SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Tıp Yayında Birinci

A- A+ PAYLAŞ

Medimagazin Haftalık Tıp Dergisi'nde Helin Aygün imzasıyla yayınlanan haberde, Tıp Fakültesi olan üniversitelerin öğretim üyesi başına düşen bilimsel makaleleri (yayınları) ile ilgili istatistikler hakkında bilgiler yeraldı. İnönü Üniversitesi'nin, ilk sırayı aldığı belirtildi.

Söz konusu haber şöyle:

..

"YÖK, SCI’da yayınlanan üniversite adresli yayın istatistiklerini açıkladı. Öğretim üyesi başında 1’den fazla yayın düşen üniversiteler içinde ağırlık perifer üniversitelerinin

Helin Aygün/Ankara
Tıp fakültesi olan 49 devlet ve vakıf üniversitesinin sadece 12’sinde kişi başına 1’den fazla üniversite adresli yayın düşüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2006 yılı SCI + SSCI + AHCI’da yayınlanan yayın istatistiklerini fakülte bazında açıkladı. Verilere göre, SCI’da yayınlanan üniversite adresli yayınlarda kişi başına 1’den fazla yayın düşen tıp fakültelerinin çoğu periferde eğitim veriyor. YÖK, üniversite adresli ISI Web of Science veri tabanında yer alan indekslerdeki dergilerde yayımlanan tam makalelere ait sayıları değerlendirdiği çalışmasında, üniversitelerin kadrolu öğretim üyelerince yapılan yayınları dikkate aldı. Yapılan değerlendirmeye göre, 2 vakıf ve 10 devlet üniversitesi tıp fakültesinde, üniversite adresli yayın sayısı kişi başına 1’den fazla düşüyor. Afyon Kocatepe, Akdeniz, Fırat, Gaziosmanpaşa, Hacettepe, İnönü, İstanbul, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kırıkkale, Pamukkale ile Başkent ve Fatih Üniversitesi Tıp Fakültelerinde üniversite adresli yayın sayısı ortak yapılan yayınlardan dolayı öğretim üyesi sayısından fazla çıkıyor.

LİDER İNÖNÜ
Öğretim üyesi başına düşen üniversite adresli yayın sayısında liderliği İnönü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakülteleri elinde bulunduruyor. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde kişi başına 2,37; Hacettepe’de ise 2,36 yayın düşüyor. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde tam zamanlı çalışan öğretim üyesi sayısı 169, üniversite adresli yayın sayısı 402; Hacettepe’de tam zamanlı çalışan öğretim üyesi sayısı 260, yayın sayısı ise 614 olarak açıklandı. Harran, Selçuk, Yeditepe, Yüzüncü Yıl ile yeni kurulan Hitit, Namık Kemal, Rize Üniversitesi Tıp Fakültelerinden yayın sayısıyla ilgili YÖK’e herhangi bir bilgi ulaştırılmadı.

TÜRKİYE'DEN 16 BİN YAYIN
Üniversite bazında yapılan değerlendirmeye göre, 78 devlet ve vakıf üniversitesinin, 2006 yılında uluslararası bilim endekslerinde 16 bin 807 makalesi yayınlandı. En fazla yayın İstanbul Üniversitesi (1161) tarafından yapıldı. Bunu, Hacettepe (1017), Ankara (904), ODTÜ (710), Gazi (694) üniversiteleri takip etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız