor. Malatya’da işsiz sayısı 37 bin olmuş. 2002’de 10 bin olan işsiz sayısı 4 katına çıkmış. Yoksulluk giderek belimizi büker hale geldi. Geçim kaynağınız kayısı ancak elinizde kalmadı” dedi." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız