SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversiteliler Kula'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:09
İnönü Üniversiteliler Kula'da
A- A+ PAYLAŞ

Kula’nın, Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edilmesiyle artan şöhreti meyvelerini vermeye başladı. 26-27 Ekim tarihlerinde Malatya İnönü Üniversitesi'nden 40 öğrenci Kula Volkanik Jeoparkını ziyaret etti. 

Öğrenciler Jeopark ziyaretçi merkezinde kısa bir bilgilendirmenin ardından Kula Avrupa ve UNESCO Jeoparkı Koordinatörü PhD Erdal Gümüş rehberliğinde Jeopark sahasını gezdiler. Öğrencilerden Emrah Sözbir, Kula’ya hayran kaldıklarını ama en çok Divlit’lerin ve Carullah bin Süleyman Camisi’nin ilgilerini çektiğini ifade etti.

Öğrenciler gezinin ardından Kula Belediye Başkanı elim Aşkın ile bir araya geldiler. Başkan Aşkın öğrencilere, Kula’nın Jeopark ilan süreci hakkında bilgi verdi. 

Gezi koordinatörü Doç. Dr. Gülpınar Akbulut “Kula’nın Jeopark ilan edilmesinin herkes gibi kendilerini de heyecanlandırdığını ve umutlandırdığını söyledi. Benzer Jeopark çalışmasının da Malatya’nın Levent Vadisi'nde yapılmakta olduğunu aktardı. Akbulut, bu konu da Kula’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirterek Belediye Başkanı Selim Aşkın’ı Malatya n Levent Vadisi Jeoparkı’na davet etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız