SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü'nün Lafına Sarıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:29
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir’e yaptığı ziyarette “Bazı AKP’liler  ‘CHP   Büyükşehre karşıydı  şimdi hangi  yüzle  gidip oy  isteyecekler’  diyorlar.  Büyükşehre  karşı olduğumuzu  ispat  etsinler ben bugün  milletvekilliğinden istifa  ederim.”dedi. Ağbaba, Tayyip Erdoğan’ın  meydan  meydan gezip  İnönü’ye laf söylediğini belirterek “katıldığı bir TV  programında  kadere bak ki  İsmet İnönü’nün  lafına  sarıldı” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Belediye Başkanı İbrahim Karaman, İlçe Başkanı Mahmut Değirmenci ve il - ilçe yöneticileriyle beraber  Doğanşehir Merkezi, Polat, Fındıkköy,Çavuşlu,Yolkoru,Sürgü,Kurucaova, Güzelköy, Savaklı,Hudut,Topraktepe Erkenek ve Reşadiye'yi ziyaret etti.

Doğanşehir Belediye  Başkanı ve başkan adayı  İbrahim Karaman yaptığı konuşmada “Birileri  ileri  demokrasiden bahsediyor.İleri demokrasilerde  bir beldede değişiklik yapılacaksa   önce  o  yörede yaşayan  insanlara  sorulur. Görüşleri  alınır. Fakat  burada böyle   bir  şey  sorulmadı  sizlere.  Doğanşehir’in altı beldesi 27 köyü  83 mezrası var.  Biz kapanan  tüm beldelere hizmet  götüreceğiz.”dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir Seçim Bürosunda yaptığı konuşmada, “Daha önce olduğu gibi bundan sonra da hiçbir köy ayrımı yapmadan her yere eşit hizmet götüreceğiz. Örencik’ten Erkenek’e, Çığlık’tan Polat’a heryere hak ettiği hizmeti götüreceğiz.” Dedi.

MİLLETVEKİLİNE, İL BAŞKANINA YALAN YAKIŞMAZ

“AKP Milletvekilleri seçim propagandaların da AKP’ye  oy verirseniz  hizmet ve para daha çok  gelir” dediklerini belirten Ağbaba “Bu külliyen yalan. Bir  siyasetçiye, milletvekiline, il başkanına  yalan yakışmaz. Yalan  söylüyorlar. Bu yalanlara  inanmayın. Biz  şimdi herkese daha iyi  hizmet  edeceğimizi  söylüyoruz. Çünkü  bizim partimiz,  bizim  partimizin belediye  başkanları gelen  ödeneği kendisi için değil halk  için kullanacak, çalmayacak çırpmayacak.”ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK USTA' DEDİKLERİ NELERLE UĞRAŞIYORMUŞ

“17 Aralık’tan sonra  Türkiye  artık  eski  Türkiye  değil. Malatya  eski Malatya olmayacak” cümleleriyle konuşmasına devam eden Ağbaba, “17 Aralık’ta şimdiye  kadar dini  siyasete  alet  eden ve  dini  sadece kendi çıkarı için kullanan insanların  samimiyetsizlikleri  bir kez daha ortaya çıktı. 17 Aralık’la birlikte  para  kasaları ayakkabı kutuları rüşvet pazarlıkları ortaya çıktı. Büyük usta  dedikleri ustanın  bize Türkiye  meseleleriyle uğraştığı söylüyorlardı. Oysa  yolsuzlukla yapılan Urla’daki villalardan, Tv programında nelerin konuşulacağına gazetede neyin haber olacağına  karar veriyormuş. 17 Aralık sabahı da  asıl ustalığını  göstererek Bir milyar  doları  sakladıkları evdeki oğluna  paraları  sıfırla talimatı veriyor. Doğanşehir’in hepsi  bir   araya gelse bir milyar  doları  çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.

87 YILLIK POLAT BELDESİ KAPATILDI

Veli  Ağbaba,  Polat Beldesi’nde  yaptığı konuşma ise “Polat’ın 1927 yılında  kurulduğunu ve  Malatya’nın  en eski belediyelerinden olduğunu belirterek kurulduğu  günden beri belediyeye  hizmet  etmiş başkanların  teker teker  isimlerini  anarak teşekkür etti.  Cumhuriyet ile  neredeyse yaşıt olan  87 yıllık  Polat’ı kapatırken bizim  dışımızda kimse karşı çıkmadı kimse sormadı . Biz  buraya geldik  beldede yaşayanlara  sorduk.  Yüzde  doksanın  üzerinde  kapatılmasın  diye  görüşlerini ilettiler. Biz  de bu  TBMM’de dile getirdik. Bazı AKP’liler  ‘CHP   Büyükşehre karşıydı  şimdi hangi  yüzle  gidip oy  isteyecekler’  diyorlar.  Büyük şehre  karşı olduğumuzu  ispat  etsinler ben bugün  milletvekilliğinden istifa  ederim. Biz Polat Belediye’sinin  tabelasını  indirmeyeceğiz. Bayrağı  dalgalandıracağız Huzurlarınıza buna  söz veriyorum.” Dedi.

İNÖNÜ’NÜN LAFINA SARILDI

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Sürgü Beldesi’nde yaptığı konuşmada  “Başbakan meydan  meydan gezip  İnönü’ye laf söylüyor. Önceki gün akşam katıldığı bir TV  programında  kadere bak ki  İsmet İnönü’nün  lafına  sarıldı.  ‘Bir ülkede  namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ Bu  İsmet İnönü’nün lafı. Bu anlayışı her yerde  söylemeliyiz.  Kusura bakmasınlar  ayakkabı kutularından   çıkan para kendi  paraları  değil.O paralar yoksulun parası.Doğanşehirlilerin  parası. Karşımız da yavuz  hırsız var. Ancak  sonuna kadar  mücadele  edeceğiz. Paramızı kimseye  yedirmeyeceğiz.”dedi.

ERKENEK’İN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİK

Ağbaba, Erkenek’te yaptığı konuşmada  “Tünel nedeniyle bahçeleriniz tarlalarınız istimlak  edildi. Paranızı alamadınız. Bunu duyup hemen gündeme getirdim. Erkenek’te  sağlıkla ilgili  sıkıntılar yaşadığınızı  söylediniz, ‘hafta sonu  dişimiz ağrımasın diye dua ediyoruz’ dediniz. Bunu  TBMM’de gündeme getirdik. Sorunların çözümü  için uğraştık. Çünkü  biz  seçim afişlerimizde yazdığı  gibi Türkiye’nin  birleştirici  gücüyüz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız