SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'de Nevruz Kutlaması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:32
İnönü'de Nevruz Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen Nevruz bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler ile akademisyenler el ele tutuşup halay çekerek, bayramı doyasıya kutladı.

Üniversitedeki Nevruz kutlamaları, Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda verilen 'Nevruz' konulu konferansla başladı.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Namlı verdiği konferansta, Nevruz'un kültürel unsurlardan birisi olduğunu ifade etti.

Geniş Asya coğrafyasında yaşayan toplumların kimlik inşasında Nevruz'un birleştirici gücü olduğuna dikkat çeken Namlı, Nevruz'un bütün Türk dünyasında ortak bir kültür değeri olduğunu kaydetti.

Namlı, "Nevruz, Anadolu'da ortak inanç ve heyecanlarla yüzyıllardır kutlanıyor. Özellikle İslamiyet öncesi Türk kültüründe bahar bayramı yapılarak, kıştan sonra canlanan doğanın sevinçle karşılandığını ve şenlikler düzenlendiğini biliyoruz" dedi. 

Konferans sonrası Nevruz ile ilgili düzenlenen resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Şiir dalında birinci olan Hayati Şahin'in ödülünü Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, resim dalında birinci olan Fahrettin Kaya'nın ödülünü ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay takdim etti. 

Nevruz etkinlikleri Mudanya Meydanı'nda devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve ESOB Başkanı Şevket Keskin, Nevruz ateşini yaktı. Protokol üyeleri ile öğrenciler Nevruz ateşinin üzerinden hoplayarak, boyalı yumurtaları tokuşturdular.

Nevruz etkinliği, akademisyen ve öğrencilerin Nevruz ateşinin etrafında halay çekmelerinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız