SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşaatları Başlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 4 Aile Sağlığı Merkezi'nin yer teslimlerinin yapıldığını ve yakın bir zamanda inşaatlarına başlanacağını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Sağlık söz konusu olunca durmuyoruz, beklemiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı'nca yatırım programına alınan ve ihalesi yapılmak üzere tip proje olarak TOKİ’ye gönderilen 2 hekimlik Doğanşehir Gövdeli Aile Sağlığı Merkezi, 2 hekimlik Hekimhan Kurşunlu Aile Sağlığı Merkezi, 3 hekimlik Merkez İstasyon Aile Sağlığı Merkezi  ile eczane ve 3 hekimlik Merkez TOKİ Aile Sağlığı Merkezi ile eczaneyi içeren 4 adet prefabrik yapının 31 Ocak’ta sözleşmelerinin imzalandığını hatırlatan Çalık, 4 Şubat’ta ise binaların yer teslimlerinin yapıldığını söyledi. Hava şartlarının uygunluğuna göre en yakın zamanda inşaata başlanacağının müjdesini veren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hava şartlarına göre yakın zamanda inşaatların başlacanağını ifade eden Milletvekili Çalık, "Sağlık söz konusu olunca durmuyoruz, beklemiyoruz. Malatya’da hastanelerimiz, sağlık merkezlerimiz ardı ardına tamamlanıyor ve açılıyor. 800 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatımız devam ediyor; inşallah Nisan ayı içinde bitmesini bekliyoruz. 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizin projesi şu anda hazır ve nihai teklif değerlendirme aşamasında bulunuyor. 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin projesi de hamd olsun tamamlandı; bu arada 4 yeni ambulansımız gelmiş durumda, Bakanlığımız 2 tane daha gönderecek.” ifadelerini kullandı. 

Tüm ilçelerde sağlık yatırımlarının eş zamanlı olarak sürdürüldüğünü söyleyen Milletvekili Çalık, " Projesi tamamlanan Akçadağ Devlet Hastanesi ihale aşamasında,  Doğanşehir, Pütürge ve Hekimhan ilçelerindeki Devlet Hastanesi inşaatları ise sürüyor. Bir hayırsever tarafından yapılan Arapgir Devlet Hastanesi'nin inşaatı ise tamamlandı ve Bakanlık tarafından kabulü bekleniyor. İlçeler için yeni personel lojmanları ve sağlık evleri de yapılacak. 

Haber Kaynağı : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız