SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Rektör Adaylığı Süreci Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın görev süresinin Temmuz ayında dolacak olmasından dolayı, 16 üniversite ile birlikte İnönü Üniversitesi için de “Rektör Adaylığı Başvuru İlanı” yayınladı.

YÖK internet sitesinde yayınlanan ilanda, rektör adaylığı koşullarını taşıyanların başvuruların 23 Haziran 2020 tarihinde (bugün) başladığı, başvuruların 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

İlanda, rektör adaylarından, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge ile ‘Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartlarını sağlayanların başvuruda bulunabileceği belirtildi.

YÖK, rektör adaylarından ayrıca, bulunduğu veya son görev yaptığı üniversiteden ya da kurumdan alınan disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesinin de istendiğini kaydetti.

İnternet üzerinden ya da bizzat YÖK Başkanlığı’na yapılabilecek rektörlük aday başvurusunda, başvurusunu elektronik ortamda yapmak isteyenlerin, başvuru dilekçe ve belgelerini rektoraday@yok.gov.tr adresine göndermeleri istendi.

17 üniversiteye yeni rektör atanacak

YÖK “Rektör Adaylığı Başvuru İlanı”nda, aralarında İnönü Üniversitesi’nin de bulunduğu 17 üniversiteye yeni rektör atanacağı açıklandı.

Bu üniversitelerin isimleri şöyle:

İnönü Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesine

Kızılay’ın görev süresi doldu, yeniden aday olması bekleniyor

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr. Cemil Çelik’in 8 yıllık rektörlük görevini tamamlamasından sonra, o dönemdeki mevzuata göre, 12 Temmuz 2016 tarihinde yapılan ‘Rektör Adaylarını Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde, geçerli 734 oydan 359’unu alarak ilk sırada yer almıştı.

Geçersiz 5 oyla birlikte, İnönü Üniversitesi’nde görevli 739 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde, 181 oy ile ikinciliği şu anda Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Aysın Bay Karabulut alırken diğer adaylar aldıkları oylara göre şöyle sıralanmıştı: Cafer Özkul 90, Prof. Dr. Cengiz Ara 35, Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu 28, Prof.Dr. İlhan İçen 35, Prof.Dr. Kemal Duruhan 6.

Sıralamada ilk 6’ya giren rektör adayları YÖK’e bildirilmiş, YÖK ise aralarında Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın olduğu 3 ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Temmuz 2016 tarihinde İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı atamıştı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yeni dönemde de aday olması bekleniyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

65 yorum yapılmış

  • Semih (3 yıl önce)
    Adalet ve vijdanlı biri gelsin bu yönetim bütün kadrosuyla genel sekreterinden idari amirlerine kadar berbat bir durumda yapılan haksızlık karşısında zerre kadar hakkım varsa helal etmiyorum Allaha havale ediyorum sahipsizlerin sahibi Allahım sizi benden daha beter eder inşallah adaletsiz adiller
    0
    0
    Yanıtla
  • Zekeriya (3 yıl önce)
    İnşallah bu yönetim bir an evvel gider. Üniv rezil halde. Yazık oldu koskoca 4 yıl, ziyan oldu bunların elinde!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Şatıroğlu (3 yıl önce)
    Malatya'nın toplumsal yapısını ve manevi dokusunu en iyi bilen ve üniversiteyi ayağa kaldıracak tek kişi PROF. DR. MEHMET DÖNMEZ hocamızdır. Umarız o makam o isimle şereflendirilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Duygu (3 yıl önce)
    Rektör dediğin adeletli olur adeletli saglar eger adelet kavramı yoksa kralım diyorsa kraldan cok kralcı var Ahmet Hoca haklı haksız demeden onun bunun gazıyla insanları yargısız infaz ediyor genel sekreterin sözüyle oturup kalkıyor o zaman senin o makamda ne işin var kalk genel sekreterin otursun işçi ile uğraşanlar aciz insanlardır aciz olmayan insanları isteriz memleketimizin cocuguna sahip cıkan insanlar gelsin bunlarda bir intikam hırsları var anlamadık gitti Allah sonlarını hayır getire bunlara hakkımız helal degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaren (3 yıl önce)
    İnönü üniversitesine aklı başında ayrımcılık yapmayan çalışanın yanında olan alt tabaka ve üst tabakaya eşit davranan kul hakkı yemeyen bir rektör gelir inşallah. Bir malatya lı olarak bu yönetimi kınıyorum Genel sekreter rektör den önce geliyor Rektör kim belli değil. İşçi yi elinde oynatıyor lar. Siyasilerin piyonu olmuşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Rabia (3 yıl önce)
    İnönü üniversitesine ayrımcılık yapmayan birinin gelmesi kibir yapmayan alt tabaka ve üst tabakaya eşit davranan aklı başında bir rektör gelir inşallah. Siyasilerin oyuncağı olmayan birinin gelmesini istiyoruz. Ahmet Hoca ve Ekibi bu işi yapamıyor. Hep bizim adamımız hep bizim adamımız diyorlar. Malatya lı olarak bu yönetimi kınıyorum. Kul hakkı yiyorlar. Genel sekreter üniversitede rektör den önce geliyor rektör kim çözemedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (3 yıl önce)
    Rektör olarak sorununu anlatmaya giden personelini kabul etmeyen rektör neye yarar, rektörlük koltuğu için etrafına ödün veren, ehliyet ve liyakate bakmayıp, bana oy sağladılar diye birilerini bir yerlere getiren, kişilerin haksızlığa uğramasına göz yuman Ahmet Kızılayı Allah'a havale ediyorum. Şühesiz ki Allah hakkıyla bilendir, ve de hesabını soracaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saffet (3 yıl önce)
    İnönü Üniversitesini ve Turgut Özal Tıp Merkezini hiç bu kadar bakımsız ve sahipsiz görmedim. Hastane pislikten geçilmiyor yazık. Rektörün iyi ya da kötü insan olması beni ilgilendirmez önemli olan ne yaptığıdır. Eğitimin kalitesi, yayın sayısı, dünyadaki sıralaması vs bunlara bakmak lazım. Umarım rektör değişir, yeni bir heyecan, dinamizm gelir yoksa üniversite bitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat gözene (3 yıl önce)
    Bilimsel açıdan birçok hoca zaten yeter düzeyde. Bu bakımdan herkes hakeder. Mesele, bilimsel düzeyde yeterliliğin çok ötesindedir. Burada kendi yeterliyken bile, başkalarını değerlendirirken liyakatlı değerlendirmek ise ilim ve irfan ister. Bu ilim ve irfanı kullanacak kişi, Aynı zamanda üniversite ve toplumsal yakınlığı ve de sanayi ile olan bağı kuracak, bölgesel ölçekte hem topluma hem kültüre hizmet edecek kişi olmalıdır. Bunun için gelecek kişi gerek mezhepler üstü bir kimlikle İslamiyet’in sevgi dolu yüzünü için çalışan, sofrasında herkesein yeri olabileceği çağın ötesinde insanlar olmalıdır. Aynı zamanda ilkleriinde öncüsü olmalıdır. Bu bakımdan benim kalbimden geçen aday Prof.Dr. Mehmet DÖNMEZ hocamdır. Kalbbi selam ve sevgilerimle MALATYAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (3 yıl önce)
    Cengiz Hoca ya yol verilmeli. Bilim üreten bir kurumu bilime ömür harcayan kişi yönetmeli.siyaset yeri değil rektörlük makamı. Tıpçı bir rektör gerek. Fatih hocayı unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih hocaya lafım yok ama neden Tıpçı gelmeli. Yönetim tıpçı olması neyi ifade eder, sosyal bilimler neden var ozaman! İdari bilimler neden var- sosyoloji neden var. Bırakalım bu seferde faklı bir alandan soluk yönetsin farklı bakış açılarına ihityaç var. İlla tıp seçilecekse tıptan bir rektör yardımcısı atanabilir. Bu sefer farklı bakış açısı istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    İnşallah tıpçı birini rektör yapmazlar diğer fakültedeki hocalar çok daha etkili
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Fatih Günay (3 yıl önce)
    Memet Dönmez hocamız bu toprakların yetiştirdiği ender insanlardandır inşallah kendisini yetiştiren üniversitemize hayırlısıyla sahip çıkacaktır ve nasip olursa yapacağı bütün güzel işlere hepbirlikte şahitlik edeceğiz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Berke (3 yıl önce)
    Değerli malatyalılar hakkımızda kim hayirlisiysa o olsun ama Ahmet Hoca olacaksa ilk olarak genel sekreteri başta olmak üzere değiştirmesini ve ekibine değiştirmesini rica ediyorum. Herkese selâm....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ahmet Hoca'dan başka yerini dolduracak nitelikli hoca yok diyen kardeşim nedenini bir sorgula istersen burda Ahmet hocaya lafımız yo
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    tip fakültesin de en hassas en şefakete muhtaç olan hastaların oldugu onkoloji bölüm ve hocalarini ben vicdanlı ve hoş görülü olmaya ,davet ettim.bunu da kizilayin sosyal medyasinda .ablamı kaybettim ama ahımı orada birakarak...bütün hastalara sifa diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi bitti temennimiz Malatya'mız bitmesin. BİLİM varsa gelecek var. Kişisel ihtiras ve çıkarlar sonumuzu getirir. Torpil sonumuzu getirir. Ahmet hocayı savunanlar şu soruya cevap verin son 4 yıl hakkıyla, liyakatla, bilimselliği ile, işinin ehli olarak kaç kişi atanmış acaba. Yazık Ha birde üniversitenin borcu son dört yılda ne kadar artmış. Gelişmiş ülkelerde Rektörler bu kriterler ile değerlendirilmektedirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • kesinlikle, Üniversitelerin tıptan ibaret olmadığınıda birileri anlatmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Yeter daha 4 yıl da 1 adım ileri gidemedi üniversite. Türkiye genelinde 29.sıraya geriledi. Neden mi calışan doçenti profesörü küstürürsen olacağı bu
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Ahmet hoca güzel bir insan ama yöneticilik liderlik ister. Malesef buna vakıf bir Rektör değil. Tekrar atanması bence büyük bir hata olur. Yeni kan her zaman iyidir. Ama Malatya Turgut Özla Üniversitesi Rektörünün yaptığı gibi olmamalı. Bir lider önce çalışanlarının huzurunu sağlamalı ve performansı deneme yanılma yoluyla değilde liyakata esas devletin verdiği kaynakları akılcı ve adil kullanarak personelinin performansını saygıyla hoşgörüyle artırabilir. Suni büyüyerek ancak obez bir üniversite oluruz. Uluslararası sıralamalar üniversitelerin göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (3 yıl önce)
    Bilginin ve insanın değerini bilen gerçek bir akademisyen ve iyilik, iş, icraat ve hizmet kaynağı bir insandan bahsediyoruz. En önemli tarafı herkesi dinleyebilen ve nezaketli bir insan oluşudur. Herkesin kendi aklını merkeze koyduğu bir ortamda zor bulunacak meziyet sahibi bir Rektörden bahsediyoruz. Yöneticilik demek asıp kesmek değil eldeki kumaşa göre elbise diken terzi gibi o da durumu potansiyeli dikkate alarak kendi tarzına göre sevk ve idare etti.Elbette bir değişim gereğini de görüp ikinci dönem yeniden yapılanmaya da gidecektir. Ahde vefası gereği hiç kimseye haksızlık yapmamaya çalışan mevcut rektörümüz Ahmet Hocamız bu dört yılda çok önemli deneyimler kazanmış birisi olarak 15 Temmuz gibi kritik bir darbe girişiminde onurlu ve dik duruşu ile yine corona sürecinde de sağlam iradesi ile sadece Malatya için değil Türkiye için de bir değer olduğunu isbat etmiş bir insandır. Güzel Malatyamız çok zor bir şehirdir. Malatya’nın doğal dokusunu ve manevi dinamiklerini ve genetiğini bilen ve sezen bir insan olarak Ahmet Hocamız yeniden seçildiğinde eksikleri tamamlayacak bir yenilenme ve canlanmayı vücuda getirebilecek her türlü testlerden geçmiştir. Kuvvetle muhtemel hem YÖK hem de Sayın Cumhurbaşkanımız söylentilere göre değil veri, olgu ve gerçekliğe göre bir sonuç ve seçime ulaşacaktır. Malatya’da sürdürülebilir bir gelişme istenirse durum bu merkezdedir. Elbette hayırlı, kaliteli ve güzel olan tezahür etsin. İdeolojik bakmadan durumu olduğu gibi değerlendirecek olursak Rektör Ahmet Hocanın alternatifi hali hazırda mevcut görünmüyor. Diğer tüm isimler de elbette güzel insanlar ancak Ahmet Hocamdan sonraki gelecek döneme kendilerini hazırlasınlar inş. Bir de idarenin hataları olmuş olabilir her yerde olduğu gibi bunu Ahmet Hocaya doğrudan mal etmemek gerekir. Neticede dünyanın sonu değil birisi seçilecek elbette. Kazanan Malatya olsun. Herkesi memnun etmek mümkün değildir zaten. Ama hedef herkesin gönlünü kazanmak olmalıdır daima. Pişman olunmayacak bir Rektör seçilmesi dileğiyle herkese kalpten selamlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Personel Eskisi (3 yıl önce)Aydın isimli kullanıcı yorumuna
    Bilginin ve insanın değerini bilen demişsiniz, ailesine veya yakınındakilere iyi olmakla iyi olunmaz eğer bir yönetici sıfatında iseniz herkese adaletli yaklaşmanız gerek, sırf yakınındakilerle arası iyi değil diye çalışanlarının işçilerinin yada öğrencilerinin sıkıntılı dönemlerinde, umudunu iyi insan diyorlar deyip rektör beyle görüşmeye hevesini kursağında bırakılması ne kadar ADALETLİ acaba ? En üst mevkideki insanın işine gelmiyor diye alıp karşısına konuşmuyorsa yada dinlemiyorsa sizin bu yazdıklarınızı yalakalıktan öteye götüremem, tabikide yöneticilik asıp kesmek değil ama bahsettiğiniz o potansiyeli dikkate almakta yok sayın Ahmet beyde, hadi bana arkasında hiç bir akademik yada siyasi gücü olmayan birini gösterin Ahmet beyle görüşmek istemiş ve bırakın sıkıntılarının giderilmesini adam muhataba alıp karşısında bile oturtmamıştır. KENDİMDEN BİLİYORUM ! Benki akademik gücümde vardı siyasi gücümde ama kimseye minnet ederek gitmek istemedim. Amirimiz beni dinler diye düşündüm ama karşısına bile geçemedim. O koltuk nasıl bir koltuksa oturan bir daha inmeyeceğini ve sanki babalarının makamı gibi görüp yönetmeye başlıyorlar. Aynı Ahmet bey gibi, Yöneticiliğin hiç bir vasfından haberi olmayan insanların böyle kritik yerlerde görevlendirilmesi ile gerek öğrenciler gerek personeller gerek o ilde yaşayan herkese işkence oluyor. Kimse bakmasın Ahmet beyden şöyle iyi böyle iyi diye bahsedilmesinden, İllaki iyidir ama sadece yanındakilere değil herkese olması gerekir, hem banane ister iyi olsun ister kötü ben yönetim şekline bakarım. Bir anket çalışması yapılsın öğrencilerin hiç biri memnun değil, hele de personellere hiç yaklaşmayın bir dokunsanız bin AHH ! işiteceksiniz adım gibi eminim, ha tabiki yanındaki malum tayfası HARİÇ. Herkes biliyor mevcut yönetimle nasıl bir dört yıl yaşadığını ve herkes dua ediyor inşallah bir daha gelmezler diye. İdarenin hatalarını Ahmet hocaya mal etmemek gerek demişsiniz  Ben buna sadece gülerim. Tabikide en üstteki belirler diğer idarecileri ve o idareciler Ahmet hocayı temsil ederler. Neyse ÇOOKKK UZATTIK DEĞECEĞİNİ BİLE DÜŞÜNMÜYORUM. SADECE BÖYLELERİNİN BU TAVIRLARINA AŞIRI UYUZ OLUYORUM. Tek duam yada tek temennim bu tarz yönetimlerin bir daha asla bu tarz yerlere gelmemesi en üstten en altına . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun kardeşim tek tek anlatmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı yurtsever (3 yıl önce)Personel Eskisi isimli kullanıcı yorumuna
    Hepsi baştan aşağı yalan. Ahmet hoca, en tepeden en alt kademeye kadar bütün personelini dinler, görüşür. Tek istisnası yoktur. Bunlar iftira Sonuna kadar değerli bilim adamı, değerli hekim ve değerli yönetici sayın prof. Dr. Ahmet Kızılay. Allah yolunu açık etsin, yar ve yardımcısı olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak işte yağcı tayfasından bir tanesi hemen nasılda türedi. İftira diyor nerden biliyorsun ? hoca bunları yaparken yanında mıydın sen. Size tavsiyem çıkar menfaat uğruna bu tarz davranışlar sergilemeyin, Hem karakterinizden oluyorsunuz, hemde arkanızdan sövdürüyorsunuz. Senin bunların hepsi yalan dediğin şeyleri BİZZAT BEN YAŞADIM BEN ! Sen kimsin ki benim yaşadıklarıma yalan diyorsun. Hadi benimki yalan şu sayfada yapılan yorumları bir gözden geçirsene sen! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sen heral de A haber izliyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Personel Eskisi rumuzuyla yazan arkadaşım eğer sakıncası yoksa bu hadise tam olarak hangi tarihte oldu ( lütfen isim vs yazmayın gerek yok). Mesajlara ancak şimdi bakıp cevap verme imkanım oldu. Gerçekten üzüldüm ve tahkik etmek istiyorum. Üslubunuza ve her şeyi bilmiş tavrınıza katılmasam da bakın size uyuz olmadım ve gerçekten bu konuyu en üst düzeyde soracağım. Yalakalıktan ve yalakalardan hep uzak durdum. Ama size tavsiyem haklı olmak kadar haklı kalmaya da çalışmak çok önemlidir. Çünkü bir şey göründüğü olmayabilir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam birde sosyal bilimlerle neden ilgilenilmiyor en basiti not sisteminizdeki sıkıntı yüzlük tabanda nota dönüştürmediğiniz için öğrencilereiniz ortalama 5-7 puan kaybediyor. Okulun ortalamasına itibar yok bu anlamda mutlaka bunuda iletin. Artık bana lazım olmazsa bile. Aynı zamanda Doktora mezunlarına aracısız randevu verseniz çok iyi olur. Sosyal bilimler çok boş bırakıldığını belirtmek isterim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami ismiyle yazan değerli akademisyen arkadaşım sosyal bilimlerle ilgili tesbitinize aynen katılıyorum. Randevu sistemi ve iletişim eksiklikleri de bir gerçek. Ama bunlar daha büyük resme bakacak olursak temelde yapısal bir problemin fonksiyonel yansımaları. Sebep değişmeden sonuç değişmez çünkü. Bölümlerin durumu ve bilimsel üretimin niteliği, derinliği ve kalitesinden başlamak gerekiyor. Rektör Hocamız bunları esasen biliyor ama kimsenin kalbini kırmamak adına ilk döneminde zülfikarı indirmeyi icab ettiren hallerde kendince bir maslahat gözeterek hareket etti diye düşünüyorum. Bir de ekibi iyi niyetli de olsa idare, bürokrasi her zaman tenkid edilir ( ve hatta edilmelidir de ). Kaynaklar kıt, talep ve beklentiler çok fazla. Buna bir de nefis ve gurup kaynaklı ego ya da mikro asabiye çekirdeklerini dahil etmek şarttır. Ne güzel bakın fikir ve tesbitlerinizi ortaya koymuşsunuz. Kırmadan dökmeden iletişime ve oturup konuşmaya ihtiyaç var. Benim kanaatim Rektör Hocamız etrafını öne çıkararak işleyen bir sistemle durumları ait olduğu yerlerden yürütmek istedi. Tıpçı sosyal bilimci ayrımı bilimsel açıdan doğru olmaz. Tabii ki çok güzel idare edebilecek sosyal bilimci yönetici potansiyelimiz de var esasen. Dikkat ederseniz Cumhurbaşkanılığıma yeni sunulan eğitim reformu tasarısında rektörlerin yanında konsey tesisi önerilmiş. Ama bence bu da politizasyona açık yeni pozisyon arayışlarına dönüşebilir. Eleştirel akılla insani ve etik değerleri kombine etmek gerekiyor. Özetle benin görüşüm Ahmet Hocamızın potansiyeli dönemsel yerel ve global şartlar politik, ekonomik ve idari nedenlerle tam olarak anlaşılmadı. Her neyse eğer bir daha seçilirse Reisi Cumhur tarafından zaten yeniden yapılanma A’dan Z’ye olacaktır. Şayet başka bir Hocamız seçilirse de onun ve üniversitenin ve Malatya’nın iyiliği için gayret etmeyi öncelemek gerekir. Hakikat ve aydınlanma odaklı düşünüşe adalet ve liyakati katarak adil, makul ve meşru bir sistem inşası ihtiyacı her yerde öne çıkıyor. Herkese kalpten selamlar ( Not: bu başlık altındaki yorum faaliyetimi burda noktaladım. Herkese kalp genişliği ve güzel sonuçlar dilerim )
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)Aydın isimli kullanıcı yorumuna
    Yazik ki yorumunuza katılmıyorum. Makamında ustelik iki farkli donemde görüşme için gitmiştim. Karşımda kahvesi elinde nezaketen misafire iktam etmeyecek kadar kibirli tarafli bir rektör vardi. Hayatimda iki kişiyi Allaha havale etmişimdir bunlarfan biride rektör beydir. Adamina göre davranan birisidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Allah bu yönetimi bir daha inönüye göstermesin. Reis işallah gereğini yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karaca (3 yıl önce)
    Eğer tekrardan rektör olursa Ahmet hocam güvenlik ve temizlikde çalışan insanlarla ugrasmayan insanları göreve getirmesi iyi olur alt tabakayla ugrasanlar değil bilimle uğraşanlar gelmesi lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (3 yıl önce)
    Ahmet Hocam tekrar seçildiğinde yine aynı idari ve rektörlük yönetimi ile çalışırsa vay Malatya'nın haline.Vay ki vay
    0
    0
    Yanıtla
  • Adama devamlı yanlış bilgi aktarılıyor. Cevresini akbaba gibi kuşatmış millete Ahmet Hoca üzerinden zülm ediyorlar. Onu yanındakiler bitirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (3 yıl önce)
    Ahmet hoca tekrardan aday olup rektör olacaktır insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (3 yıl önce)
    İnönü Üniversitesini son on yıldır Türkiye’nin ve Avrupa’nın en fazla karaciğer nakli yapan yeri olarak katkısı olan sayın Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocanın hakkı olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sadece bir isim söyleyecem kimse kusura bakmasın saygılar sunarım herkes baş tacıdır. Ramazan özdemir derim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke Ramazan Özdemir hoca rektör olsa diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalbimi okuyorsunuz sanki keşke olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Gönüllü (3 yıl önce)
    Vizyon, çağdaş, koltuğuna yakışır biri olur inşallah, Prof. Dr. Hüseyin KARACA gibi... Proje adamı olsun, projenin adamı değil... Hocama İzmir'den selamlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali seydi (3 yıl önce)
    İşallah gider de hastası personeli calışanıda Malatya da nefes alır
    0
    0
    Yanıtla
  • TACETTİN (3 yıl önce)
    Güldürme herkesi. Herkes onu biliyor nasıl birisi oldugunu
    0
    0
    Yanıtla
  • TACETTİN (3 yıl önce)
    Her zaman ben yaptım ben yaptım diyor sayın rektör. Liderlik yok. Personel küskün. Herkes mutsuz. Malatya daha iyi yer de olabilirdi. Ak parti herşeyi yaptı.Sadece tıp fakültesi mi var koskoca üniversitede? Eğitime fen edebiyata mühendisliğe hukuka eczacılığa ne yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    İnönü üniversitesi Türkiye genel sıralamasında 29. sıraya gerilemiştir.urap verilerine göre kaynağa bakınız kaynak urap:http://tr.urapcenter.org/2019/2019_t9.php
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    her gelen kendine göre adam seçer veya atama yapar her dönme böyledir siz olsanız de aynısın yapacaksınız darılmaca gücenmece olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Cafer Özkul'u istiyoruz. Çok bilgili ve aklı başında araştırın lütfen. Ahmet Kızılay iyi adam ama liderlik vasfı yok. İnönü ye hiçbişey katamadı malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurhayat Türk (3 yıl önce)
    İnşallah görevini layığıyla yapacak kurum personellerinin hakkını gözetip koruyacak gerek üniversite gerekse hastane için güzel çalışmalar yapacak bir rektör olsun. Çünkü maşallah gelen koltuk sevdalısı olup çalışanı unutuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (3 yıl önce)
    Prof.Dr.Rifat Güneş..
    0
    0
    Yanıtla
  • İibf de değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (3 yıl önce)
