SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü ve Özal'lı Malatya Madalyası..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrencilerin katkıda bulunduğu 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında, Malatya Önce Vatan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ne hizmet binası satın alındı. Vali, ayrıca 91 Bin Dev Öğrenci kampanyasına katkı sağlamak üzere, özel dizaynlı altın madalyalar yaptırılacağını açıkladı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde toplanan 91 Bin Dev Öğrenci Projesi Yürütme Kurulu'nda alınan kararlar açıklandı. Vali Halil İbrahim Daşöz, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi'ne katkı sunmak amacıyla darphaneye altın madalya bastırılacağını belirterek, "Bu altın madalyalar, Malatyamızın en önemli yönlerini simgeleyen, özel olarak hazırlanmış olan rölyefler üzerinden hazırlanmış olan 1 ons ağırlığında ve ilk etapta 150 adet bastırılacak. Bu madalyaların bir yüzünde 'Önemli İnsanların Diyarı Malatya' yazısı ve merhum cumhurbaşkanlarımız İsmet İnönü ile Turgut Özal'ın resimleri bulunacaktır. İkinci yüzünde ise 'Dünya Kayısı Başkenti Malatya' yazısı ile kayısı resmi yer alacaktır. Darphane ile sözleşme imzalandı. Ocak ayının ilk haftasında madalyalar elimize geçmiş olacaktır. Ocak ayının içinde insanlarımızın teminine sunulacaktır. İleride sayıyı çoğaltabiliriz. Burada elden edilen gelir 91 Bin dev Öğrenci Projelerinde kullanılacaktır" dedi.

Vali Daşöz, proje kapsamında Malatya'da faaliyet gösteren Önce Vatan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ne hizmet dairesinin satın alınarak, bu derneğin kiradan kurtarılacağını söyledi. Toplumda şehit ailelerine ve gazilerine gerçek değerin verilmediğini vurgulayan Daşöz, "Halk olarak, toplum olarak ve bireyler olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yaptığımızda söyleyemeyiz" diye konuştu.

Vali Daşöz, derneğe uygun yerin bulunduğunu, derneğin e-hizmet dairesinin yakında teslim edileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız