SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsaf Ölçüleri Yitirildiğinde.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:26
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, Ergenekon davası tutuklusu İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nu yazısına konu etti.

Ergin'in, 12 Şubat Salı günkü Hürriyet'te "İnsaf Ölçüleri Yitirildiğinde.." başlığıyla yazdığı yazının girişi şöyle:

"..BUGÜN “vicdanların paslanması” başlığı altında açacağımız ikinci dosyanın konusu olan kişi, Ergenekon davası sanıklarından, tutuklu yargılanan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu.

Prof. Hilmioğlu, Ergenekon’un 12’nci dalgası çerçevesinde 16 Nisan 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulduğunda zaten uzun yıllardır tedavi görmekte olan bir siroz hastasıydı. 

Kendisi de bir tıp profesörü (gastroenteroloji) olan Hilmioğlu’nun sağlık durumunda geçen dört yıl içinde meydana gelen gelişmeleri, bu konuda hazırlanan sayısız raporu, Adli Tıp Kurumu’nun oynadığı rolü ve yargının bu süreçteki tutumunu tek bir yazı içinde anlatabilmek mümkün değil. Ancak dosyanın ana hatlarını şöyle özetleyebilirim.

* * *

Hilmioğlu tutuklandıktan üç ay kadar sonra yüz felci geçirdi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yüz felci için verilen ilaçlar karaciğer enzimlerini 8-10 kat fırlatıp durumu birden ağırlaşınca, Hilmioğlu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Bölümü Hepatoloji Servisi’ne sevk edildi. Eski rektör, burada kapısında jandarmanın nöbet tuttuğu, 10 metrekare büyüklüğünde bir tutuklu odasına yerleştirildi. Eşi de kendisine refakat edebiliyordu. Hilmioğlu yeniden Silivri’ye gönderilinceye kadar 21 ay Cerrahpaşa’da kalmıştır.."

Sedat Ergin'in Hilmioğlu ile ilgili yazısının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22577193.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız