SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de Mezuniyet Coşkusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:52
İnönü'de Mezuniyet Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Törenini gerçekleştirdi. Kampüsteki statta gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 5 bin öğrenci, mezuniyet coşkusunu yaşarak, kep attı. 

Mezuniyet töreni öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşü sonrası bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’ndeki 5 yıllık görevi boyunca ilk kez büyük bir coşkuyla mezuniyet töreni yaptıklarını söyleyerek, “Şüphesiz bugünün kahramanları, bu yıl üniversitemizden mezun olan sevgili yavrularımızdır. Ancak onların kahramanlığının yanında; dişinden tırnağından artırarak, gecesini gündüzüne katarak, bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen siz aileler, anne ve babalar daha büyük kahramanlarsınız. Şüphesiz ki, evlatlarımızın yetişmesinde katkısı olan öğretim üyesi ve elemanlarımız da bu görevin kahramanları arasında yer alıyorlar” dedi.

“OLGUNLUK ÇAĞINA GELEN BİR ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDUNUZ”

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Çelik, “Türkiye’de olgunluk çağına gelmiş olan bir üniversiteden mezun olmuş bulunuyorsunuz. Artık sadece ulusal, ülke düzeyinde değil uluslar arası başarılara da imza atan, yabancı öğrenci kabul eden, yabancı öğretim üyesi kabul eden bir üniversiteden mezun bulunuyorsunuz. Bu yıl 40’a yakın ülkeden 300 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde eğitim gördü. Önümüzdeki yıl bu sayı 600’ü geçecektir. Ve 5 yıl sonra İnönü Üniversitesi’nin en az yüzde 10’u yabancı uyruklu, kardeş ülkelerden ve dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerden oluşacaktır” diye konuştu.

“TEKNOLOJİ AÇIĞINI KAPATIP, İNSANLARIN HUZURUNU TEMİN EDECEKSİNİZ”

Çelik, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, şunları söyledi: “Üniversitelerin birincil görevi eğitim ve öğretim noktasında ülkenin ve uluslar arası yarışabilen, saygınlığı olan diplomalar vermek; uluslar arası, profesyonel ve üstün başarılı meslek mensupları yetiştirmektir. Tabi bunun yanında üniversitelerin ikinci bir görevi ise araştırma yapmak, ülkenin bilim ve teknoloji açığını kapatmak ve dünya insanının başta kendi insanımız olmak üzere huzurunu ve refahını temin edecek çalışmalara imza atmaktır.”

“ÜZERİNİZDEKİ YÜK, BİZİM KUŞAKTAN DAHA FAZLA”

Çelik, Türkiye’nin dünya milletleri arasında hak ettiği yerin üzerine çıkması için herkesin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, “Sevgili öğrenciler elbette bugün mutlu olmalıyız, mutlu olmalısınız. Ancak iş, üniversitelerden mezun olmakla bitmiyor. Biz anlayış itibariyle “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmenin” bir şart olduğunu söyleyen bir medeniyet coğrafyasının insanlarıyız. Böyle bir medeniyetin mensubuyuz. Dolayısıyla bir kısmınız sadece üniversite eğitimiyle kalmayacak, yüksek lisans ve doktora yapacaksınız. Bununla birlikte daha ileri başarılara imza atacaksınız. İçinde bulunduğumuz dünyanın çok hızlı geliştiğini düşündüğümüz de geleceğin sizlerin üzerine bizim kuşaklardan daha fazla yük yükleyeceğinin farkında olmalısınız. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmamalısınız. Eğer başarılı olamazsak, eğer gelecekte bu toplumu dünya milletleri içerisinde hak ettiği yerin üzerine çıkaramazsak, bunun vebalini ve sorumluluğunu da sizler sırtınızda taşıyacaksınız” şeklinde konuştu. 

İnönü Üniversitesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılını birinci bitiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Mezunu Hatice Akpunar ise, Türkiye’nin en köklü üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hayatımızdaki önemli bir süreci, ülkemizin en saygın ve en köklü üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi’nden mezun olarak tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonraki hayatımızda ihtiyaç duyacağımız bilgileri buradan edindik. Bu bilgilerin kılavuzluğunda kendi geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere belge ve ödülleri verildi. Mezuniyeti doyasıya kutlayan öğrenciler. Müzik eşliğinde kep attılar. 

Mezuniyet törenine Vali Vasip Şahin, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, akademisyenler, öğrenci ve aileleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız