SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü'nün Politikası Engelledi"

0
Güncellendi - 2016-02-25 01:42:19
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ve İnönü Vakfı tarafından “İkinci Dünya Savaşı ve Sonrasında Türkiye”  başlıklı konferans yapıldı.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Akif Demirer’in sunduğu konferans, Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında Türkiye’nin karşı karşıya geldiği sorunlar ve o sorunlara karşın muhatap ülkelerle gerçekleştirilen diplomatik girişimlerin anlatıldığı konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Mehmet Akif Demirer, o günkü şartların ülkemizi çok yorduğunu ve müttefikimiz olan birçok ülkenin bizi yalnız bıraktığını söyledi.

Dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün sürdürdüğü başarılı diplomatik faaliyetler neticesinde Türkiye’nin yeni bir savaşa girmesinin engellendiğini ve başka güçler tarafından ülke topraklarının savaş alanı olarak kullanılmasına da fırsat verilmediğini vurgulayan Demirer, Türkiye’nin savaşa girmeyerek tüm Avrupa ülkelerini de korumuş olduğunu ifade etti. Bu konulardaki haklılığımızın savunulması noktasında ülkemizin yetersiz kaldığını ve böyle olmaktan mutlaka kurtulmak gerektiğinin altını çizen Demirer, İkinci Dünya Savaşı sürecinde yaşanan soğuk savaşın da ülkemiz üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Konferansın sonunda dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Araştırmacı-Yazar Mehmet Akif Demirer’e, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından plâket ve hediye paketi verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız