SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnönü'ye Yanlış Yaptım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:29
A- A+ PAYLAŞ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “İnönü’ye karşı yanlışlık yaptım. Gittim özür diledim vefatından önce helallik aldım. Ben de İnönü gibi bir adamı bıraktım gittim Baykal’ı destekledim” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, www.kadinelisiyaset.com tarafından her ay düzenlenen “Kahve Bahane, Siyasi Sohbetler Şahane” buluşmalarında İstanbul’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarında görev alan kadınlarla bir araya geldi. Siyasi hayatında yaptığı mücadelelere değinen Mustafa Sarıgül, “Demokrasilerde güç halkın gücüdür. Benim de iki tane gücüm var. Hakka inanıyorum halkımıza da sonuna kadar güveniyorum. Genel başkanlık mücadelesini 99 oyla kaybettim. Deniz beye verilen 99 oy bana verilse idi ben bu gün söke söke, fırtına gibi düşüncelerimi iktidara taşımıştım. Genel başkanlığı seçiminden sonra bana her türlü zulüm yapıldı ertesin gün beni partiden ihraç ettiler. Mahkemeye gittim döndüm geldim tekrar ihraç ettiler. Şimdi soruyorum benim suçum neydi? Beni niçin ihraç ettiler demokrasi dedim. Barış dedim. Özgürlük dedim. 25 yıldır beyefendi genel başkansınız koltuğunuzu koruyorsunuz, ben laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini koruyacağım dedim. Genel başkanlık yeri zaman tüketme yeri değil hizmet üretme yeri dedim ve beni 4 defa ihraç etti hala o ihraç kararı öyle duruyor. Soruyorum size benim suçum neydi? Fatmagül’ün suçu neydi?” diye konuştu.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) eski Genel Başkanı Erdal İnönü’den zarafet ve demokrasiyi öğrendiğini söyleyen Sarıgül, “İnönü’ye karşı yanlışlık yaptım. Gittim özür diledim vefatından önce helallik aldım. Ben de İnönü gibi bir adamı bıraktım gittim Baykal’ı destekledim” şeklinde konuştu.

Kadınların seçimlerle ilgili sorusuna ser verip sır vermeden yanıt veren Sarıgül, “Mustafa Sarıgül’ün iki tercihi vardır. Ya toza dumana karışırsınız, ya da tozu dumana katarsınız. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının görevi tozu dumana katmaktır. Benim bu saten sonra iki tane amacı var birincisi ulusal bayrağımızı en yükseğe çıkarmak, ikincisi düşüncelerimizin bayrağını en yükseğe çıkarmak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız