SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de 'Haysiyet' İstifası!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu’nun istifası ile sarsıldı.

 

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi iken geçtiğimiz yıl sonunda YÖK tarafından İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi dekanlığına atanan Prof. Dr. Cem Zorlu, Perşembe günü yapılan bir toplantıda yaşanan gerilim sonrasında istifa etti.

 

Edinilen bilgiye göre, üniversitede akademik ve idari personelin katıldığı toplantıda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu arasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışmada, Rektör Prof. Cemil Çelik’in kendisine yönelik sözlerine sert tepki gösteren Prof. Dr. Cem Zorlu, aynı anda çantasından çıkardığı kağıda istifasını yazarak rektöre sundu. Prof. Dr. Zorlu, istifa dilekçesini verdikten sonra ise toplantıyı terk etti.

 

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in, Prof. Dr. Zorlu’nun istifasının kabul ettiği belirtiliyor.

 

"ŞAHSİYETİM RENCİDE EDİLDİ"

Bu arada Prof. Dr. Cem Zorlu, istifasından sonra kişisel sitesinde bir açıklama yaparak, görevinden ‘kişiliğini, şahsiyetini ve haysiyetini rencide eden bir sürece girilmesinden dolayı istifa etmek zorunda kaldığını vurgulayarak, istifasının arka planı hakkında önümüzdeki hafta içinde detaylı bir basın açıklaması yapacağını belirtti.

 

Prof. Dr. Zorlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Bu yılın Ocak ayından itibaren sürdürdüğüm Malatya İlahiyat Fakültesindeki dekanlık görevimden kişiliğimi, şahsiyetimi ve haysiyetimi rencide eden bir sürece girilmesinden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. İstifamla ilgili detaylı basın açıklamasını inşaallah gelecek hafta içerisinde yapacağım. Bu süreçte bana destek olan öğrencilerime ve dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

 

Prof. Dr. Cem Zorlu YÖK’ün 20 Kasım 2008 tarihli toplantısında İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi dekanlığı görevine atanmıştı. Prof.Dr. Zorlu, 2009 yılı Ağustos ayında kurulan "Malatya İlahiyat Derneği"nin de başkanlığı görevini yürütüyordu. Zorlu'nun eski üniversitesi olan Selçuk Üniversitesi'ne döneceği belirtiliyor.

 

DANIŞMAN DA İSTİFA ETTİ

Diğer yandan Rektör Cemil Çelik’in danışmanları arasında yer alan Prof. Dr. Mustafa Şenol’un da danışmanlık görevinden istifa ettiği öğrenildi. Prof. Dr. Mustafa Şenol’un bir süredir Rektör Cemil Çelik’in yönetim anlayış ve tarzından rahatsız olduğunu üniversitedeki yakın çevresine aktardığı ve istifasının yönetimle olan ciddi fikir ayrılığından kaynaklandığı belirtiliyor. Prof. Dr. Şenol’un istifasının İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu’nun istifası ile eş zamanlı olması iki istifanın birbiri ile ilişkili olabileceği yorumlarına yol açıyor. 

 

1.5 YILDA 3 İSTİFA

Prof. Dr. Cemil Çelik’in İnönü Üniversitesi rektörlüğüne atanmasının üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Bu süre içinde, ilk olarak Prof. Çelik’in göreve gelmesinde önemli katkılar sunan, rektör ataması sonrasında rektör yardımcılığı görevine getirilen Prof. Dr. Turgay Seçkin kısa süre sonra görevinden istifa etmişti. Seçkin'in istifası, Prof. Dr. Cemil Çelik yönetimindeki üniversitede yönetsel sorunların ve görüş ayrılıklarının gün yüzüne çıkması olarak yorumlanmıştı.

 

Üniversitedeki akademik personelin rektör adaylarını belirlemesi için yapılan seçim öncesinde AKP Milletvekilleri tarafından ciddi destek gören, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’ndan sonra ‘muhafazakar rektör’ nitelemesi ile lanse edilen Prof. Dr. Cemil Çelik’in son olarak İlahiyat Fakültesi Dekanı Cem Zorlu ile tartışması ve istifasına yol açması ise ‘Muhafazakar rektörün ilahiyat fakültesi dekanı ile çatışması’ bağlamında anlamlı bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız