SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, eski Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Malatya milletvekillerinden merhum hemşehrimiz İsmet İnönü, ölümünün 32. yıldönümü dolayısıyla 25 Aralık Pazar günü Malatya'da da törenlerle anılacak.

İnönü için ilk tören, Hükümet Meydanı'ndaki İnönü Anıtı önünde, ikinci tören Özel İdare Müdürlüğü salonunda yapılacak.

Valilikçe anma törenleriyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNܒnün ölümünün 32. Yıldönümü (25 Aralık 2005 Pazar günü) nedeniyle hazırlanan program aşağıya çıkarılmıştır.

PROGRAM:

10.00-10.00: Çelenklerin Sunulması
(Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve İ.Üniversitesi Rektörlüğü)

10.05-10.10: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
10.10: Törenin sona ermesi

İL ÖZEL İDARE SALONUNDAKİ PROGRAM

KONFERANS:
10.20
* “İsmet İNÖNܒnün Askeri Kişiliği”
Konuşmacı:2.Ordu Komutanlığı Kur. Alb. Zafer KARATAŞ

*“İsmet İNÖNܒnün Hayatı ve Kişiliği”
Konuşmacı:İ.Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa KILIÇ.."

CHP'NİN AÇIKLAMASI..
İnönü'nün 32. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe, "Kurtuluş Savaşı'nda zaferleriyle adını meydan muharebelerine yazdıran, bağımsızlık mücadelesinde Ulu Önder Atatürk ile birlikte hep ön saflarda yer alan, kurtuluş mücadelesinin mimarlarından büyük komutan İsmet İnönü'yü, ölümünün 32. yıldönümünde yine saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet'in kurulması, yaşatılması ve Atatürk devrimlerinin devamlılığını sağlayan İsmet İnönü, bugünkü çok partili demokratik sistemin hayata geçirilmesinde de öncülük yapmıştır" dedi.

Gökçe, İsmet İnönü'nün "Bu dünyada namuslular en az namussuzlar kadar cesaretli olmalıdır" sözünü ilke edindiklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız