SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi'nde Rektörlük Oylaması Bugün

0
Güncellendi - 2016-07-12 20:57:01
İnönü Üniversitesi'nde Rektörlük Oylaması Bugün
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde rektör aday adaylarının ilk 6 sıralamasını belirlemek üzere bugün oylama yapılacak. Rektörlük için 7 öğretim üyesi aday adaylıklarını açıklamışlardı.

Mevcut rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'in 4'er yıldan 2 dönemlik görevini tamamlaması ve yasa gereği yeniden aday olamadığı Ağustos 2016- Ağustos 2020 dönemi için; İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Ara, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kemal Duruhan, Fransa Rouen Üniversitesi’nde 2 dönem rektörlük yapan ve geçtiğimiz aylarda kadrosu İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne alınan Prof.Dr. Cafer Özkul aday olduklarını açıklamışlardı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İnönü Üniversitesi'nin de dahil olduğu 20 üniversitede, rektör adaylarını belirlemeye yönelik sürecin ilk aşaması olan, ilk 6 aday adayının sıralamasını belirlemeye yönelik oylamanın 12 Temmuz Salı günü 13.30- 18.00 saatleri arasında yapılmasını kararlaştırmıştı.

İnönü Üniversitesi'nde bugün yapılacak oylamada 792 öğretim üyesinin oy hakkı bulunuyor. Bu sayıdan en az yarısının 12 Temmuz günkü oylamada hazır bulunmamaları halinde, oylama herhangi bir sayı aranmaksızın 14 Temmuz Perşembe günü 13.30- 18.00 saatlerinde yapılacak.

Oy kullanacak öğretim üyeleri, rektörlüğe aday adaylıklarını açıklayan 7 kişinin dışındaki isimlere de oy verebilecekler.

SÜREÇ..

YÖK, aralarında İnönü Üniversitesi'nin de bulunduğu 20 üniversitede yapılacak rektör adayı belirleme seçimine ilişkin takvimi şöyle açıklamıştı:

"Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde yapılacak olan Rektör Adayı Belirleme Seçimine ilişkin takvim aşağıdadır.

Üniversitede yapılacak Rektör Adayı Belirleme Seçimleri : 12-14 Temmuz 2016 *

Sonuçların Yükseköğretim Kuruluna gönderilmesi : 15 Temmuz 2016

Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması : 18-26 Temmuz 2016

Yükseköğretim Genel Kurulunun Toplantısı : 27-28 Temmuz 2016

Sonuçların Cumhurbaşkanlığına sunulması : 1 Ağustos 2016

*2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 13. maddesi uyarınca Rektör adayı belirleme seçimi 12 Temmuz 2016 tarihinde; bu tarihte öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde 14 Temmuz 2016 tarihinde yapılacaktır."

Malatya'da yapılacak oylamada, ilk 6 sırayı alacak adayların sıralaması YÖK'e gönderilecek. YÖK, adaylarla ilgili çalışmasını yapacak ve 6 kişilik listeden 3 kişiyi, üniversitelerinde yapılan oylamaya bağlı kalınmaksızın, kendi oylamasında oluşacak sıralamayla Cumhurbaşkanlığı'na sunacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos'ta kendisine sunulacak 3 aday adayı içerisinden bir kişiyi üniversite rektörü olarak atayacak. Yeni rektörün atamasının, Ağustos ayı ortalarını bulacağı tahmin ediliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

inönüüniverst

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Üniversiteleri niteliksiz hale getiren, bilimsel çalışma alanlarından uzaklaştırıp ülke ve millet karşıtı iş kuşanmış olanlara alan kazandırma adına iş tutan sözde rektör adaylarının değil aday olması, üniversitenin kapısından bile sokulmaması gerekir. Bu ülke üniversitelerinide satılmış bilim ve insanlık düşmanı kişilerden arındıracaktır.
    0
    0
    Yanıtla