SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'nün Fair Play Ödüllü Hocası

0
Güncellendi - 2016-10-15 03:18:31
İnönü'nün Fair Play Ödüllü Hocası
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından dağıtılan 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin sahiplerinden birisi de Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel.

Sportif Tanıtım Dalında Kutlama Mektubu'na layık görülen temel,  2010 yılında beden eğitimi öğretmeni Pervin Avşar ile birlikte 'İlköğretim Beden Eğitimi Dersi (1-8. sınıflar) Öğretmen Kılavuz Kitabı'nı yazdı.

KİTAP 400 BİN ADET BASILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 400 bin adet basılan ve okullara dağıtılan kitap, 1 ve 8. sınıf beden eğitim öğretmenlerine beden eğitimi derslerinde ne yapmaları gerektiğini anlatıyor.

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel, “2001-2004 yılları arasında Tokat’ta görev yaptım ardından Ankara’ya tayin oldum. 2004 yılından 2006 yılına kadar Ankara’da çeşitli okullarda çalıştıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nde program yazarı, ders kitabı yazarı ve Projeler Şubesi’nde proje yöneticisi olarak çalıştım. 2012 yılından itibaren de Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğretim üyesi olarak çalışıyorum” dedi.

YAZDIĞI KİTAPLA FAİR PLAY’E DESTEK VERDİ

Temel, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play ödüllerine layık görüldüğünü kaydederek, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalıştığım yıllar içerisinde okullarda kullanılmak üzere beden eğitimi öğretmenleri için kılavuz kitabı yazmıştım. Bu kılavuz kitabı içerisinde farklı ders içerikleri öğretmenlerin kullanması için hazırlanmıştı. Bu içerilerden bir tanesi Fair Play ile alakalıydı, bu içerikte yıllar önce bir kız öğrencimizin yaptığı güzel bir davranışın ödüllendirilmesi ve bunun kendisine Dünya Fair Play ödülü olarak kendisine sunulması söz konusuydu. Bende buradan hareketle okullarımızda Fair Play’in yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, çocuklara ve gençlere öğretilmesiyle ilgili bir ders içeriğinde bunu kullanmıştım. Burada kullandığım materyallerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilerek, tüm Türkiye’deki okullarda bunun kullanılması sağlanmıştı. Materyal içerisinde öğrencilerin Fair Play çalışmalarını kendi okullarında yapmaları tavsiye edildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de Fair Play’e verdiğim bu destekten dolayı ödüle layık gördüler.”

“KİTAPTA, BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE FARKLI İÇERİKLER SUNULUYOR”

Kitapta, beden eğitimi öğretmenlerine farklı içeriklerin sunulduğuna dikkat çeken Temel, “Eğitim ortamlarında materyallerin hazırlanmasının öğretmenlere büyük kolaylık sağladığına dikkat çeken Temel, “Bu kitabın öğretmenlerin öğretmenlik yeteneklerinin geliştirilmesi, derslerinin içeriğini zenginleştirmesi açısından çok büyük bir önemi var. Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılından itibaren tüm dersler için öğretmen kılavuz kitapları, dersler için yardımcı araçlar ve öğrenci kitapları da hazırlamaktadır. Beden eğitimi için hazırladığımız bu kitapta da hem beden eğitimi öğretmenlerine hem de beden eğitimini yürütmekle yükümlü olan diğer branş öğretmenleriyle, sınıf öğretmenlerine yönelik ders içerik örnekleri sunuldu. Tabi ki içerik örneklerinin sunulması demek; öğretmenlerin farklı, değişik, çocukların hem fiziksel aktivitelere katılımlarını arttıracak hem bunu hayat boyu devam ettirmelerine olanak sağlayacak içeriklerle tanışma imkanı oluşturdu. O tarihten bu yana da kılavuz kitapla işlenen derslerde de, dersin veriminin, içeriğinin daha zengin bir şekilde gerçekleşmesine bir aracılık ettiğini düşünüyorum. Kitapta farklı içerikler sunuluyor. Türkiye’de daha önce beden eğitimi dersinde alışılmamış, pek uygulanmamış ama dünyada örnekleri bulunan içeriklerden oluşuyor. Öğretmenlerin bu içeriklerle tanışmasının dersin zenginliği açısından çok büyük bir faydası var” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İbrahim (7 yıl önce)
    Güzel bir çalışma yapmış.Ellerinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla