SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'den 4 Bin 700 Mezun

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde 2010 – 2011  dönemi mezuniyet töreni yapıldı. Tören İnönü Üniversitesi Yerleşkesi’ndeki Futbol Sahası’nda  yapıldı.

Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muzaffer Sayın, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, öğrenci ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerimizin selamlama yürüyüşünden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde ilk konuşmayı 2010-2011 eğitim-öğretim yılı üniversite birincisi olarak mezun olan  Eğitim Fakültesi öğrencisi Tuba Doğanşahin yaptı.

Doğanşahin ,  “Öncelikle bu kürsüde sizlere hitap etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bugün hayatımızın bir parçasını acı tatlı anılarla kapatıyoruz ve diğer parçasını yeni beklentiler ve umutla açıyoruz. Geriye dönüp baktığımda üniversitemin bana çok şeyler kattığını görüyorum. Her şeyden önce başarının zorlu bir yol olduğu ve verilen emeklerin muhakkak bir karşılığının olduğunu öğrendim. Bugün tüm arkadaşlarım ve ben emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğu içerisindeyiz. Başlangıçlar her zaman güzeldir bitişler ise zordur. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu ayrılıklar ise acıdır. Şimdi nice güzel anıların eşliğinde gururlu ve bir o kadarda hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz. Bayrağı yeni gelecek arkadaşlarımıza teslim ediyoruz.” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında,  “Bugünün kahramanları bu öğrencilerimizi yetiştiren değerli ebeveynler ve ailelerdir. İkinci kahramanları ise onların emeklerini boşa çıkarmadan okullarını alınlarının teri ile bitiren ve meslek hayatına atılacak olan sevgili gençlerimizdir. Dolayısı ile hem ailelerini hem de öğrencilerimizi Üniversite Rektörü olarak tekrar tebrik ediyorum ve hayatta hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Çelik konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

 “İnönü Üniversitesi bugün Türkiye’nin birinci sınıf üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bugün yaklaşık olarak önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan öğrencilerimizin sayısı 2011 yılı için yaklaşık 5 bin civarındadır. Önümüzdeki yıllarda mezun edeceğimiz öğrenci sayılarımız yedi bin,  bir sonraki yıl muhtemelen on bin olacaktır.

İnönü Üniversitesi 2011-2012 yılı itibari ile yaklaşık 30 bin öğrenciye sahip olan bir üniversite haline dönüşecektir. Sevgili gençlerimize şunu ifade etmek istiyorum: Gün geçtikçe değeri ve kalitesi artan, itibarı artan bir üniversiteden mezun olduğunuzu unutmayın. Diğer ikinci önerim ise öğrencilerimizin mezun oldukları fakültelerine sahip çıkmalarıdır. Mezunlarımızın dernek kurarak fakülteleri ve üniversiteleri ile yaşam boyu irtibatlarını, münasebetlerini kesmemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü medeni ülkelerin üniversite mezunları aynı zamanda o üniversitelerin yaşamasında ve yaşatılmasında maddi ve manevi önemli katkı sağlamaktadırlar. Bu âdetin, bu anlayışın Türkiye üniversitelerinde de yaygınlaşması gerektiğine inanmaktayım. Türkiye üniversitelerine mezunlarının sahip çıkmasının bir gelişme göstergesi olduğuna işaret etmek istiyorum.

Sevgili veliler; gençlerimiz Türkiye’nin en huzurlu ve barış ortamının olduğu bir üniversiteden mezun oldular ve bundan sonrada bu üniversite, huzur barış ve kardeşlik ortamı içerisinde eğitim ve öğretim hizmetini vermeye devam edecektir. Üniversitemiz, toplumun her alandaki ihtiyacına sadece mezun ettiği kaliteli mezunları ile değil, bilimde, teknikte ve sosyal konularda da problemlerini çözmeye çalışacaktır. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, ülkemize hayırlı evlat olarak, hayırlı insanlar olarak hizmet yapmalarını diliyorum.”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise  mezuniyet törenindeki  “Sizlerin yetişmesinde ülkemizin geleceğe katkı bulunma noktasına taşıyan başta aileleriniz olmak üzere bütün hürmetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğine yön verecek hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Buradan mezun olan gençlerden inşallah başbakan, bakan, milletvekili, rektör, çıkar. Gelecek yaşamınızda üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2010-2011 eğitim-öğretim yılını mezunlarından   Fakültelerinde  ve Yüksekokullarda  derece alanlara, ödülleri verildi.

Ardından mezun öğrenciler, birlikte kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadılar. Dört yılı birlikte geçirdiği arkadaşlarından ayrılmanın hüznüyle zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı törenlerde renkli görüntüler izlendi.

Mezuniyet töreni havai fişek gösterisinin ardından konser ile sona erdi.

13 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksek Okulu ve Devlet Konservatuarı bulunduran İnönü Üniversitesi’nde  2010-2011 eğitim öğretim yılında 4 bin 700 öğrencinin mezun olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız