SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de Arguvan Türkü Günleri

0
Güncellendi - 2019-04-08 02:01:17
İnönü'de Arguvan Türkü Günleri
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Arguvan Türkü Günleri yoğun ilgi gördü.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10. Arguvan Türkü Günleri yoğun katılımla gerçekleşti. Grup Söyleyen, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Ozanlar Grubu ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Grubu işbirliği ile gerçekleşen konserde Arguvan türküleri seslendirildi.

Konsere, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Malatya CHP İl Başkanı Ender Kiraz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

2008 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen Arguvan Türkü Günleri seyirciler tarafından yoğun ilgi gördü. Arguvan kültürünün kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan konserde Arguvan’a ait birbirinden güzel türküler söylendi. Konser sonunda Rektör Kızılay ve Başkan Kızıldaş, orkestra ekibine çiçek takdim etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ergül (4 yıl önce)
    Nobel geliyor bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (4 yıl önce)
    Halayı toplumsal olarak bu kadar çok sevmemizin nedeni işte bu; herkesi içine katabilmesi. Katılanların harmonisine bir bakarmısınız, ülkenin bu zamanlarda tam da ihtiyacı olan şey... birlikte olabilmek.
    0
    0
    Yanıtla