SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi 7 Bin 315 Mezun Verdi

0
Güncellendi - 2019-06-24 02:31:33
İnönü Üniversitesi 7 Bin 315 Mezun Verdi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde, 2018-2019 akademik yılında eğitimlerini tamamlayan 7 bin 315 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

İnönü Üniversitesi 2018-2019 mezuniyet töreni, üniversite kampüsünde bulunan stadyumunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay törende yaptığı konuşmada, üniversitenin 3 yerleşkede yaklaşık 40 bin gence eğitim hizmeti veren köklü bir üniversite olduğunu söyledi.

Üniversitede 47 farklı ülkeden bin 174 yabancı uyruklu öğrenci, 18 yabancı uyruklu öğretim elemanı bulunduğunu ifade eden Kızılay, şöyle konuştu:

"Bu açıdan baktığımızda İnönü Üniversitesi aynı zamanda bir dünya üniversitesidir. Ülkenin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek ve 2071 vizyonunu belirleyecek gençler yetiştiriyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete tarımdan bilişime, sosyal bilimden mühendislik alanlarında gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Üniversitemiz eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan,Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. Tüm tecrübelerimiz ile üniversite şehir arasında sıkı ve sarsılmaz bağlar kurma gayreti içerisindeyiz."

Konuşmaların ardından okul ve bölüm birincilerine diploma ve plaketleri, Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu tarafından verildi.

Öte yandan, Mehmet Argın isimli genç İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan kız arkadaşı Nurseda Ekici'ye evlenme teklifinde bulundu. Ekici, erkek arkadaşı Argın'ın teklifini kabul etti.

Törene katılanlar sarkıcı Gökhan Tepe'nin söylediği şarkılara eşlik ederek, eğlendi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • misafir (4 yıl önce)
    hadi hayırlı olsun 7315 işsiz daha
    0
    0
    Yanıtla
  • düşünceli (4 yıl önce)
    açık hava toplu mezuniyet törenleri yapılmasın zaman ve para israfı hem ilin valisi mebusları belediye başkanları nerede?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kübra (4 yıl önce)
    Berbat bir organizasyondu. Hiç ozenilmemis. Öğrenciye yönelik değildi. Gelen sanatçıları zaten söylemiyorum bile... yapilan uzun konuşmaları ne siz söyleyin ne ben söyleyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Törene gelmeden karalama kampanyası yapmak için yazdığın ne kadar belli. ya da gelip yine de bir şeyler yazayım kaygısı taşıman... bari belli etme. tamamen öğrenci merkezli yapılan bir törendi ve hiçbir uzun konuşma yoktu, iki konuşma vardı ve toplan en fazla 13-15 dk sürmüştür. gelen sanatçıyı da beğenmemen normal. herkesin sevdiği tek bir kişi bile yokken herkesin sevdiği bir sanatçıyı nereden bulup getirsinler. öyle biri yok zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Inşallah iş bulursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (4 yıl önce)
    İşsizler ordusuna hoş gelmiş 7 bin mezun
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (4 yıl önce)
    Alttan 3. fotoğrafta bir yerlere gönderme var anlayan anladı sanırım ?
    0
    0
    Yanıtla