SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnşaatı Bu Yıl Tamamlanacak

A- A+ PAYLAŞ

Projede yer almak isteyen firmaların çeşitli teşvik ve muhafiyetlerden yararlanacağı Teknokent'in inşaatının bu yıl tamamlanacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 380 bin metrekarelik alanın vaziyet planına uygun olarak altyapı ve yollarının yapımı devam eden Teknokent'te ilk etapta 5 bin metrekare kapalı alanı olan idare binası ile kuluçka merkezinin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Malatya Teknokent alanı içerisinde ayrıca, Ar-Ge birimleri, rekreasyon alanları, ticaret alanları ve sosyal tesisler de yer alacak.

Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, verimliliği arttırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak amacıyla çıkarılan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanununa göre kurulan Malatya Teknokent'in bölgenin gelişmesine ve ileri teknolojinin kullanılmasına büyük katkılar yapması bekleniyor.

Teknokent'in ortakları arasında, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Belediyesi, Malatya İl Özel İdaresi, Ticaret Borsası, I. ve II. Organize Sanayi Bölgeleri, MİAD, GAP Tekstil ve MİMSAN bulunuyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız