SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'lü Başbakan!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin sayfasındaki "mezunlar" bölümünde yeralan mesajlardan birine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1979'da bu fakülteden mezun olmuş.

Tabi gerçek böyle değil. Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan, o zamanki adı İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olan, bugün Marmara Üniversitesi'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adıyla eğitim- öğretimi sürdüren fakültenin mezunu. Hatta geçenlerde, Marmara Üniversitesi'nin rektörü Prof.Dr. Necla Pur, Başbakanın bu fakülteyi "orta" derece ile bitirdiğini bir röportajında belirtiliyordu.

Gelelim, Başbakan'ın İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "mezunlar" bölümündeki kaydına.. Anlaşılan birisi, dalga geçmiş ve "Tayyip Erdoğan 1979 mezunu" ve "işi: Başbakan" olarak bu sayfaya bir mesaj atmış. Mesajların "onaya" tabi olduğu bu sayfada, son günlerde atılan birçok mesaj onay almadığı için yayına giremezken, editörün dikkatsizliği (!) Başbakan mesajının yayınlanmasına yolaçmış.

İnönü Üniversitesi'nin resmi internet sitesinin "Akademik Birimler" bölümünden "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi"ni tıklayıp, çıkan sayfada da "mezunlar" bölümünü getirdiğinizde, 6 Aralık 2008 günü saat 20.37'de yayına verildiği anlaşılan mesajla karşılaşıyorsunuz.

Şakacı Tayyip Erdoğan (!) mesajında, arkadaşları Abdullah ve Bülent'i de unutmamış. Muhtemelen kastettikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bülent Arınç.

O mesaj aynen şöyle:

"06/12/08 20:37
tayyip erdoğan 1979 mezunu
Oturduğu yer: ankara
İşi: BAŞBAKAN

merhaba arkadaşlar bende 1979 kamu mezunuyum. ESKİ arkadaşlarımı chok özledim abdullah- bülent sizleri chok özledim:D:D:
power by
m.değirmenci"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız