SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TIR'da Yakalanan FETÖ'cü İnönü'de Yrd.Doç" İddiası..

0
Güncellendi - 2016-10-20 01:59:01
A- A+ PAYLAŞ

  • Edirne'de TIR dorsesinde yurt dışına kaçmak isterken yakalanan 7 FETÖ'cüden birinin İnönü Üniversitesi'nde görevli yardımcı doçent olduğu öne sürüldü..

FETÖ/PDY'den ihraç edilen ve TIR dorsesinde Burgaristan'a kaçmak isterken yakalanan 7 kişiden biri olan yardımcı doçentin, İnönü Üniversitesi'nde görevli yapmış olduğu öne sürülürken, üniversite bu iddiayı yalanladı.

ihlas Haber Ajansı(iha)'nın, TIR dorsesinde yakalanan şahıslarla ilgili olarak Edirne mahreçli olarak abonelerine duyurduğu, yakalanan 7 şüpheliden birinin de İnönü Üniversitesi'nde görevli Yard.Doç.Dr. Yunus Hayri Y. olduğu öne sürüldü.

iha'nın 18 Ekim Salı günü saat 17.28'de bülteninde yer verdiği haber şöyle:

"FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 7 kişi, Bulgaristan'dan Romanya'ya kaçmaya çalışırken TIR dorsesinde yakalandı. 7 şüpheliden 2’si Edirne Adliyesine sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan TIR dorsesinde, Bulgaristan’dan Romanya'ya kaçmak isterken Bulgar gümrük ve polis ekiplerince yapılan aramada yakalanan 7 şüpheli, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye iade edildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 7 FETÖ/PDY şüphelisini teslim alırken kimlik tespiti yapılan şüphelilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğündeki görevlerinden ihraç edilen komiser Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Kocaeli'de görevli komiser Uğur S., Malatya İsmet İnönü Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., kapatılan Zaman Gazetesi'nin Osmaniye eski muhabiri Fethi A., Burdur Yunus Emre Ortaokulu'nun görevinden ihraç edilen Fen Bilgisi öğretmeni Soner Ö. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. olduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Fethi A. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. mahkemeye, diğer 5 ismin ise illerine sevk edildiği belirtildi.

Türk TIR sürücüsünün de tutuklandığı bildirildi."

REKTÖR YALANLADI..

Bu arada, yakalanan şahıslardan Yrd.Doç.Dr. Yunus Hayri Y.'nin İnönü Üniversitesi'nde görevli olduğuna ilişkin iddia İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay tarafından yalanlandı.

Prof.Dr. Kızılay, üniversite bünyesindeki fakülte ve yüksek okullarda bu isimde bir öğretim üyesinin bulunmadığını, FETÖ/PDY'den dolayı ihraç edilen öğretim üyeleri arasında da böyle bir ismin olmadığını söyledi.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız