SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnönü ve Özal'a Bu Yakışır'

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, "O Meslek Yüksek Okulu 8 Milyon YTL Yaratacak, Arapgir Kendine Yetecek.." başlığıyla yazdığı yazıda, Cumartesi günü açılacak olan Arapgir MYO'nun ilçeye katkısını anlattı.

İşte o yazı..

"O meslek yüksekokulu 8 milyon YTL yaratacak, Arapgir kendine yetecek

BUNDAN 3-4 yıl önceydi...

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, önce dönemin İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’yla konuştu:

- Arapgir’e üniversitemize bağlı bir meslek yüksekokulu kursak nasıl olur?

- Finansmanını sağladıktan sonra biz böyle bir adıma hazırız.

Kendisi de Malatya’nın Arapgir ilçesinden olan Mevlüt Aslanoğlu, aynı ilçeden bazı işadamlarını yoklamaya karar verdi. Bunun üzerine Tuna Çelik’in patronu Turan Tuna ve oğlu Nuri Tuna (İstanbul Sanayi Odası-İSO Yönetim Kurulu Üyesi), Ercihan Ekşi, Naci Ekşi (Bakırköy eski belediye başkanlarından), Yakup Karabay ve Taner Karabay’la görüştü.

Arapgir Belediyesi’nden de arsa desteği sağlanınca, iki yıl önce Şaban Taçyıldız’ın başkanlığını yürüttüğü Malatya Eğitim Vakfı’nın (MEV) düzenlediği gezi sırasında "İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksekokulu"nun temeli atıldı.

Fatura 4 milyon YTL’ye yaklaştı, atölye bölümlerine sıra geldiğinde Mevlüt Aslanoğlu, soluğu Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in yanında aldı:

- Arapgir’e hayırsever işadamlarımızın desteğiyle bir Meslek Yüksekokulu yapılıyor. Oradaki atölyelere babanız Ayhan Şahenk’in adı yakışır.

Ferit Şahenk, Garanti Bankası’na geçmişte emek vermiş bankacılardan olan Aslanoğlu’nu kırmadı, 600 bin YTL’lik bir katkıda bulundu. Böylece meslek yüksek okulu 4.5 milyon YTL’yi buldu.

Yarın resmi açılışı yapılacak Arapgir Meslek Yüksekokulu’nda aslında eğitim başladı bile. Elektrik, otomotiv, tekstil, halıcılık ve desinatörlük ile muhasebecilik bölümlerinde toplam 600 öğrenci öğrenim görüyor.

Ekşi, Tuna ve Karabay aileleri konuya, "Parayı verdik, ilçemize bir meslek yüksek okulu kazandırdık" mantığıyla bakmakla yetinmiyor.

Naci Ekşi, İstanbul Bakırköy’deki belediye başkanlığı deneyiminden de esinlenerek, Arapgir’in ekonomisine, belediye bütçesi üzerinden incelemiş. Arapgir Belediyesi’nin 2 milyon YTL vergi geliri varmış. 8 milyon YTL de devletten destek alıyormuş.

Naci Ekşi ve meslek yüksek okuluna omuz veren dostları, attıkları adıma daha büyük bir anlam yüklemek için kafa patlatmaya başlamış: "Yaptırdığımız meslek yüksek okulu, Arapgir için çekim merkezi olmalı. Öyle bir ekonomi yaratmalı ki, Arapgir kendine yeten bir ilçe haline gelmeli."

Bu amaçla Arapgir Meslek Yüksek Okulu Derneği kurmuşlar. İnönü Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Cemil Çelik’e de açık çek vermişler: "Arapgir’deki öğrenci sayısını 1500’e çıkarın, biz de kapasiteyi 3 bin öğrenciye yükseltmeye hazırız."

Hayırsever üç ailenin İnönü Üniversitesi’nden ilk aşamada beklediği, meslek yüksek okuluna mekatronik, doğalgaz ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, inşaat, bankacılık ve sigortacılık bölümlerinin de eklenmesi.

İnönü Üniversitesi, meslek yüksek okuluna yeni bölümler ve öğrenciler ekledikçe, onlar da Arapgir’le ilgilenmeyi sürdürecek.

Dünyayı sarsan krizin yaşattığı korkuyu arada bir kenara bırakıp, Arapgir’in 8 milyon YTL’lik gelir açığını kapatmasına odaklanacak...

İnönü Üniversitesi’nin karaciğer başarısı

GEÇENLERDE Elazığ’ın Baskil İlçesi’nin eski belediye başkanlarından Kemal Ulukent aradı. Ulukent’in yakın bir akrabasının çocuğuna Malatya’daki İnönü Üniversitesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi’nde başarılı karaciğer nakli gerçekleştirilmiş:

"İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Karaciğer Nakil Ekip Başkanı Prof. Sezai Yılmaz ve ekibi gerçekten çok büyük iş başardı."

Ulukent’le konuştuktan sonra Google’da tarama yaptım. Prof. Yılmaz’ın oldukça iddialı sözlerini gördüm: "Karaciğer naklinde hedefimiz dünya birinciliği..."

İnönü ve Turgut Özal’ın adına da böyle iddialı hedef yakışır değil mi? "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız