SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'lere Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da yaşayan Malatya eski Valisi Mustafa Yıldırım ile bir grup Malatyalı, heyet olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan, Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşlarından, büyük devlet adamı ve asker, hemşehrimiz merhum İsmet İnönü’nün, aynı zamanda İnönü Vakfı’nın başkanı olan kızı Özden Toker’i, Pembe Köşk’te ziyaret ettiler.

Malatya eski Valisi, Anayasa Mahkemesi üyeliğinden emekli Mustafa Yıldırım, İsmet İnönü ile birlikte siyaset yapmış Malatya Milletvekillerinden Ahmet Fırat’ın kızı Danıştay 4. Daire Başkanı Engin Kumrulu, Emekli Tuğamiral Abdullah Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdür Yrd. Sıdıka Kuşanaç, Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Türkan Altuğ, Malatya Gelişim Platformu İcra Kurulu Başkanı Necdet Bolcal ve ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ali Çelik’in katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette, genellikle İsmet İnönü’nün Malatya’ya geliş gidişleri ve ailesinin Malatya’daki yaşamı üzerine sohbet edildi.

Heyette bulunanlarla tek tek ilgilenen Özden TOKER, ayrıca ODTܒdeki Malatyalı öğrenci ve mezunların örgütlenmesine dikkat çekerek, özellikle üniversite öğrencilerinin İnönü Vakfı’na olan ilgisini artırmak için çeşitli illere geziler düzenlediklerini, vakıf olarak gençlere her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Heyette bulunanlar İnönü Vakfı’nın çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, Özden Toker’e misafirperverliğinden dolayı edip, düzenlenecek bir Malatyalılar etkinliğinde görüşmek üzere Pembe Köşk’ten ayrıldılar.

İsmet İnönü'nün anısını yaşatmak; ondan kalan belge ve eşyaları toplayıp korumak, araştırmacıların yararlanacakları duruma getirmek ve bunları gelecek nesillere aktarmak amacıyla 22 Şubat 1983'te kurulan İnönü Vakfı; Malatyalı olan İnönü ailesi tarafından yönetiliyor.

Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi, senede iki defa ziyarete açılıyor. Bu yıl 20 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında ve 31 Ekim-10 Kasım 2011 tarihleri arasında ziyaretçilere açılarak gelecek nesillerin, milli mücadele dönemi kahramanlarından olan, İsmet İnönü’yü yakından tanıyabilmeleri hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız