SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de 0-0'lık Skor

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1.Futbol liginde sürpriz bir çıkış yakalayarak ardı ardına galibiyetle adından söz ettiren, geçen hafta deplasmanda Diyarbakırspor’a mağlup olarak başarılı sürecine nokta koyan Malatyaspor, yeniden bir çıkış yakalamak adına 3 puan gözüyle baktığı kendi sahasındaki Karabükspor maçından 0-0'lık skorla 1 puanla ayrılabildi. Malatyaspor, son 31 dakikasını Hakan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi tamamladığı maçtaki futboluyla göz doldurmadı. Rakip takım daha net pozisyonlar yakalarken, maçın hakemi de avantaj kurallarını iyi süzemeyince, sahadaki futbola olumsuz katkı sağladı. Malatyaspor yönetiminin aldığı karar doğrultusunda bayanların ücretsiz izledikleri maçta tribünlerde ilginç görüntüler yaşandı. 5 yıl önce dönemin Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürlüğü ve Malatyaspor yönetiminin girişimleri sonrasında 5 derneğin birleştirilmesiyle ortaya çıkartılan Birleşik Malatyaspor Taraftar Derneği'ne karşı bir alternatif taraftar grubunun oluşturulduğu iddia edildi. Malatya Çarşı Grubu olarak adlandırılan bu taraftar grubu, kapalı tribün sağ köşesinde toplu olarak takımı desteklerken, Birleşik Taraftar Derneğine bağlı Derebeyleri grubunun ise stadın kale arkası ( ŞKÖ tarafı) sağ tarafında yer alarak takımlarını destekledikleri gözlendi. Kapalı ve Maraton tribününe “ Küfüre Hayır - Malatya Çarşı Grubu” diye asılan pankart dikkatlerden kaçmadı. Maçın bazı bölümlerinde tribünler tartışmalar ve atışmalar yaşanırken, Malatyaspor Yönetim Kurulunun desteklediği ileri sürülen Malatya Çarşı Grubunun tribünlerde yer almasıyla birlikte ilerleyen haftalarda oynanacak maçlar sırasında taraftarlar arasında bölünme-ayrışma kadar atışma ve tartışmaların sıkça yaşanabileceği, bu durumunda camianın ikiye bölünmesine kadar götürebileceği tahmin ediliyor. Bu arada maçta Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ ile birlikte protokol tribününde yan yana oturan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik'in sarı-kırmızı şapka ve Malatyaspor kaşkoluyle maçı takip etmesi dikkatlerden kaçmadı. Maç sonu mikrofonlara konuşan Rektör Çelik “ Ben Malatyalım ve Malatyaspor’luyum.Buraya da böyle gelmeyi uygun gördüm. Daha iyi bir sonuç olabilirdi, kalan maçlar için takıma başarılar diliyorum” dedi.. Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ da, bu maçta 18 kişiyi zor tamamlayabildiklerini, önümüzdeki hafta ise 11'i zor oluşturabileceklerini, Karabük maçındaki futbolu "çok da beğenmediğini" söyledi. Karadağ, ilk yarıda mevcut kadroyla toplayabildikleri kadar puan toplayabildiklerini belirtirken, tribündeki taraftar ayrılığını da bir bölünme olarak görmediğini ifade etti.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Erdem Gökalp, 4. hakem Yasin Güleç,

MALATYASPOR: Fevzi, Mustafa, Gökhan Caba, Serkan, Fatih, Güngör (Dk.82 Selim), Caner (Dk.69 Ramazan), Murat, Celil, Hakan, Mehmet Albayrak,

YEDEKLER: Yk. Taylan, Ramazan, Güven, Alper, Selim, Ergun, Olcaytu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Kazım, Bülent, Ümit (Dk.71 Murat Bölükbaş), Şenol, Murat Özkan (Dk.85 Kazım Şeker), Mehmet (Dk.46 Savaş), Süleyman, Metin, Tanju, Abdullah, Adem

YEDEKLER: Yk. Kadir, Mert, Kazım Şeker, Taylan, Savaş, Eray, Murat Bölükbaş,

KIRMIZI KART: Dk. 59 Hakan Söyler (Malatyaspor)
SARI KARTLAR: Gökhan Caba, Mehmet Albayrak (Malatyaspor), Bülent, Şenol, Metin, Tanju, Abdullah (Karabükspor)

1. dakikada Karabük'ün atağında, Adem'in uzun pasında topla Abdullah'tan önce Fevzi çıkarak buluştu.

3. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği atakta ceza sahasına giren Serkan daha uygun durumdaki Hakan'a topu çıkardı. Bu futbolcunun vuruşu kötüydü, aut.

4. dakikada Karabük atağında Adem aldığı uzun pasla ceza sahasına girdi çaprazdan sert vurdu, Fevzi topu eliyle dokunarak engelledi, defans uzaklaştırdı.

5. dakikada Karabük yine ataktı. Ceza sahası içerisine gönderilen topa Abdullah'tan önce Gökhan Caba müdahale etti ve kornere gönderdi. Murat'ın kullandığı atışta topa Tanju kafayı vurdu, Fevzi'de kaldı.

20. dakikada Serkan'ın pasında Güngör Karabük cezaalanı dışından sert vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.

25. dakikada Celil'in soldan ortasından gelen topa Serkan Dökme çaprazdan vurdu, az farkla aut.

41. dakikada uzun pasla buluşan Celil, Karabük ceza sahasına girmek üzereyken düşürüldü. Hakemin devam kararına tribünlerden büyük tepki oldu.

43. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Celil Murat'la paslaşarak kullandı. Murat'ın vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı golsüz kapandı.

59. dakika oynanırken Malatyaspor'lu Hakan Söyler, rakibi Şenol'a sert girince hakem ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla bu oyuncuyu oyun dışı bıraktı.

61. dakikada Malatyaspor atağında Güngör'ün sol çaprazdan sert şutunda top kaleci Kazım'da kaldı.

64. dakikada Karabük atağında, Metin'in ortaladığı topa Adem vurdu. Az farkla aut.

66. dakikada kazanılan köşe atışını Ümit'le kullanan Karabük, tehlike yarattı. Bülent ayakla dokundu, Fevzi yatarak müdahale etti ve gole izin vermedi.

79. dakikada Karabük'ten Murat Özkan'ın sert şutunda top auta çıktı.

80. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği atakta Celil cezaalanına girdi, müsait durumdaki Ramazan'a çıkardı. Bu futbolcu düzelterek vurdu, defansın müdahalesiyle top kornere çıktı. Sonuç yok.

87. dakikada Karabük'te Murat Bölükbaş'ın sert şutunda top az farkla aut.

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız