SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnovasyon Koordinasyon Merkezi Kurulacak"

0
Güncellendi - 2016-06-27 16:19:54
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi bünyesinde ulusal ve uluslararası Ar-Ge ve inovasyon destekleri konusunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri yapmak amacıyla AR-GE ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi’nin (ARİNKOM) kurulacağını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, projelerini açıklama devam ediyor. Üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişebilmesi için ARİNKOM’un önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bay Karabulut, “İnönü Üniversitesi AR-GE ve inovasyon yoluyla, ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması, bilgi üretilmesi, üretilen bilginin ekonomik ve sosyal faydaya dönüşmesi için üniversite ile çeşitli sektörler arasında proaktif yaklaşımla çalışan ve gereken durumlarda bireye özel hizmet sunabilen bir ara yüz olacaktır. Proje çalışmalarını tamamladığımız ARİNKOM, üniversite-sanayi işbirliğini pekiştirip verimi arttıracağından çok önemli bir rekabet aracı olacaktır. Bu işbirliği sayesinde üniversiteler, bölgedeki işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda donanımlı insan kaynağını yetiştirerek, AR-GE faaliyetlerini bölgedeki işletmelerle işbirliği halinde yürütme imkanına kavuşmuş olacak. Böylece, araştırma sonuçlarının bölgedeki farklı mekanizmalardan yararlanılarak ticarileştirilmesine olanak tanınmış olur. Bu da, bölge işletmelerinin yeni bilginin üretilmesi, yayılması ve inovasyon için kullanılması aşamasında işbirliğine gitmelerine olanak tanır. Bu profesyonel yapı, sektörlerin İnönü Üniversitesine ulaşmak için giriş noktası olarak faaliyet gösterirken, diğer birimlerle de koordineli olarak çalışacaktır. Bu merkez sektörlerin ihtiyaçlarını analiz ederek üniversiteye, üniversitede üretilen bilginin de sektörlere aktarılmasını sağlayan bir ekosistem olarak faaliyet gösterecektir” diye konuştu.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • GAZİ CEMAL CANLI (7 yıl önce)
    BİR TANE REKTÖR ADAYI ÇIKIP DEMİYOR Kİ HASTANE BÜNYESİNDE PROTEZ ORTEZ REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇALIM PROTEZ İMALATI KURALIM MALATYA DA KAÇTANE AMPUTE VAR YANİ GÜNEYDOĞUDA YARALANIP BİR UVZUNU KAYBETMİŞ GAZİ VAR ENGELLİ VAR BUNADA DEYİNİN SAYIN ADAYLARIM
    0
    0
    Yanıtla