SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Kapalı Çarşısı Perişan!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, 33 yıllık İnönü Kapalı Çarşısı'ndaki esnafın yaşadıkları sıkıntıları hukuki zeminde kısa sürede çözmeye çalışacaklarını bildirdi. Çarşıdaki işyerlerinin satışıyla ilgili olarak ortaya çıkan hukuki sorunların görüşüldüğü toplantının ardından, belediye başkanı üstten sızan su nedeniyle hasar gören işyerlerinde de inceleme yaptı..

Belediye Başkanı Cemal Akın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in daveti üzerine İnönü Kapalı Çarşısı'nda esnafla sabah kahvaltısı yaparak, sorunları dinledi. Belediye Başkanı Cemal Akın, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, belediyedeki daire müdürleri ile esnafın katıldığı kahvaltıda, İnönü Kapalı Çarşısı'ndaki dükkanların tapularının verilmesi ve tamirat işleri konuşuldu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Kapalı Çarşısı'ndaki satışla ilgili hukuki sıkıntıların giderilmeye çalışıldığını belirterek, son olarak çarşının satışıyla ilgili olarak tapuda yaşanan sıkıntıdan dolayı açılan 19 davadan 16 tanesinin belediye lehine sonuçlandığını, 3 tanesinin ise devam ettiğini söyledi. Başkanı Akın, Anıtlar ve Tabii Varlıklar Koruma Kurulu ile ilgili sıkıntının da çözümlendiğini ve resmi yazının belediyeye ulaştığını dile getirdi.

İnönü Kapalı Çarşısı'ndaki dükkan satışlarıyla ilgili olarak yapılan ihale sonrasında yaklaşık 110 esnafın parasını yatırmamasıyla ilgili sıkıntının nasıl çözümleneceği konusundaki bir soru üzerine ise Belediye Başkanı Cemal Akın, konunun Sayıştay ve ilgili kurumlardan görüş alınarak çözümleneceğini söyledi. Başkan Akın, İnönü Kapalı Çarşısı'nın üst zemininin iyileştirilmesi için de bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın ve ESOB Başkanı Şevket Keskin, toplantıdan sonra üst zemindeki su kaçağından dolayı dükkanlarda oluşan hasarları inceledi. Keskin, Belediye Başkanı Akın'ın kapalı çarşıdaki esnafın yaşadığı sıkıntıları kısa sürede çözüme kavuşturacağına inandıklarını ifade ederek, gösterilen yakın ilgiye teşekkür eti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız