SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'ye Mezarı Başında Anma

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:04:22
İnönü'ye Mezarı Başında Anma
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, İnönü’nün ölümünün 40. yılında Anıtkabir’deki anma etkinliğine katıldı. İnci, “Bugünkü Türkiye’ye baktığımızda İnönü’nün ne kadar büyük bir lider olduğunu daha iyi anlıyoruz” dedi. 

İkinci Cumhurbaşkanı hemşehrimiz İsmet İnönü, ölümünün 40. yıldönümünde Anıtkabir’deki kabri başında anıldı. İnönü’yü anma törenine Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İnönü’nün kızı Özden Toker, torunları ve aralarında Malatya’dan gelen vatandaşların da bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı. 

Törene katılan heyet, önce Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından ise İnönü’nün kabrine geçerek, burada da saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ise mozoleye çelenkler konuldu. 

İNCİ: ADI TEMİZ, HATIRASI AZİZ 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci de tören için Ankara’ya geldi. Anma etkinliğine katılan CHP’li Hakan İnci, İnönü’nün hem Türkiye için hem de Malatya için büyük bir değer olduğunu belirterek, “Malatya’mızın gurur duyduğu insanlardan biri olan ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü anma etkinliklerine katılmak için Ankara’ya geldim. İnönü, Malatya’daki anıtında yazdığı gibi ‘adı temiz, hatırası aziz kalan’ bir devlet adamıdır. Bugünkü Türkiye’ye baktığımızda İnönü’nün ne kadar büyük bir lider olduğunu daha iyi anlıyoruz” diye konuştu. 

Hakan İnci, anma töreninin ardından eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın ile yerel yönetimler konusunda sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız