SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Fotoğrafları Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

İsmet İnönü’nün ölümünün 35.Yıldönümü dolayısıyla Malatya Kültür ve Yaşam Derneği ile Malatyada Malatyalılar Derneği tarafından ortaklaşa olarak ‘İnönü Fotoğrafları’ sergisi açıldı.

İnönü Kapalı Çarşı’nda açılan fotoğraf sergisinde İnönü’nün çoğunluğu Malatya’ya yaptığı ziyaretlerde çekilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turgay Seçkin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, resmi kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Serginin açılışında konuşan Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, “Hemşehrimiz asker ve devlet adamı İsmet İnönü’nün 35. ölüm yıldönümü nedeniyle, Malatya’da Malatyalılar Derneği ile birlikte Malatyalı büyüklerimizin arşivlerinde bulunan ve bugüne kadar kamuoyu tarafından bilinmeyen fotoğrafları o dönemleri bir kez daha yaşayabilmek düşüncesiyle böyle bir sergi açmayı kararlaştırdık” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasında, “ Bu serginin öncelikli olarak burada açılması ayrıca sevindirici olmuştur. Daha önce’de burada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bir sergi açılmıştı. İsmet İnönü asker ve devlet adamı olarak hep kritik dönemlerde görev almıştır. Özellikle Lozan’ın başmimarı olmuştur. 2.Cumhurbaşkanı olarak 2. Dünya Savaşı’na ülkemisi sokmayarak büyük bir felaketten kurtarmıştır. Ayrıca Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve güçlenmesi içinde büyük çaba göstermiştir. Bu serginin açılışında emekli geçenleri kutluyorum” dedi.

Daha sonra 74 fotoğrafın yer aldığı sergi gezildi. Eski bir CHP'li olan Yeşilyurt ilçesinin AKP'li belediye başkanı Mehmet Kavuk, bazılarında kendisinin de yeraldığı resimler konusunda açıklamalar yaptı.

Fotoğraf sergininin açılmasında katkılarından dolayı Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Kalı’ya Malatya Kültür ve Yaşam Derneği tarafından hazırlanan plaket Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından verildi.

Fotoğraf sergisi 30 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız