SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnşaatlara İş Güvenliği Ziyareti

0
Güncellendi - 2017-06-13 19:55:52
İnşaatlara İş Güvenliği Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında başlatılan istihdam seferberliği başlıklı ilk periyodun ardından 2. periyodun “İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği” startı verilerek, tüm illerde öncelikle inşaat sektöründen başlanmak üzere ziyaretlere başlandı.

Malatya'da da  inşaat sektörüne İş Sağlığı ve Güvenliği programı çerçevesinde ziyaretlere başlandı. Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Sevda Boztepe Koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaretlere Malatya SGK Denetmenleri ile Malatya Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü İSG Uzmanları katılıyor.

Malatya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü aynı zamanda B sınıfı İSG Uzmanı Sevda Boztepe  “İnşaat sektörü, üretim alanlarını etkileyen ülke kalkınmasına ve ekonomisine önemli katkıda bulunan bir iş koludur. Dünyanın hemen her yerinde İnşaat sektöründe en çok ölümlü iş kazaları görülmektedir. Ülkemizde de iş kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda yaşanmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yeterli düzeye ulaşamayan ülkelerin ekonomileri de dolaylı olarak zarar görmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliğini sağlamak hem insani bir görev, hem de yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle, iş kazası ve meslek hastalıklarının azaltılması konusunda toplumsal bilinçlenme büyük önem taşımaktadır. Temel amacımız inşaat sektöründe rehberlik hizmeti sunarak İSG kültürünü oluşturmaktır." dedi.

Şube Müdürü Sevda Boztepe diğer sektörlerde de bu tür rehberlik hizmetlerinin ileri dönemlerde verileceğini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız