SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'yü Unuttu!

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya ziyareti kapsamında Polisevi'nde verilen öğle yemeğinde işadamlarıyla bir araya geldi. Gül, yemekteki konuşmasında Malatyalı iki Cumhurbaşkanından merhum Turgut Özal'ı söylerken, merhum İsmet İnönü'yü unuttu! Bu duruma, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tepki gösterdi.

İŞADAMLARIYLA YEMEK..
Polisevi'nde verilen yemeğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP'nin 4 Malatya milletvekili, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aralarında Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da bulunduğu çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Sarı Kurdela Restaurant tarafından hazırlanan ve Polisevi'nde ikram edilen menüde "Tarhana Çorbası, Analı Kızlı Köfte, Ispanaklı İçli Köfte, Gereli Kebap, Süzme Yoğurttan Cacık, Kiraz Yaprağından Köfte, Dondurmalı Kayısılı Baklava" vardı.

Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Kısa ziyaretim içerisinde halkımızın, kardeşlerimizin gösterdiği sevgiye ve muhabbete teşekkür ediyorum. Malatya, Cumhurbaşkanı çıkarmış bir ildir. Bu vesileyle merhum Turgut Özal'ı da rahmet ve minnetle anıyoruz.
Onun Türkiye'ye yaptıklarını ve Türkiye'ye kazandırdıklarını da hiçbir zaman unutmayacağız. Malatya’yı her geldiğimde daha da büyüyen, gelişen, güzelleşen bir il olarak görüyorum. Şehrinizi geliştirmek için sizlere büyük işler düşüyor. Bütün vatandaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, buradaki programının ardından İstihkam Alayı'nda düzenlenecek sancak tevcih törenine katılacak.

ASLANOĞLU'NUN TEPKİSİ..
Cumhurbaşkanı Gül'ün Malatyalı Cumhurbaşkanı olarak sadece Turgut Özal'dan bahsetmesine CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tepki gösterdi ve yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı hatırlamasa da veya hatırlatılmasa da Dünya, Türkiye ve Malatya rahmetli İsmet İnönü’yü unutmayacaktır.

Sayın Rahmetli İnönü Kurtuluş Savaşı ile birlikte ülkemizin sosyal ve ekonomik bağımsızlığı uğrunda verdiği büyük mücadele ile birlikte Cumhurriyetimizin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren , sosyal ve ekonomik kalkınmanın öncüsü olarak çok önemli görevler üstlenmiş, yüce Atatürk’ten sonra ülkemizin 2. Cumhurbaşkanımız olarak ülkemizi onurluca temsil etmiştir.

Malatya, bir Cumhurbaşkanı değil, Cumhurbaşkanları çıkarten bir ilimizdir. Rahmetli sayın İnönü’yü ve rahmetli sayın Özal’ı Malatyalı kimlikleri ile her zaman ve ilelebet yad edeceğiz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız