SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de 'Elektrikli Araç Teknolojileri' Programı

0
Güncellendi - 2018-10-19 04:55:14
İnönü'de 'Elektrikli Araç Teknolojileri' Programı
A- A+ PAYLAŞ

İleri araç teknolojilerinde dönüşümü sağlayacak nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik, İnönü Üniversitesi ile İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi arasında, Elektrikli Araç Teknolojileri Programı açılması için işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ileri araç teknolojilerinde nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik düzenlenen protokolün imza töreni, İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ) Arı Teknokent'te yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, imza töreninde yaptığı konuşmada, çağın gereksinimlerini göz önüne alarak hibrit ve elektrikli araç teknolojilerinin üniversitenin bilimsel öncelikli alanlarından biri olarak belirlendiğini kaydetti.

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden şu bilgi verildi:

"24 otomotiv yansanayi firmasının yeraldığı İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesinin koordinatörlüğünü yürüten İTÜ Arı Teknokent’te Gerçekleştirilen İşbirliği Protokol Törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar E. Hamamcı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Teoman Karadağ İle İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan Ve İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi Koordinatörü Ekrem Özcan katıldı. Bu protokol ile İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulunda, Motorlu Araçlar ve Ulaşım Teknolojileri Bölümü altında, Türkiye’de ilk kez Elektrikli Araç Teknolojileri Programı’nın açılması ve ülkemizin ihtiyacı olan kalifiye elektrikli araç teknikerlerinin yetiştirilmesi amaçlanmakta.

Törende bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ‘İnönü Üniversitesi çağımızın gereksinimlerini göz önüne alarak Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojilerini üniversitenin bilimsel öncelikli alanlarından biri olarak belirlemiştir ve bu alanda çalışan akademisyen ve lisans üstü öğrencilerinin projelerine destek sağlanmaktadır. Elektrikli toplu taşıma araçlarının yıllardır kullanıldığı Malatya ilimizde, elektrikli araçların işletilme ve servis hizmeti anlamında ciddi saha tecrübesi ve bilgi birikimi oluşmuştur. İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksek Okulu’nda açılacak ve yine Türkiye’de ilk olacak “Elektrikli Araç Teknolojileri” programı ile de ülkemizde şuan için bir ihtiyaç olan ve giderek artacak Elektrikli Araç Teknikerlerinin yetkin bir şekilde yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Özel sektör adına bu programa destek veren İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesine ve İTÜ ARI Teknokent’e teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi adına İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan ise “24 otomotiv yansanayi firmasının yeraldığı ileri araç teknolojileri kümelenmesi olarak, elektrikli araçlara yönelik ihiyaç duyulan teknikerlerden beklediğimiz özellikleri ve sahip olması gereken yetkinlikleri üniversite ile paylaşarak, eğitimin içeriğinin özel sektörle koordine hazırlanması konusunda üniversite ile birlikte olacağımız gibi, programın özel sektörle ilişkilerinde de koordinasyonu sağlamayı planlıyoruz. Öğretim üyeleri ve okuyacak öğrenciler ile, özel sektör bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmayı, mezuniyet sonrasında tekniker adaylarının uygun pozisyonlarda iş hayatına atılmalarına yönelik azami desteği vermeyi hedefliyoruz” dedi.

İleri Araç Teknolojileri Kümelenmesi hakkında

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kümelenme Destek Programı kapsamında, değerlendirme sürecini başarı ile geçmiş olan ve Derindere, Aselsan, Farplas, Ölçsan gibi 24 otomotiv yansanayi firmasının yer aldığı, koordinatörlüğünü İTÜ ARI Teknokent’in yürüttüğü bir otomotiv kümelenmedir."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bir șeyleri 10 yil geriden takip etmek hem de bunu baska bir universitenin garantörlüğünde yapmak iyi bir șey olmasa gerek..bir zamanlar 7. 11.sirada olan inönü simdilerde 43.51.siralarda..ama bunu sadece universite yonetici ve akademisyenlere baglamiyorum..kontejyan sayisi cok yuksek..bolumlere 20 bin 25 bin siralamayla ogrenci aliniyorken universite sayisi ve kontejyanlarinin yukseltilmesiyle simdi 200 bin 250 bin siralamayla ogrenci aliniyor..yani 5 10 matematik sorusu çözen matematik bolumune giriyor..ve bu kisiden ogretmen olmasi bekleniyor..egitim bir ulkenin en onemli isidir,egitim her seyi etkiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Boyle.bir.projenin.yapilanmasi.cok.guzel emegi Gecenlere.tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Yerinde bir bölüm olur.İnşallah amacına uygun eğitim verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (5 yıl önce)
    Işte güzel bir adım, böyle haberler duymak istiyoruz, gençleri böyle bölümlere yönlendirmek lazım, klişe meslekler artık para kazandırmıyor, güzel proje tebrikler
    0
    0
    Yanıtla