SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü'ye Laf Etme, Çarpılırsın!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:58:50
A- A+ PAYLAŞ

Yerel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ve parti yöneticileri, Malatya’nın Yazıhan ilçesine bağlı köyleri ziyaret ettiler. 

Yazıhan’ın Dedekargın, Tecirli, Sürür, Durucasu, Etigen, Bereketli, Mısırdere, Başpınar, Hamidiye, Ansır, Çivril köyleri ve Fethiye beldesini ziyaret eden CHP’liler, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ve CHP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Seyfi Sofu’ya destek istediler. 

Köy ziyaretlerinde, Yazıhan halkından destek isteyen CHP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Seyfi Sofu, iki dönem muhtarlık ve bir dönem belediye başkanlığı deneyimi olduğunu belirterek, Yazıhan’ın tamamına hizmet vermek için aday olduğunu söyledi. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci ise yaptığı konuşmada, projelerini anlatarak, “Ben nereye aday olduğunu bilen bir kardeşinizim. İlçeler ve köyler için projesi olan tek büyükşehir belediye başkan adayı benim. Bugüne kadar 200’ü aşkın köy gezdim. Sorunlarınızı biliyorum. Altyapı, yol ve su sorunlarınız var. Ama daha da önemlisi kayısının para etmemesi sorunu var. Hiçbirinizin kayısısı para etmiyor” diyerek, kayısı sorununun çözümü için geliştirdiği projelere değindi. 

MALATYA’NIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BAŞBAKAN MI?

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın Malatya’nın sorunlarını ve projelerini anlatmak yerine sadece başbakanı anlattığını belirten CHP’li Hakan İnci, “Başbakan, başbakanlık mı yapacak, yoksa Malatya’ya büyükşehir adayı mı, biz bunu anlayamadık. Hiçbir projeleri yok. Ne yapacaklarını anlatmıyorlar. Bir tek başbakana sahip çıkın diyorlar, başbakanı anlatıyorlar. Ama ben Sayın Çakır’ın proje yapmasını da istemiyorum. Bakın, trambüs diye bir proje yaptı, Malatya’nın 71 milyonu, eski parayla 71 trilyonu çöpe gitti. Bu parayla yaklaşık olarak 350 köyün altyapı sorununu çözebilirdi” ifadelerini kaydetti. 

“İNSANCA YAŞATMAK İÇİN GELİYORUM”

Seçim çalışmalarına başladığı dört ay önce kamuoyunda CHP’nin seçimi kazanamayacağı gibi bir söylemin olduğunu belirten Hakan İnci, “Ama şu anda ‘Bu sefer galiba CHP kazanacak’ diyorlar. Ben de diyorum ki galiba değil, bu sefer kesin CHP kazanacak” dedi. CHP’li İnci, “Benim Malatya halkına en büyük vaadim şu: Ben insan odaklı projelerle geliyorum. İnsanca yaşatmak için geliyorum. Başka da bir derdim yok. Arkamızda kimse de yok. Kimselerle arsa pazarlığı da yok. Kimseden emir de almayacağız. Bizim emir alacağımız tek bir yer var, o da Malatya halkıdır” diye konuştu. 

AĞBABA: “YAZIHAN’IN KURUMLARI KAPATILDI”

Yazıhan’ın sorunlarına değinerek konuşmasına başlayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise başta Yazıhan Adliyesi’nin kapatılması olmak üzere ilçenin sorunlarını dile getirerek, “AKP, Yazıhan’a hiçbir şey vermediği gibi olan kurumlarımızı da kapattı. Yazıhan, Malatya’nın en verimli ovası, siz Yazıhanlılar da çalışkansınız. Peki, hak ettiğinizi alabiliyor musunuz? Gün geçtikçe Yazıhanlı fakirleşiyor, AKP’ye oy verenler de fakirleşiyor. Ama zenginleşen bir kesim var, kendi evlatları, kendi çocukları” dedi. 

Belediyeciliği AKP’den çok daha iyi bildiklerini kaydeden Ağbaba, ayrım yapmadan herkesin belediyesi olacaklarını, herkese eşit mesafede yaklaşacaklarını vurguladı. 

“AKP’NİN MASKESİ DÜŞTÜ”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından AKP’nin maskesinin düştüğüne dikkat çekerek, “Artık savunacakları hiçbir şey yok. Şimdiye kadar bazıları özellikle mücahitlik yaptılar. Ama şimdi onların konumuna bakıyorsunuz ve acıyorsunuz. Bazı Malatya milletvekilleri için söylüyorum bunları. Dün kendi inancı için kavga edenler, bugün maalesef hırsızları savunmak durumunda kalıyorlar” şeklinde konuştu. 

“BİR İNÖNÜ’NÜN ÇOCUKLARINA BAKIN, BİR DE BAŞBAKANIN”

Türkiye’de büyük bir yolsuzluk olduğuna vurgu yapan Ağbaba, o kadar hırsızlık ve yolsuzluğa rağmen başbakanın CHP’yi suçladığını anlatarak, şöyle devam etti: “İsmet İnönü’ye laf söylüyor. İnönü ile başbakanı isterseniz bir karşılaştıralım. İsmet İnönü’nün çocuklarına bir bakın, bir de başbakanın çocuklarına bakın. İsmet İnönü birçok şeyle anılır. Denebilir ki ulusal kurtuluş savaşının kahramanlarından, Türkiye’yi ikinci dünya savaşına sokmayan insan. O dönemde Türkiye çok yokluk çekmiş deyip eleştirebilirsiniz de İnönü’yü. Ama elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin: İnönü hiç hırsızlarla yan yana gelmiş midir? Hayır. Peki İsmet İnönü’nün hiçbir çocuğunun hırsızlıkla, yolsuzlukla ismi anılmış mıdır? Anılmamıştır. Şimdi İnönü ile kendisini karşılaştırıyor, İnönü’ye laf söylüyor. İnönü’ye laf söyleme çarpılırsın.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız