SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi İstememiş!

A- A+ PAYLAŞ
 
 Malatya'da, 1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu’nun 29 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olması nedeniyle basın açıklaması yapılıp, vatandaşlar sempozyuma davet edildi.
 
Gazeteciler Cemiyeti'nde 1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu hakkında Sempozyum Koordinatörü Hasan Gazi Öğütçü ile Almanya Heidelberg Üniversitesi'nden Dr. Robert Langer ortak basın açıklaması yaptı. Öğütçü, 7 ülkeden katılımcıların yer alacağı 1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu hakkında bilgi verirken, "29 Eylül günü Malatya'nın Kuluncak ilçesi Bicir Köyü'nde saat 13.00'de Sabahat Akkiraz, Zafer Gündoğdu, TRT korusu ve Faysal İlhan'ın konserleri ile etkinlikler başlayacak. 30 Eylül günü ise İstasyon Virajı'ndaki Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da başlayacak olan etkinliklerde 1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu gerçekleştirilecek. 1 Ekim 2011 günü Ballıkaya (Mezirme) Köyü'nde cem töreni yapılacak. Toplantı öncesinde Yazıhan Fethiye Beldesinde Abuseyif Dede, Avlar köyünde Kabak Abdal ve Gürgür Dede türbeleri ziyaret edilecek. Saat 10.00'da başlayacak olan etkinlik öncesinde müzik ve semah gösterisi yapılacak. Ev sahibi İnönü Üniversitesi’nden bir görevli, Hasan Gazi Öğütçü ve Seyfi Oktay birer konuşma yapacaklar. Gün boyu oturumlar gerçekleştirilecek. 1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu'na, ABD, Almanya, İngiltere, Pakistan, İsveç, Norveç, İran ve Türkiye'den 25 katılımcı yer alacak" dedi.
 
Öğütçü, daha önceden İnönü Üniversitesi'nde yapılacağı belirtilen ve broşürlerde de yazılan sempozyum yeri olan İnönü Üniversitesi'nin, sempozyumu yeterli akademik bulmadıkları iddiasını bildirip, burada yapılamayacağının belirtildiğini, bu nedenle sempozyumu İstasyon Virajı'ndaki Kongre ve Kültür Merkezi'ne aldıklarını kaydetti.
 
Almanya Heidelberg Üniversitesi'nden Dr. Robert Langer de Türkçe konuşup, etkinlikler hakkında bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız