SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnönü Stadı'nı Belediye Satacak'

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayansalduz, içinde stat da olacak yeni spor kompleksi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

İl Genel Meclisi'nde 2008 yılında Gençlik ve Spor Müdürlüğü taslak yatırımları hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayansalduz,"İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu, Turgut Özal Eğitim ve Kamp Merkezi, kapalı yüzme havuzu ile müdüriyet binası bulunan toplam 42 dönüm alan belediyeye devredilecek. Belediye ise burasını ihale ile satacak. Burasını alacak uluslar arası şirket, gösterilecek yere stat, spor salonu, yüzme havuzu, spor eğitim merkezleri ile idari bina yapacak. Bakanlık ve genel müdürlük nezdinde yazışmalar sürüyor. Son aşamaya gelindi" dedi.

Bayansalduz, 2008 yılı yatırım programında ödenek ayrılmasını istediği spor tesisleri hakkında da şu bilgileri verdi:

"2 milyon YTL harcanarak yapılan uluslar arası organizelerin yapılabileceği Atletizm Kompleksi'nin eksiklerinin giderilmesi için 700 bin YTL, açık yüzme havuzunun modernizasyonu için 300 bin YTL, sanayi futbol sahası için 150 bin YTL, Yeşiltepe Spor Salonu parke yenilemesi için 125 bin YTL, Doğanyol futbol sahası için 200 bin YTL, Yeşilyurt ve Kuluncak ilçe futbol sahalarının çimlendirilmesi için 50'şer bin YTL ödenek gerekiyor."

Bu arada, Kale ilçesine kürek, kano ve jet sky su sporlarının yapılabilmesi için 250 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu aktaran Bayansalduz, geçen yıl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden müdürlüklerine ayrılan 162 bin YTL'nin çok yetersiz kaldığını vurguladı.

Bazı il genel meclisi üyelerinin ilçelerindeki spor tesislerinin bakımsızlıklarından söz edince Mehmet Bayansalduz, "Para verdiniz de yapmadıysak, o zaman hesap sorunuz. Biliyorum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin bütçesi de kısıtlı. Para ayrılınca eksikleri gideriyoruz"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız