SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü İçin Özel Panel

A- A+ PAYLAŞ

Büyük devlet adamı ve asker hemşehrimiz İsmet İnönü'nün ölümünün 35'inci yıldönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde "Vefatının 35. Yılında İsmet İnönü ve Dönemi" konulu bir panel düzenleneceği açıklandı.

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden şu açıklama yapıldı:

"İnönü Vakfı, İnönü Üniversitesi ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı işbirliğiyle “ Vefatının 35.Yılında İsmet İnönü ve Dönemi” başlıklı bir panel düzenlenecektir. 22 Aralık 2008 Pazartesi günü üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan panel dört ayrı oturumdan oluşacaktır.

10.30’da başlayacak ve başkanlığını Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan’ın yapacağı ilk oturumda İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker “ Babam İsmet İnönü” başlıklı bir sunum yapacaklar ardından Prof. Dr. Utkan Kocatürk “ İsmet İnönü’nün Hatıraları Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı bir sunumda bulunacaklar ve daha sonra 22. Dönem Milletvekillerimizden Gülsün Bilgehan’ın, “ Lider İnönü” başlıklı sunumuyla oturum kapanacaktır.

İkinci oturum Prof. Dr. Utkan Kocatürk’ün başkanlığında düzenlenecek ve Prof. Dr. Mustafa Yılmaz’ın “ İngiliz Kamuoyunda Lozan Görüşmeleri” başlıklı sunumuyla konuşmalar başlayacak ve Prof. Dr. Yılmaz’ın ardından Prof. Dr. Nuri Köstüklü’nün “ Birinci Dünya Savaşı’nda ve İstiklâl Savaşı’nda Şehit Olan Malatyalılar” başlıklı sunumuyla devam edecektir. İkinci Oturum Yrd. Doç. Dr. Cemal Avcı’nın “ Lozan’dan Ankara’ya İsmet İnönü” başlıklı sunumuyla sona erecektir.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal’ın başkanlığında toplanacak olan üçüncü oturumda ise Prof. Dr Ünsal Yavuz “ Çok Partili Demokrasiye Geçiş ve Sonrasında İsmet Paşa” başlıklı bir sunumda bulunacak ve ardından Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan “ İnönü’nün Sovyetler Birliği Gezisi”, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirel ise “ 1939 Milletvekili Genel Seçimleri ve İnönü” başlıklı sunumlarıyla dinleyenleri aydınlatacaktır.

Prof. Dr. Ünsal Yavuz’un başkanlığında toplanacak dördüncü oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Ali Ata “ İnönü Dönemi Kültür Politikaları”, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Tüzün “ İnönü Döneminde Dış Türkler Tartışmaları”, Yrd. Doç. Dr. Sabit Duman “ Johnson Mektubu ve İnönü” başlıklı sunumlarda bulunacaklardır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız