SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İÜ İspendere GETAT İçin Para Arıyor

0
Güncellendi - 2019-07-25 02:39:35
İÜ İspendere GETAT İçin Para Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne bağlı olarak İspendere  bölgesinde kurulması planlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) merkezine malzeme ve ekipman alımı için kaynak arayışına girildi.  İnönü Üniversitesi Rektörlüğü,  Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı nezdinde kaynak arayışına başladı.

İnönü Üniversitesi ile Battalgazi Belediye Başkanlığının ortak projelerinden biri olan ve İspendere İçme Sahasında 10 bin metre kare kapalı alana kurulum çalışmaları devam eden Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp merkezi için ödenek bulunması halinde, hacamat-sülük- akupukuntur-hipnoz, ozon, mezoterapi (cilt yenileme), larvaterapi ( yaraları kapatma) ve Fitoterapi (bitki tedavi) olmak üzere 8 dalda sağlık uygulaması ve eğitimi verilecek.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından kaynak arayışı kapsamında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na yapılan başvuruda,  konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu proje kapsamında; Battalgazi Belediyesi tarafından üniversitemiz koordinasyonu ile Turgut Özal Araştırma Hastanesi bünyesinde sınırlı imkanlarla faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları ve Eğitimleri Merkezi (GETAT) için bir bina inşa edilmiştir. İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen GETAT merkezi üniversitemizde bulunan yetkin tıbbi akademik insan kaynakları potansiyeli ile bölgemiz ve ülkemiz ölçeğinde bir ilk olma özelliğine sahiptir. GETAT merkezimizde ilk etapta 8 alanda tedavi ve eğitim faaliyetleri yürütülecektir. GETAT merkezimizin faaliyete geçirilmesi ile tıp alanında dünya ölçeğinde özellikle karaciğer plantasyonu konusunda marka haline gelen İnönü Üniversitemiz, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları ve eğitimleri alanında da yetkin akademik kadrosuyla hizmet sunumu yaparak bölgenin sağlık turizminin gelişimine çok önemli katkı sağlayacaktır.

Kalkınma İdareniz Orta Vadeli Programında; Bölgesel kalkınma vizyonu çerçevesinde seçilen üniversiteler için ilan edilen alanlarda ihtisaslaşmasına yönelik olarak,  "Üniversitelerde fonksiyon, bina, derslik ve iç mekan kalitesi bazında mekan standartları oluşturularak mekanların verimli kullanımı temin edilecektir" denilmektedir.

Ayrıca “DAP eylem planı” 4.4 başlığında belirtilen “Beşeri sosyal sermayenin ve sosyal altyapının güçlendirilmesi” başlığı altında Sağlık Turizmi potansiyeli olan iller için altyapı oluşturulmasına katkı sağlanacağı belirtilmektedir.

Bölgemiz ve ülkemiz ölçeğinde bir ilk olma özelliğine sahip Malatya Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları(GETAT) merkezimizin hizmete açılarak sağlık turizmine kazandırılabilmesi için yazı ekimizde sunulan ihtiyaç listesi, yaklaşık maliyet ve şartnamelerdeki teknik ayrıntıları belirtilen malzeme ve ekipmanlara ivedi olarak ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyaç duyulan ödeneğin “Yatırımların Hızlandırılması Ödeneği”   kapsamında değerlendirilerek tahsisi hususunda gereğini.."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: İspendere GETAT Binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Kurumu Bilimde dibe vurmuş bir üniversiteye dönüştüren yönetim, 21. yüzyılda akıl tutulması yaşıyor. Bilime alternatif sülük müdür Sayın Ahmet Kızılay? Yönettiğiniz bu üniversiteye çoğ dışı, akıl dışı, bilim dışı sülüğü mü, şişe çektirmeyi mi reva görüyorsunuz? Oldu olacak bir de üfürükçü hoca takımı kurun, çocuğu olmayana, eşini aldatana okusun tam olsun. Çok yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (4 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumlarınız teknik ve teorik olarak mantıksal deildir Belliki orda ne yapılacağı hakkında fazlı bilgi sahibi deilde fikir sahibi olmuşsunuz size tavsiyem dünya genelinde gelişmiş ülkelerin tıp ve alternatif tıp üzerinde ARGE olarak ayırdıkları butc ve calismalarini takip etmenizi öneririm bu küçümseyerek organik olmayan fikirleriniz lütfen daha Real hale getirin biraz araştırın lutfen sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın aydın yurt dışında bilimde önder olmuş hangi üniversite bununla ilgileniyor.çin rus,hint vasat üniversiteleri ancak ilgileniyor.realiteyi üretenler bu işleri ancak gülerek izliyorlar.bu tedavi yöntemleri modern bilimin olmadığı eski çağların ilkel metodlarıdır.burdan birşey çıkmaz.üniversitenin bu işe alet olması malatya için vahim sonuçlar doğurur.nakillerde söz sahibi olan inönü bundan sonra sülük ,hacamat ile anılır.kızılay yol yakınken dönmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • akıl tutulması (4 yıl önce)
    Karaciğer naklinde rekorlar kır sonra gel sülük seni emsin iyileş
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Üniversite ilk once kendi işçilerinin maaşını versin .allah şahit gelmiş geçmiş en kötü yönetim şu anki yönetimdir.....
    0
    0
    Yanıtla
  • berkhan mısın nesin bilmiyorum ama sen ya akıl tutulması yaşıyorsun yada o kurumda çalışmıyorsun ben yıllardır çalışıyorum son 2-3 yıldır 1 tl içerde kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • işçi (4 yıl önce)
    üniversite çalışanlarına para veremiyor GETAT neyine
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    böyle bir yatırım ,yani alternatif tıp malatya yı bir yere taşımaz ,daha çok sosyo ekonomik yapısı düşük eğitimsiz insanları malatya ya çeker .alternatif tıp diye bir şey yoktur.bilimsel tedavi yöntemleri ya vardır ya da yoktur.alternatif tıp diye bir şey yok.eski ve ortacağ dünyasının bilim dışı sorun çözme durumlarıdır.denize düşen yılana sarılıyor.malatya inönü üniversitesinin alternatif tıp işine bulaşması kendisini yaralar uzun vadede tıp fakültesinin kalitesi tartışılır hale gelir.bunun ile bırakın özel vakıflar ilgilensin çünkü bilimsellikten uzak işler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazim ogretmen (4 yıl önce)
    Daha yapılmamış mi En az 3 kere farklı zamanlarda bilboardlarda gördüğümü hatırlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla