SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Stadı'na 'Son Veda' mı?

0
Güncellendi - 2017-09-01 00:12:52
İnönü Stadı'na 'Son Veda' mı?
A- A+ PAYLAŞ

Kapılarını 1960'larda futbol müsabakalarına açan emektar Malatya İnönü Stadı, Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor müsabakasıyla birlikte Malatya futboluna 'bir kez daha' veda etti.

Yıllarca unutulmaz müsabakalara ev sahipliği yapan İnönü Stadı, şehre yeni yapılan stadyumun Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçında açılmasıyla birlikte TOKİ’ye devredilerek kademeli olarak yıkılacak.

Tarihe tanıklı eden emektar Malatya İnönü Stadı'nın yıkımının bu yılın içerisinde planlandığı ifade edildi. Adını eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, tarihi skorbordu ve kolonsuz kapalı tribünüyle Türkiye’nin mimari anlamdaki en önemli yapılarından biri.

Yeni sezonda şehrin dışına yapılan 27 bin 44 seyirci kapasiteli yeni Malatya Stadyumu'nun kullanılacak olması nedeniyle süresini dolduran İnönü Stadı’nın kapalı tribününün yıkılmayarak, korunmasının planlandığı öğrenildi. Emektar stadın arsasının Battalgazi Belediyesi tarafından şehir parkı olarak kullanılacağı belirtiliyor.

Stad, Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un birçok karşılaşmalarına şahitlik ederken, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı.

İnönü Stadı, Malatyaspor’un 1983-1984 sezonunda namağlup olarak 2. Lig'den 1. Lig'e çıkması, 1987-88 sezonunda 1. Lig'deki en iyi derecesini yaparak ligi 3. sırada tamamlaması, 1988-1989 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-2001 sezonunda 1. Lige çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

Bu arada, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren, yaptırılan yeni stad nedeniyle devre dışı bırakılacağı konuşulan, ancak son haftalarda yeni stadın tamamlanamaması nedeniyle maçlara yeniden ev sahipliği yapmaya başlayan, bu sezona da yeni stadın yetiştirilememesi nedeniyle, Evkur Yeni Malatyaspor'un kendi sahasındaki ilk 2 maçını oynadığı Malatya İnönü Stadı'na, 3'üncü kez yapılan "veda"nın son olup olmayacağı merak konusu oldu. Yetkililer, Bursaspor maçının yeni stadda oynanacağı yolundaki açıklamalarına rağmen, İnönü Stadı'nın her ihtimale karşı yine hazır tutulacağı belirtiliyor.

iha- malatyahaber.com

[caption id="attachment_217069" align="alignnone" width="650"] KAPILARINI 1970 YILINDA FUTBOL MÜSABAKALARINA AÇAN EMEKTAR MALATYA İNÖNÜ STADI, SÜPER LİG’İN 3. HAFTASINDA OYNANAN EVKUR YENİ MALATYASPOR-ANTALYASPOR MÜSABAKASIYLA BİRLİKTE MALATYA FUTBOLUNA VEDA ETTİ. (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • pırasa (6 yıl önce)
    tarih 10.05.2018 34. hafta Malatya ligden düşer sebebi ise saha açılamamış. futbolcu yorgun Ertuğrul perişan Çakır kaybolan asfaltların derdinde kayısılar sararmış Vekiller yine kayısı deyip duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur (6 yıl önce)
    Yetkililere inanmamak lazın sözde bolu ve osmanlı maçlarıda veda maçıydı !!
    0
    0
    Yanıtla