    Ahmet hoca zamanı turgut özal müzesinde eşyalar mı kaybolmadı, koskoca devletin araştırma hastanesini para varsa gele mi cevirmedi sınavlarda sorular mı çalınmadı uzaktan eğitim sınavları 1-2 gün önce duyurusu mu yapılmadı. Hastamız var kaç senedir araştırmaya gidiyoruz hoca takip ediyordu şimdi hocaların gül cemaalini görmek için 250-300 lira veriyoruz. Diş hastanesi desen gene öyle. Hocamız bir hastane kursun cebinden bu uygulamaları orda yapsın. Siyasi makamlar da tıpkı malatyaspor gibi göz yumuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    bu şekil rektör ataması yanlış. seçimle gelmesi lazım. ve sçimde de kim birinci oluyorsa atanması lazım. aynı belediye ve cumhurbaşkanı seçimi gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya sevdalı (3 yıl önce)
    Cafe Çardak bitti kampüs havası sıfır sosyallik sıfır.çalışanlar mutsuz.idari kadro şelaleci. Sadece tek açtığı paşa pide fırını. Onkoloji hastanesi de inşaat halinde. Millet görsün diye inşaat halinde ki caminin ışıklarını da gece açık bırakıp reklam yapan tek rektör.plazma tedavisi dedi TRT ye cıktı oda fos çıktı. Bu aziz Malatya halkı ve gencleri ha üniversiteye gitmiş ha Meslek yüksek okuluna hiç bir farkı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Malatyaya sevdalı isimli kullanıcı yorumuna
    Mevcut rektörün kişiliğine sözüm yok ama biz iş yapacak yeni bir rektör istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay Hoca devam eder inşallah. Adam gibi adam. Etrafındaki 2_3 kişiyi değiştirsin kadrosunda oturmuş. Özellikle danışmanı olarak görünen kendini çok şey zanneden şahsı hemen göndermeli. O şahıs en çok tepki çeken kişi. Allah hayırlı sını nasip etsin Ahmet Hoca ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali seydi (3 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Onun miyadı doldu kardeşim geçmiş olsu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Rabbimin yarattığı insan olarak başımız üstündeler. Artık yeter işi ehline verelim verilsin. Mesele İnönü değil mesele bilim olunca ülkenin geleceği söz konusudur. M. Kemal Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra şu cümleyi kullanıyor;ben şimdiye kadar işin kolayını yapmışım bir ülkenin baki kalması için o ülkede bilimin hakim olması gerekiyor. Nokta Geleceği kaybetme lüksümüz yok. Liyakat, işin ehli, BİLİM ve gelecek. Şu anda 8 milyon genç üniversitelerde okuyor. NOT:Üniversitede yanan merkezi laboratuvarı değil PAL laboratuvarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malcolmx (3 yıl önce)
    Ehliyet ve liyakat önem veren adil bir yönetici gelir İnşaallah!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Keşke üniversitelerde seçim olsa en fazla oyu alan rektör olsa idi bu olmuyorsa bile en fazla oyu alan 3 kişiden biri rektör secilse idi iyi olurdu diyorum.su anda muracaata. Bile gerek yok sayın Cumhurbaşkanı kimi rektör atayacaksa danışmanları o kişi ile gorusmeli ve rektör olarak atanmalidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay iyidir. Tıp alanında marka hedefleri var gayreti var umarım yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (3 yıl önce)
    Cafer Özkul gelse Malatya'yı şaha kaldırır.bi araştırın önyargısız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)Ümit isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke Yurt dışında iki dönem Rektörlük yapmış bir hocamız. Bu Üniversiteye, Malatya'ya ve ülkemize neler katmaz ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (3 yıl önce)
    Ahmet bey kişilik olarak iyidir hoştur lakin yönetici olmak özelliği bambaşka bir şeydir ve bu özellik Ahmet beyde yok maalesef... İnşallah o koltuğun hakkını verebilecek ve gerçekten liderlik ve yönetim vizyonu olan biri gelir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    O rektör çoktan seçilmiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısınız. Genelde düşük profilli, kolay manipüle edilebilecek, koltuğu kaybetmemek uğruna çok şey yapabilecek olanlar seçilmekte diye zannediyorum. Inşallah yanılıyorumdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sistem ülkemizde bu hale geldi..liyakat yok oldu..adamcılık aldı başını gitti..muhtemelen rektör olacak kişi şimdiden bellidir
    0
    0
    Yanıtla