SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de Mezuniyet Töreni

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitenin uzaktan eğitimle gelecek yıl 6 bin öğrenciye eğitim vereceğini belirterek, yine üniversitenin 34 yılık geçmişinde ilk kez yabancı uyruklu lisans ve lisansüstü öğrenci kabul edeceğini söyledi.

İnönü Üniversitesi'nin 2008-2009 mezuniyet töreni, üniversite stadyumunda yapıldı. Törene Vali Vekili Engin Durmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile çok sayıda davetli, üniversitenin akademik kadrosu ve öğrenci velileri katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile çok sayıda bakan ve üniversite rektörü de kutlama mesajı gönderdi.

Öğrencilerin geçiş töreni ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Rektör Çelik, "Gerek lisans ve gerekse de lisansüstü düzeyde binlerce öğrencimize eğitim veriyoruz. Sağlıktan eğitime, ekonomiden siyasete, tarımdan bilime değin hayatta ne kadar sektör varsa bütün bu sektörler için gerekli olan vasıflı insan ihtiyacını karşılamak amacıyla binlerce gencimize eğitim veriyoruz.

Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' vecizelerinde ifade edildiği üzere fertlerin, cemiyetlerin ve devletlerin hayatına yön verecek hususların başında bilgi gelmektedir. Bütün yaşam alanlarımız bilgiyle aydınlanmalı ve bilgiden beslenmelidir. Üniversiteler bilginin derlendiği, üretildiği, geliştirildiği, öğretildiği hatta bazen uygulandığı yerlerdir. Biz İnönü Üniversitesi olarak bu bilinçle görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Omuzlarımızda taşımış olduğumuz yükün de farkındayız" dedi.

İnönü Üniversitesi'nin daha huzurlu ve güvenli hale geldiğini ifade eden Rektör Çelik, "Özellikle yıllardır ihmal edilen üniversite-şehir arasındaki ilişkileri canlandırmaya gayret ettiğimizi belirtmek isterim" diye konuştu. Gelecek yıl üniversitenin uzaktan eğitimle 6 bin öğrenciye eğitim vereceği müjdesini veren Çelik, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl eğitim-öğretim yılı içerisinde İnönü Üniversitesi, Diş Hekimliği ve Hukuk Fakültesi olmak üzere iki yeni fakülteye kavuştu. Bunlardan Diş hekimliği Fakültemiz bu yıl öğrenci alacak ve önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde de Malatya ve çevresindeki illerin acil ihtiyaçları için sağlık hizmeti vermeye başlayacaktır. Hukuk Fakültemiz ise 2010 yılında öğrenci kabul edecektir. Yeni açılan bu fakültelerimizle üniversitemizin fakülte sayısı 10 olmuştur.

Bu arada, İlahiyat Fakültemiz ise 8 yıl aradan sonra geçtiğimiz akademik yılda yeniden öğrenci alarak eğitim vermeye başladı. Bunlara ilaveten üniversitemiz iki yeni yüksekokula kavuştu. Bunlardan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 140 öğrenci alacaktır. Üniversitemizin senatosu tarafından kabul edilerek YÖK'e sunulan Yabancı Diller Yüksekokulumuza ise izin çıktığında ek kontenjanla öğrenci almayı planladık.

Yine bu yıl üniversitemiz uzaktan eğitim vermeye başlayacak. Geçtiğimiz hafta YÖK Üst Kurulu bu talebimizi kabul etti. Özellikle sağlık alanında önümüzdeki yıl yaklaşık 6 bin öğrenciye uzaktan eğitimle lisans tamamlama eğitimi verilecek. Bu girişimimiz birkaç yıl sonra üniversitemizi elektronik üniversite eğitimi (e-İnönü) veren bir üniversite hüviyetine kavuşturacaktır.

Bu süreçte Mühendislik Fakültemizde Bilgisayar ve İnşaat Mühendisliği bölümleri, Eğitim Fakültemizde Özel Eğitim, Fen Edebiyat Fakültesi'nde Felsefe, İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler ve Maliye bölümlerini açtık. Ayrıca yüksek okullarımızda açtığımız yeni birçok programa da önümüzdeki akademik yılda öğrenci alacağız. Malatya ve diğer komşu illerimiz için gerekliliği, her türlü tartışmanın dışında olan Sürekli Eğitim Merkezi, Üstün Zekalı Çocuklar Eğitim ve Uygulama Merkezi, Engelli Çocuklar Uygulama Merkezi gibi yeni merkezlerimizin kuruluş işlemleri tamamlandı. Önümüzdeki akademik yılda bu merkezlerimiz hizmet vermeye başlayacak.

Mevcut 3 enstitümüze ilaveten dördüncüsü olarak Eğitim Bilimleri Enstitümüzün kuruluşu tamamlanmak üzeredir. Bu enstitümüzle İnönü Üniversitesi daha çok tezsiz yüksek lisans öğrencisi kabul edecektir. Avrupa Birliği Projesi ile Malatya Meslek Yüksekokulumuza 500 bin euroluk kaynak sağlanarak, 1 internet merkezi ve 7 ayrı bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Ayrıca makine programına Malatya sanayisinin ihtiyacı olan ölçülerde CNC tipi 7 tezgah satın alındı.

Darende ve Kale ilçelerimizde birer Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu ve Kale'de bir Su Sporları Merkezi kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

İnönü Üniversitesi'nin 34 yıllık geçmişinde ilk kez yabancı uyruklu lisans ve lisansüstü öğrenci kabul edeceğini ve bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirten Rektör Cemil Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne son 11 ayda 35 yeni öğretim üyesi kazandırıldığını bildirdi.

Çelik, "Yaklaşık 18 bin olan öğrenci sayımız yeni açılan fakülte, bölüm ve programlarla önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 26 bini bulmuş olacak. Geçtiğimiz akademik yılın başında 400 olan öğretim üyesi sayısı bugün 490 oldu. Bu sayıların önümüzdeki yıllarda hızla artacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Rektör Çelik, "Daha iyi bir gelecek, daha müreffeh ve daha gelişmiş bir Türkiye için kendini sürekli yenileyen bireyler olmalısınız. Yaşadığınız çağ bir bakıma hız çağıdır. Girişimci ve yenilikçi olmanızı gerekli kılmaktadır" dedi.

Törende 2008-2009 akademik yılında birinci olan Eğitim Fakültesi mezunu Tuğba Demirci, ikinci olan Tıp Fakültesi mezunu Ersan Esin Demirel ve üçüncü olan Tıp Fakültesi mezunu Seda Soyak'a plaket ve ödül verildi.

Fakülte ve yüksekokul birincilerine de fakülte dekanları ve yüksekokul müdürlerince plaketlerinin verildiği törende öğrenciler toplu halde keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin mezun olduğu tören, konserle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız