SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi 8 Bin 100 Mezun Verdi

0
Güncellendi - 2016-05-29 16:08:14
İnönü Üniversitesi 8 Bin 100 Mezun Verdi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni, havanın yağmurlu olmasına rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Daha önce İnönü Stadı'nda yapılacağı duyrulan, ancak sonra yapılan değişiklikle Üniversite Stadyumu’nda gerçekleştirilen ve bu yıl 8.100 öğrencinin mezun olduğu “2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni”ne Üniversite yöneticileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli, binlerce öğrenci ve bu yıl mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına, 2015-2016 Akademik Yılı İnönü Üniversitesi birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Meral Özbay Yıldırım yaptı.

Meral Özbay Yıldırım, “Türkiye’nin en köklü ve kaliteli üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyuyoruz. Değerli hocalarımızın ve ailelerimizin emeklerini boşa çıkarmayacak, onlardan aldığımız eğitim ve destek ile ülkemize önemli katkılarda bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatlarında başarılı ve mutlu olmalarını diliyorum.” dedi.

2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni’ne katılan protokol mensuplarını, öğrenci yakınlarını ve öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönül arzulardı ki, mezuniyet törenimizi çok daha coşkulu bir biçimde kutlayalım. Fakat ülkemizin içinden geçtiği özel koşullar, ister istemez coşkumuzun düzeyini düşürüyor, sevinçlerimizi ertelememizi zorunlu kılıyor. Terörle kahramanca mücadele ederken hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Mezuniyet gününde eğlenmek, hepinizin en doğal hakkıdır. Ancak İnönü Üniversitesi olarak, şehitlerimize karşı duyduğumuz derin saygı nedeniyle bugün gerçekleştirmekte olduğumuz mezuniyet törenimizin coşku düzeyini düşürmüş bulunuyoruz. Bunu anlayışla karşılayacağınızdan ve gönülden destek vereceğinizden hiç şüphe duymuyorum.”

Yurt dışındaki bir toplantıya Rektör olarak katılmak mecburiyetinde kaldığı için Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in törene katılamadığını belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in mesajını aktardı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in mesajında şu ifadeler yer aldı: “Bugün, Üniversitemizin 41. akademik yılını geride bırakıyoruz. 8.000’den fazla gencimizin bugün mezuniyet sevincini paylaşıyoruz. Üniversitemizin akademik ve idari personeliyle, mezuniyet diploması almaya hak kazanan öğrencilerimizle ve onların Türkiye’nin dört bir yanından kalkıp gelen fedakâr aileleriyle bir coşkuya ortak oluyoruz ve büyük bir mutluluğa tanıklık ediyoruz. Gençlerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz.”

“İnönü Üniversitesi, 41 yıllık akademik, idari ve eğitim birikimiyle 2 büyük kampüsü ve 7 MYO yerleşkesinde 41.500 gencimize eğitim hizmeti veren köklü bir üniversitedir. Üniversitemiz, eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da büyük başarılara imza atan, sadece Türkiye’de değil, Türkiye dışında da adından söz ettiren büyük bir üniversitedir. Biz, sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilişime kadar hemen her sektörde ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştiriyoruz. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek olan bu gençler, Türkiye’nin 2071 vizyonunu da belirleyecektir. 1.200 civarındaki yabancı uyruklu öğrencimizin yanı sıra, Üniversitemizde 30’a yakın yabancı uyruklu öğretim elemanı bulunduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum. ‘Dünya Üniversitesi’ olma vizyonumuz için bunun iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.”

“Mezun olan gençlerimiz, aldıkları eğitim ve diploma ile hem kendi geleceklerini hem de ülkemizin geleceğini inşa edecekler. Onların bu bilince sahip olduklarına yürekten inanıyorum.İnönü Üniversitesinin bugüne kadar mezun ettiği öğrenci sayısı 100.000’i geçmiş bulunuyor. Kendileriyle ve ülkemize yaptıkları katkılarla gurur duyuyoruz. Mezunlarımızın hem Üniversitemizle hem de birbirleriyle ilişkilerini devam ettirmelerini arzuluyoruz. Onların Üniversitemiz resmî web sayfasındaki ‘inönümezun’ portaline üye olmalarını ve İnönü Üniversitesi ailesine mensup olma bilincinin gelişmesine bu yolla katkı yapmalarını bekliyorum.”

“Bugünden sonra artık ‘İnönü Üniversitesi Mezunu’ olarak kendinizi tanıtacaksınız. Çünkü İnönü Üniversitesi, köklü geçmişi, akademik başarısı ve sahip olduğu vizyonuyla sadece Türkiye’de değil, artık dünyada da adından söz ettiren bir üniversitedir. Sizler, İnönü Üniversitesi mensubu ve mezunu olmakla gurur duyabilirsiniz.İnönü Üniversitesi, 41 yıllık akademik geçmişiyle artık ‘kemâlât’ dönemindedir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, daha çok çalışacak, daha fazla yayın yapacak, daha fazla proje üretecek ve Üniversitemizi geliştirmeyi kendimize dert edinmeye devam edeceğiz. Bizler, görevimizin ciddiyetinin bilincindeyiz, omuzlarımızdaki yükün ağırlığının farkındayız ve işimizin gereği neyse biz onu en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

“Sevgili Gençler, bugün mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki yaşamınızda sizi bekleyen güçlükleri, buradan aldığınız eğitim ve edindiğiniz yaşam tecrübesiyle aşacağınıza inanıyorum. Başta anneleriniz, babalarınız ve hocalarınız olmak üzere yetişmenizde emeği olan herkesi kutluyor, kendilerine teşekkür ediyor; Üniversitemizin akademik ve idari personeli adına sizlere hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız her daim açık olsun!”

Yapılan konuşmadan sonra üniversiteyi, fakülteyi, yüksekokulu, meslek yüksekokulunu birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren mezun öğrencilere mezuniyet belgesi ile beraber plâket ve hediye verildi. 2. Ordu ve Garnizon Komutanlığını Temsilen Albay Atilla Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuncay Özdemir bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere hediyelerini verdi.

Tören esnasında yağmur da yağdı. Zaman zaman şiddetini artıran yağmur bile mezun öğrencilerin sevincine ve mutluluğuna gölge düşüremedi.

Daha sonra geleneksel kep fırlatma gösterisine geçildi. Hava muhalefetine rağmen katılımın yoğun olduğu tören, öğrencilerin arkadaşlarıyla, aileleriyle ve hocalarıyla fotoğraf çekmeleri ile son buldu.

Bülten- A.A.- Yeni Malatya Gazetesi

d2

d3d5

c8

e1

g3

e2

g4

b

e3

e4

e5

e6

g6

g5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    ÜLKEMİZE MİLLETİMİZE FAYDALI BİR BİREY OLMANIZ DİLEĞİYLE HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • acar (7 yıl önce)
    Hepinize hayırlı olsun arkadaşlar umarım ülkemizin refah düzeyini artırmada faydalı birer birey olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla