SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de Giresun Şoku: 0-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Giresunspor karşısında şok bir mağlubiyete boyun eğdi: 0-1 Karşılaşmayı 7 bin dolayında taraftar izlerken, ilk yarıda Malatyaspor daha etkiliydi. Ancak Giresun kalecisi oluşan tehlikeleri başarıyla savuşturunca Malatyaspor gol kaydına muvaffak olamadı. İkinci yarıda Malatyaspor galibiyet için yüklenmek isterken, kontraatak fırsatları bulan Giresun tehlikeli olmaya başladı ve nitekim bu ataklardan birinde Ümit'le golü buldu. Bu pozisyonda top bir kez kaleden, bir kez kaleciden dönerken defans müdahale edemeyince, üçüncü vuruş gol goldu. Golden sonra Malatyaspor telaşla oynarken, Giresun daha rahat ve daha etkili olan taraftı. Maçın bitiş düdüğünden sonra Malatyaspor taraftarları, rakip takımı alkışladılar. Giresun teknik heyeti ve futbolcuları da seyirciyi alkışlayarak soyunma odasına gittiler.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: İlker Meral, Süleyman Özay, Serdar Sözlevi, 4. hakem Çağlar Akbudak,

MALATYASPOR: Emrah, Mahmut Acar, Serkan Dökme, Mustafa Sert, Ahmet Yıldırım, Mehmet Deliorman (Dk. 46 Zafer), Serdar, Güngör, Hakan Söyler (Dk. 68 Ulaç), Taner, Atilla (Dk. 62 Emre Aktaş),

YEDEKLER: Yk. Eray, Ulaç, Ramazan, Emre Aktaş, Muammer, Zafer, Olcay,

GİRESUNSPOR: Ünal, Levent (Dk. 81 Bahadır), Kemal, Mithat, Emrah Kol, Emre, Emin, Tayfun (Dk. 87 Mehmet), Ümit, Emrah Kaya (Dk. 74 Aydın), Fırat,

YEDEKLER: Yk. Volkan, Uğur, Mehmet, Barış, Tolga, Bahadır, Aydın.

GOL: Dk. 56 Ümit (Giresunspor)

SARI KARTLAR: Mithat, Emin, Fırat, Bahadır, Aydın (Giresunspor)

7. dakikada Serdar'ın uzun pasını Atilla kafayla Taner'e aktardı. Uygun durumda cezaalanına giren Taner, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda etkisiz vuruş yapınca, kaleci golü önledi.

8. dakikada Serdar'ın sert şutunda top Giresun kalecisinden döndü. Kemal kornere vurdu. Serdar'ın kullandığı korner atışından gelen topa Mustafa Sert kafayı vurdu, top auta çıktı.

13. dakikada Mahmut Acar'ın ortaladığı topa Taner'den önce kaleci hakim oldu.

16. dakikada Giresunspor'lu Ümit'in sol çizgi civarındaki şutunda top kale direğini yalayarak auta çıktı.

19. dakikada Mahmut Acar ortaladı. Taner cezaalanı içerisinde zor pozisyonda rövaşata vurdu. Top defans oyuncusunun eline çarpıp yön değiştirdi. Malatyasporlular penaltı itirazı yaparken hakem oyunu devam ettirdi. Karambolde defans topu kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

25. dakikada Mustafa Sert ortaladı. Serkan Dökme, Atilla'ya aktardı. Bu futbolcu çaprazdan cezaalanına girip, daha uygun durumdaki Taner yerine kendi vurmayı deneyince kaleci iki hamlede topu aldı.

38. dakikada Mahmut Acar'ın pasını alan Atilla Giresun cezaalanına girdi. Ortaladığı topu Taner rövaşata ile kaleye göndermek istedi, ancak aut.

39. dakikada Giresun atağında topu alan Mustafa Sert'in geri pası hızlı olunca Giresunspor'lu Ümit hamle yaptı, ancak kaleci Emrah ayaklarıyla müdahale edip topu uzaklaştırdı.

42. dakikada Levent'in pasını alan Mithat'ın sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 0-0 kapandı.

Malatyaspor ikinci yarıya Mehmet Deliorman'ın yerine Zafer'i oyuna aldı.

46. dakikada Giresun'un soldan geliştirdiği atakta Emrah Kol'un ortasına Ümit kafayla yükseldi ve vurdu. Kaleci Emrah yatarak topu almayı başardı.

52. dakikada Hakan Söyler'in şutunu Giresun kalecisi aldı.

53. dakikada Güngör ortaladı, Taner kafayı vurdu, top kaleci Ünal'da kaldı.

55. dakikada Mithat'ın kullandığı korner atışından gelen topa Ümit kafayı vurdu, top Malatyaspor kalecisinde kaldı.

56. dakikada sağdan Giresunspor'lu Levent ortaladı. Arka direğe giden topa Ümit vurdu, üst direkten döndü. Tekrar vurdu, bu kez Kaleci Emrah'ın ayaklarına çarpıp döndü. Üçüncü kez Ümit yine topla buluştu ve köşeden ağlara gönderdi: 0-1

62. dakikada Malatyaspor'da Atilla'nın yerine Emre Aktaş oyuna dahil oldu.

63. dakikada Giresunlu Emin'in çaprazdan vuruşunda kaleci Emrah'ı da geçen top auta çıktı.

66. dakikada soldan gelişen Malatyaspor atağında Emre Aktaş vurdu. Kaleciye çarpan top kornere çıktı. Kornerden sonuç yok.

68. dakikada Malatyaspor'da Güngör'ün yerine Ulaç oyuna dahil oldu.

83. dakikada Ahmet Yıldırım'ın ortaladığı topa Emre Aktaş kafayı vurdu, top Ünal'da kaldı.

86. dakikada gelişen Malatyaspor'un atağında cezaalanı dışında Emre Aktaş'ın vuruşunu kaleci almayı başardı.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma Giresunspor'un 1-0 galibiyetiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız